byggmol 23.11.2023 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2023 Panie i Panowie jest , działa! Padł kondensator elektrolityczny na płytce w wentylatorze. Szwagier znalazł informacje na forum francuskojęzycznym po numerze płytki wyszukane, że faktycznie w tamtych modelach wentylatorów EBM kondensatory miały taką przypadłość. Pierdołka za 3 PLN był to 47uF/35V lub 100uF/35V jeżeli kogoś by interesowało to mogę wrzucić zdjęcie kondensatorka. Reku hula normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Borys85 04.12.2023 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2023 Czesc, czy komuś po roku użytkowania przytrafiła się woda wyciekająca z rekuperatora ale po stronie (powietrza z domu) tj lewa strona.Montażysta zasugerował mi rozszczelnienie wymiennika. Filtry są nowe, przewody wyizolowane. A na dworze nie ma siarczystych mrozów. W domu nawilżacz centralny ustawiony na 49. A i wietrzenie 2 razy w ciagu doby to tak minimum. Nie zauważyłbym tego gdyby nie kałuża w cieplej kotłowni[ATTACH=CONFIG]467251[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]467252[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]467253[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 04.12.2023 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2023 Widać na zdjęciu, że kapie z wymiennika. Sugestia instalatora ma sens. Zglaszales problem do serwisu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Borys85 04.12.2023 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2023 Dzisiaj poszło do serwisu zgłoszenie, opisze po zakończeniu naprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maniek82r 10.01.2024 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia Wczoraj -19 dzis -21, ile Wam AirPack Home 400V bierze W na fpx przy takich mrozach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Borys85 10.01.2024 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia Oczywiscie wymiennik zostal zamieniony na stuningowany poprzez uszcselnienie jak i sam reku dostal tuning w postaci mat bitumicznych by wizolowac zimne powietrze od cieplego termicznie ale jak przyszly mrozy to pod mata normalnie z wody zrobil sie lod i takie to ulepszenie przez serwis poszlo w d…. Mogliby zrobic lepszy produkt a nie wypuszczac niedorobke…. Nie wiem jak inne reku sie sprawdzaja ale ten ma wiele jeszcze do zyczenia podesle foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dpo 12.01.2024 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia Tymczasowym rozwiązaniem jest podmiana czujnika tego na temp otoczenia. U mnie tak działało z 2 tygodnie zanim thessla wymieniła - rozwiazanie zalecone przez serwis. Wystarczy zamienić wtyczki na płycie. Wiem, ze stary post ale może pamiętasz które porty podmienić ? Wczoraj w nocy mi padł czujnik a wyjeżdżam na dłużej i zanim czujnik dostarczą chce by ręku działało w miarę normalnie. Nie mam rozpiski wtyczek na płycie a kabelki tak ciasno upakowane ze wole nie rozgrzebywać. Thessla serwis nie odbiera telefonów wiec jesteś moim jedynym ratunkiem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qrko 04.02.2024 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego (edytowane) Wczoraj -19 dzis -21, ile Wam AirPack Home 400V bierze W na fpx przy takich mrozach? U mnie 9tego poszło 11kwh. Wiem, ze stary post ale może pamiętasz które porty podmienić ? Wczoraj w nocy mi padł czujnik a wyjeżdżam na dłużej i zanim czujnik dostarczą chce by ręku działało w miarę normalnie. Nie mam rozpiski wtyczek na płycie a kabelki tak ciasno upakowane ze wole nie rozgrzebywać. Thessla serwis nie odbiera telefonów wiec jesteś moim jedynym ratunkiem. Pozdrawiam Daj znać czy nadal potrzebne, mogę poszukać u siebie dokumentacji. Edytowane 4 Lutego przez qrko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts