parrot 23.02.2017 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 Witaj,przy obecnych temp. zewnętrznych tj. od +3 do +6 st., u mnie różnica pomiędzy nawiewem a wywiewem wynosi ok 2-2,5 st.Przy ujemnych różnica spada nawet do 5 st.Raku airpack 400 mam system CF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oloksyk 26.02.2017 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2017 Pochwali się ktoś czym ocieplał reku? Może jakieś foty.Mam reku na ocieplonym poddaszu, czy 3 lub 5 cm styroduru XPS wystarczy? Myślicie że warto też podłączyć przewód grzejny do rurki z odprowadzenia kondensatu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rk80 27.02.2017 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 Piszesz ,że masz ocieplone poddasze, temperatura spada tam poniżej +5 ? Wymogi Thessli jeśli chodzi o miejsce dla rekuperatora to temp.+5 ..+45, można obłożyć reku dookoła, tylko nie wolno w miejscu automatyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oloksyk 27.02.2017 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 Nie wiem czy spada Jest to taki mały stryszek gdzie jest ocieplony do szczytu wełną 15cm. Między stryszkiem o poddaszem jest 30cm wełny. Nie miałem tej zimy możliwość sprawdzenia temp, bo nie mam jeszcze wszędzie ocieplenia i regipsów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 27.02.2017 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 Ja mam niczym nie ocieplony na nieocieplonym strychu i nic się nie dzieje a temp na strychu spadała poniżej -5. Tyle że przy mrozach dwa razy dziennie uruchamiałem na pół godziny wietrzenie w okolicach 11 i 13 oraz odpływ u mnie jest pionowo w dół i po 10-15 cm wchodzi w ciepłą strefę. Ten kawałek od reku do podłogi strychu też ocieplony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
btheb 01.03.2017 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Witam,Czas dokończyć instalację reku, a ciągle nie mogę się doczekać info o tych nowych wersjach airpacka..W związku z tym szukam dobrej oferty na:airpack 400h + CP + CFsterownik air++Dostawa, montaż itd. do dogadania (tak aby wyszło korzystnie) - okolice Wrocławia.pozdrawiam,Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 01.03.2017 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Pochwali się ktoś czym ocieplał reku? Może jakieś foty. Mam reku na ocieplonym poddaszu, czy 3 lub 5 cm styroduru XPS wystarczy? Myślicie że warto też podłączyć przewód grzejny do rurki z odprowadzenia kondensatu? A dlaczego akurat styrodur ? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oloksyk 02.03.2017 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 A dlaczego akurat styrodur ? ? A co innego proponujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 02.03.2017 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 Styropian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gubik 02.03.2017 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 Mam airpacka na nieocieplonym poddaszu i przed zimą "skleiłem pudełko" ze styropianu 15 cm na piankę.W największe mrozy zamarzł wymiennik, grzałkę mam dobrze ustawioną i nic to nie pomogło.Przyjechał serwisant rozkręciliśmy urządzenie, wymiennik do rozmarznięcia a lód potraktowałem suszarką i następnego dnia całość została skręcona z powrotem do kupy.Teraz mam go "przykrytego" wełną 20 cm dosłownie i dopiero jest dobrze. Docelowo wełna 30 cm i ocieplenie części poddasza jak znajdę trochę czasu , materiał już zakupiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzejoo 03.03.2017 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2017 (edytowane) Dzień Dobry, otrzymałem dwie oferty na wykonanie kompletnej isntalacji reku: Rekupeparatoruy..pl na AERIS next 350 VV TR - sterownik ComfoSwitch Miirenergia na AirPack 300V - sterownik Air++ rurki plastikowe 63/75 Pytanie do specjalistów który brać zależy mi sprawności oraz cichej pracy systemu. Edytowane 3 Marca 2017 przez dzejoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rk80 03.03.2017 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2017 Dzień Dobry, otrzymałem dwie oferty na wykonanie kompletnej isntalacji reku: Rekupeparatoruy..pl na AERIS next 350 VV TR - sterownik ComfoSwitch Miirenergia na AirPack 300V - sterownik Air++ rurki plastikowe 63/75 Pytanie do specjalistów który brać zależy mi sprawności oraz cichej pracy systemu. pytasz w wątku o Airpackach to wiadomo,że bierz Airpacka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 03.03.2017 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2017 Niektórzy się nie zgadzają że nasze powietrze to syf. Tak wyglądają filtry po 2 miesiącach w reku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 03.03.2017 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2017 Niektórzy się nie zgadzają że nasze powietrze to syf. Tak wyglądają filtry po 2 miesiącach w reku. [ATTACH=CONFIG]382760[/ATTACH] Z tym zasyfionym powietrzem to potwierdzam - mieszkam z dala od cywilizacji i również filtry już brudne. Jakiej klasy tkaninę filtracyjną zastosować? Było o tym już pisane, ale nie mogę zlokalizować. Teraz jednak muszę kupić i zamontować coś nowego. Pilnej wymiany wymaga filtr na czerpni powietrza! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzejoo 04.03.2017 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2017 pytasz w wątku o Airpackach to wiadomo,że bierz Airpacka Gdybym miał porównywalny i rozbudowany wątek AERISA to może bym nie pytał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parrot 06.03.2017 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 (edytowane) Niektórzy się nie zgadzają że nasze powietrze to syf. Tak wyglądają filtry po 2 miesiącach w reku. [ATTACH=CONFIG]382760[/ATTACH] SZOK!! chyba ktoś obok Ciebie węglem w piecu dobrze kotłuje! Ja użytkuję filtry już 4 mc i mają się całkiem dobrze nie ma obok mnie żadnego pieca węglowego. Edytowane 6 Marca 2017 przez parrot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parrot 06.03.2017 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 dzejooCo tu dużo pisać. Zapewne, którego byś nie wybrał będzie dobry. Tym bardziej, że Aeris next ma już wbudowany system na wzór aipack CF.Ja mam airpacka, mam znajomych co mają aerisy w tym Aeris next i są zadowoleni. Z oferty, którą masz w Aerisie jest bardzo słaby sterownik w porównaniu do air++, ale z tego co wiem możesz dokonać teraz wszelkich regulacji na panelu rekuperatora aeris. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 13.03.2017 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 No to drodzy użytkownicy rekuperatorów - jakiej klasy filtry montujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forscher 14.03.2017 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Witajcie czy w nowym zakupionym egzemplarzu Aripac 300 v są juz zamontowane filtry ? Czy trzeba dopiero zakupić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 14.03.2017 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Witajcie czy w nowym zakupionym egzemplarzu Aripac 300 v są juz zamontowane filtry ? Czy trzeba dopiero zakupić ? Filtry są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts