xxxVIPxxx 30.12.2014 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 Witam Mam problem nie mogę znaleźć pewnej informacji. Mam osadzone zwykłe metalowe ościeżnice do drzwi. Na dole jest ślepy próg (taka poprzeczka usztywniająca) Do wylewek się go usuwa ? Bo wychodzi mi na to że będzie on delikatnie pod warstwą wylewki, i tu pojawia się problem że wylewka na pewno coś tam siądzie i pewnie beton popęka. I mam dylemat czy usuwać próg czy nie, ościeżnica jest dookoła zabetonowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 30.12.2014 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 usunąć, jest on tylko po to, by w trakcie montażu ci się nie zeszły na dole, służy do zachowania wymiaru światła ościeznicy - żadnej innej funkcji po zamontowaniu nie pełni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 30.12.2014 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 Oczywiście jak zostanie to wielkiego halo nie będzie. Swego czasu Zak-Pol (producent ościeżnic) miał 2 otwory w progu montażowym po to aby przewiercić się kołkami przez nie i wbić (na te kołki) docelowy próg. Poza pęknięciem wylewek nic innego nie może się stać. Resztę już powiedział nikt ważny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xxxVIPxxx 31.12.2014 00:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 I takiej odpowiedzi oczekiwałem Nie byłem po prostu w 100% pewien Jedyne info na temat tego progu jakie znalazłem to tylko jak ludzie demontowali stare ościeżnice i ten dolny próg był w wylewce Więc myślałem że trzeba go zostawić Ale skoro można to wywalam, nie będę obawiał się przynajmniej że wylewka mi nie pęknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts