qrko 15.12.2020 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2020 Zadałeś 405 i reku tyle osiąga na ok. 2/3 mocy, w czym konkretnie problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 15.12.2020 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2020 Masz reku 400, kalibracje ustaw na 400 u bedzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sliver001 26.12.2020 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2020 Mam problem z aplikacją AirMobile g bardzo często nie odświeża informacji i np. gdy zakończyło się wietrzenie i prędkość wentylatorów powróciła na 25% to cały czas pokazuje 100%. Nie jest to wina apki bo na 2 telefonach jest to samo. Czy też tak macie? Apka pozostawia wiele do życzenia ale myślałem, że podstawowa funkcjonalność będzie działać prawidłowo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 26.12.2020 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2020 Mam problem z aplikacją AirMobile g bardzo często nie odświeża informacji i np. gdy zakończyło się wietrzenie i prędkość wentylatorów powróciła na 25% to cały czas pokazuje 100%. Nie jest to wina apki bo na 2 telefonach jest to samo. Czy też tak macie? Apka pozostawia wiele do życzenia ale myślałem, że podstawowa funkcjonalność będzie działać prawidłowo... Też tak mam niestety. Jak wejdziesz jakąś opcje typu "info o urządzeniu" to się odświeży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mateusz z Albatrosa 29.12.2020 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2020 (edytowane) WitamOd 3 lat użytkuje airpack homa 400 serii 3. Dziś wywaliło mi alarmyE100S25Awaria czujnika temp. na czerpni. Czy ktoś z Was miał już taki problem? Czy po 3 latach jest sens uderzać do Thesslagreen?Nigdzie nie mogę znałeś jaki to jest dokładnie MODEL. Wie ktoś może ntc czy pt?Wymieniał ktoś może sam? Z tego co widzę wszystko jest mocno zabudowane i chyba bez ściągnięcia centrali że ściany i demontażu osłon się nie obędzie. Zastanawiam się czy jest opcja wyciągnąc go z otwory na tyle żeby uciąć kabel i polutować. Próbował ktoś? Z góry dzięki za odp Edit. Rano zgłoszone po godzinie 18 czujnik wymieniony przez serwis. Byłem w szoku. Szacun. PS. Gdyby ktoś miał podobny problem z centrala home z pierwszych miesięcy produkcji to można uruchomić centrale wpinając w wejście czujnika czerpni czujnik temp z otoczenia centrali (ten na kostce). Pierwsze partie centrali (obecne mają poprawioną automatykę i w eliminowano ten problem) mają oprogramowanie które przy awarii czujnika na czerpni blokują uruchomienie centrali (tylko tego czujnika). Edytowane 30 Grudnia 2020 przez Mateusz z Albatrosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 14.01.2021 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2021 Ile powinien wytzymac filtr M5 w reku? Miesiąc temu wsadzilem taki peflexa. Mam na czerpni prefiltr -pol metrowa skarpeta i na samym filtrze M5 tez jest prefiltr na rzepie. Dziś przy wietrzeniu reku wyrzucil błąd by filtry wymienic.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 14.01.2021 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2021 Było ostatnio o tym. Na tych od peflexa ktoś miał problem z kalibracja. Prawdopodobnie stawiaja wieksze opory.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slyder 15.01.2021 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2021 Czy przy module CF i załączeniu na 100% (poranne wietrzenie) tez wam tak mocno obroty falują. U mnie słychać na kanałach jak wentylatory rozkręcają i zwalniają i tak ciągle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 15.01.2021 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2021 To tryb wietrzenia czy wentylowanie na 100%? W trybie wietrzenia reku ignoruje cf z tego co zauważyłem i jedzie powyżej wydajności kalibracji. Jeśli to po prostu program na 100% tzn że filtry już mogą niedomagać i moduł cf wariuje. Może to potwierdzić próba ponownej kalibracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slyder 15.01.2021 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2021 program na 100%. Rekuperator pracuje 2 miesiące. Problem pojawił się 2 dni temu. W domu zaczęło wyć jakby pod oknem przyśpieszał motocykl sportowy albo ktoś odśnieżarką spalinową jechał + jakby metaliczny dźwięk. Ten dźwięk trwał z 10-20 sekund i przechodził. Na wyświetlaczu podczas tego dźwięku pojawiał się alarm E139 (awaria czujnika CF) i jak ten dźwięk ustawał to komunikat znikał. Poszedłem wyłączyłem rekuperator wymieniłem te wstępne filtry. Po tym dźwięk ustał ale nadal ma te falujące obroty które były od początku. Instalator tez je słyszał ale powiedział że akurat wiatr wieje w czerpnie i modul CF reguluje przepływy przez to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 15.01.2021 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2021 (edytowane) Jeśli chodzi o czerpnie to dobrze mieć taką, która chroni od wiatru. Jaki reku i na ile m3 poszla kalibracja? Być może instalator poszedł na granicy możliwości i wystarczyło nieduże zabrudzenie filtrów by CF przestał sobie radzić. A z ciekawostek, ustawiłem fpx na -3 stopnie i póki co sprawdza się doskonale. Podczas wietrzenia min temp na wyrzutni to 4,2 stopnia. Fpx pięknie moduluje moc utrzymując -3. Edytowane 15 Stycznia 2021 przez Owczar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kondensat 15.01.2021 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2021 A jak wyglada taka czerpania chroniąca od wiatru?bo ja będę miał ja od zachodu niestety i wiatr będzie ostro ma nią naparzal( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 15.01.2021 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2021 Ja mam np taką:https://cennik.peflex.pl/rekuperacja/czerpnia---wyrzutnia-scienna-ze-stali-nierdzewnej--12 Aczkolwiek teraz są z prostokątną obudową i ona bardziej by mi podeszła z wyglądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 15.01.2021 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2021 Ma ktoś jakiś pomysł na umocowanie filtra na takiej czerpni za tą badziewiarską siateczką? (u mnie była tak zabrudzona , że próbując zebrać syf śrubokrętem poniszczyłem ją - nie wiedziałem, że jest taka delikatna ;/) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 15.01.2021 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2021 A z ciekawostek, ustawiłem fpx na -3 stopnie i póki co sprawdza się doskonale. Podczas wietrzenia min temp na wyrzutni to 4,2 stopnia. Pamiętam pierwsze wypusty Airpacka miały FPX ustawiony na -6 st.C Tak wynikało z pomiarów w komorach kalorymetrycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qrko 16.01.2021 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2021 A z ciekawostek, ustawiłem fpx na -3 stopnie i póki co sprawdza się doskonale. Podczas wietrzenia min temp na wyrzutni to 4,2 stopnia. Fpx pięknie moduluje moc utrzymując -3. [ATTACH=CONFIG]452030[/ATTACH] To nie grozi zamarznięciem wymiennika? Może też obniżę trochę z tych +1, bo to zużycie prądu to wydaje mi się jakiś kosmos. 1.7kWh dzisiaj w 12h. Od czerpni do rekuperatora mam jakieś 2-2.5m przewodu elastycznego, w kotłowni jest ok 14C, kalibracje już zmniejszyłem z 350 na 320m3h a mimo to na 25% grzałka odpala się praktycznie non stop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 16.01.2021 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2021 Zacznij od sprawdzenia temperatury wywiewu. U mnie powietrze wywiewane ma dużą kaloryczność bo jest wilgotne. Dzięki temu niesie ze sobą więcej energii. Tak jak pisałem, u mnie nawet przy -3 jest spory zapas. Praktycznie do -5 grzałka się u mnie nie włącza. W kotłowni mam 25 stopni i powietrze z zewnątrz ogrzewa się na skrzyni z filtrem - mimo, że jest zaizolowana - ale tylko 30mm wełny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qrko 16.01.2021 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2021 Wywiew w normie, ok 20-21C w zależności od intensywności wentylacji. Nie wiem natomiast ile na wyrzucie za wymiennikiem, menu serwisowe nie pokazuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 16.01.2021 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2021 Chodziło mi właśnie o temp na wyrzutni. Masz podpięty modbus? On pokazuje. Tak samo airL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qrko 16.01.2021 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2021 Nie mam, nie umiem się jakoś zabrać za to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts