alter2000 04.01.2023 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2023 Możesz przesłać na priva ta instrukcję ? ( w razie "w" jakby sie okazało jak mój sie spierniczy, że podejscie do klienta się zmieniło lub miły pan juz tam nie pracuje Poszło do Was obu. Łożyska w wentylatorach to 608 ZZ 8x22x7. W specjalistycznym sklepie polecono mi japońskie EZO 608 2RS (te też mogą być). Wstawiłem i póki co działają niemal bezszelestnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qrko 04.01.2023 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2023 Również poproszę. 5 lat stuknęło miesiąc temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 05.01.2023 00:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2023 Poszło do Was obu. Łożyska w wentylatorach to 608 ZZ 8x22x7. W specjalistycznym sklepie polecono mi japońskie EZO 608 2RS (te też mogą być). Wstawiłem i póki co działają niemal bezszelestnie. Sklep może i jest specjalistyczny, ale nie sprzedawca! Do wentylatorów nie stosuje się łożysk RS, nie bez powodu oryginalne miałeś ZZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maniek82r 05.01.2023 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2023 Poszło do Was obu. Łożyska w wentylatorach to 608 ZZ 8x22x7. W specjalistycznym sklepie polecono mi japońskie EZO 608 2RS (te też mogą być). Wstawiłem i póki co działają niemal bezszelestnie. Serdecznie prosze o te instrukcje rowniez na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alter2000 05.01.2023 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2023 To może tak będzie łatwiej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alter2000 06.01.2023 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2023 Sklep może i jest specjalistyczny, ale nie sprzedawca! Do wentylatorów nie stosuje się łożysk RS, nie bez powodu oryginalne miałeś ZZ. Powinienem jeszcze dodać, że Thessla zaleca oba modele łożysk. Spokojnie, wszystko jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ener 07.01.2023 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2023 Czym steruje Triak w ręku Thessli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maniek82r 09.01.2023 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2023 (edytowane) Witam wszystkich. Prosze spojrzcie na zdjecie z zalacznika. Dzis pierwszy raz zauwazylem od ponad 2.5 roku, ze na ekranie podgladu temperur, "trojkacik w koleczku" od strony wywiewu z pomieszczen jest wygaszony (inny kolor wzgledem strony nawiewnej), wyglada to jakby wywiew byl nieaktywny? Co to oznacza, spotkal sie ktos kiedys z tym? Wlaczylem wietrzenie z poziomu air++ i od razu ten trojkacik sciemnial i wrocil do wygladu jaki znam od zawsze (taki sam jak nawiew). O co chodzi? Model Home 400V z Cf i ar++. Dziekuje Edytowane 9 Stycznia 2023 przez Maniek82r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qrko 09.01.2023 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2023 Nie wiem jak innym ale mi fotka nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maniek82r 09.01.2023 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2023 Przesylam raz jeszcze : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djcargo 10.01.2023 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2023 (edytowane) O fajnie, a gdzie ta opcja? Raczej jej nie mam ale może nie dotarłem tam. Podasz wersję softu jaką Ci wgrali (po kliknięciu napisu thessla na głównym)? Ja mam 3.53 wgrywali mi na wiosnę jakoś. Przepraszam, że odpisuję dopiero teraz, nie śledzę tego wątku na bieżąco U mnie wersja oprogramowania panelu Air++ to v.5.0 A do serwisu wysyłałem mój panel w maju 2021, więc już dawno temu. Możliwość ustawienia czasu wygaszania ekranu mam po wejściu w ustawienia -> Użytkownik -> Ustawienia wyświetlacza. Edytowane 10 Stycznia 2023 przez djcargo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djcargo 10.01.2023 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2023 Panowie, pytanie mam. Rekuperator Thessla Airpack Home 400V CF, płyta Basic v.10.0c. Chciałbym podłączyć bezpotencjałowy przekaźnik Wifi (najprawdopodobniej Shelly) do zdalnego włączania przewietrzania. Jeżeli dobrze się doszukałem, podłącza się go do gniazd oznaczonych symbolem W (i potem włącza z kodem serwisowym, ale ten sobie załatwię). Tylko czy z któregoś gniazda mogę wziąć zasilanie 24V? Shelly może być zasilane też z 230V, ale wiadomo, z 24V czy 12V będzie bezpieczniej. I drugie pytanie - od czego są te rurki, które wychodzą z wnętrza rekuperatora i wiszą sobie "luzem" koło płyty głównej? (załączam foto). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 11.01.2023 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2023 Czy montował ktoś Cleanbox przed rekuperatorem? U mnie jest niestety problem z miejscem i za rekuperatorem na nawiewie go nie zamontuję, nie ma szans Dzwoniłem do producenta i Pan powiedział, że mogę dać przed rekuperatorem, tylko dołożyć coś najlepiej z filtrem klasy 5 przed cleanboxem żeby nie był on zaraz cały zawalony i wtedy wyjąć filtr M5 z rekuperatora. Co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 11.01.2023 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2023 Można tak zrobić, ale najlepiej stopniowa filtracja - tak jak zaproponowali M5, ale przed M5 warto dać jakieś maty filtracyjne G4 i je wymieniać częściej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 11.01.2023 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2023 (edytowane) A jak to się będzie miało do jakości filtracji na filtrach w rekuperatorze?Tu będę miał powiedzmy M5 na rurze fi 200, potem cleanbox. A powinno być M5 w rekuperatorze i potem cleanbox.Niby to samo w odwrotnej kolejności ale jednak wizualnie filtr w rekuperatorze jest większy niż taki na rurze fi200. Powierzchnia filtracji jest tam jakby większa, ma to jakieś znaczenie? ten m5 z rekuperatora wtedy w ogóle wyciągać? Edytowane 11 Stycznia 2023 przez boconek03 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 12.01.2023 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2023 Panowie podpowie coś ktoś do mojej sytuacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ener 12.01.2023 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2023 I drugie pytanie - od czego są te rurki, które wychodzą z wnętrza rekuperatora i wiszą sobie "luzem" koło płyty głównej? (załączam foto). Rurki są do modułu CF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qrko 12.01.2023 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2023 (edytowane) Przepraszam, że odpisuję dopiero teraz, nie śledzę tego wątku na bieżąco U mnie wersja oprogramowania panelu Air++ to v.5.0 A do serwisu wysyłałem mój panel w maju 2021, więc już dawno temu. Możliwość ustawienia czasu wygaszania ekranu mam po wejściu w ustawienia -> Użytkownik -> Ustawienia wyświetlacza. Jeżeli zdjęcie nie ma zaburzonych proporcji to masz chyba nowszy Air++, wiem że są dwa, nowszy jest większy, mój jest zdecydowanie niższy niż Twój. Być może stąd też różnica w funkcjonalności. Rekuperator Thessla Airpack Home 400V CF, płyta Basic v.10.0c. Chciałbym podłączyć bezpotencjałowy przekaźnik Wifi (najprawdopodobniej Shelly) do zdalnego włączania przewietrzania. Jeżeli dobrze się doszukałem, podłącza się go do gniazd oznaczonych symbolem W (i potem włącza z kodem serwisowym, ale ten sobie załatwię). Tylko czy z któregoś gniazda mogę wziąć zasilanie 24V? Shelly może być zasilane też z 230V, ale wiadomo, z 24V czy 12V będzie bezpieczniej. I drugie pytanie - od czego są te rurki, które wychodzą z wnętrza rekuperatora i wiszą sobie "luzem" koło płyty głównej? (załączam foto). 1. Nie powiem Ci jak rozwiązać Twój problem, ale powiem Ci jak ja mam zrobione. Sonoff z przekaźnikiem beznapięciowym (SONOFF RE5V1C) wpięty jako przycisk wietrzenia, zasilany ładowarką do telefonu 5V. 2. Wyprowadzone rurki z presostatów, zgaduję że nie masz modułu CF i dlatego nie są do niczego podłączone. Edytowane 12 Stycznia 2023 przez qrko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 13.01.2023 00:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2023 Tylko czy z któregoś gniazda mogę wziąć zasilanie 24V? Shelly może być zasilane też z 230V, ale wiadomo, z 24V czy 12V będzie bezpieczniej. W złączce W masz 24V, tak samo w 2 pozostałych obok. Kwestia zaleźć wolne "zero", a to widzę masz w złącze SSR. Sprawdź jaki jest napięcie AC/ DC i co potrzebuje przekaźnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 13.01.2023 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2023 A jak to się będzie miało do jakości filtracji na filtrach w rekuperatorze? Tu będę miał powiedzmy M5 na rurze fi 200, potem cleanbox. A powinno być M5 w rekuperatorze i potem cleanbox.Niby to samo w odwrotnej kolejności ale jednak wizualnie filtr w rekuperatorze jest większy niż taki na rurze fi200. Powierzchnia filtracji jest tam jakby większa, ma to jakieś znaczenie? ten m5 z rekuperatora wtedy w ogóle wyciągać? Powierzchnia filtracji ma największe znaczenie. W kanałach najlepiej jest zamontować jak największe filtry kieszeniowe. Jak nie ma miejsca, to plisowany jak w centrali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts