Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rekuperator ThesslaGreen AirPack 400V wymiana doświadczeń i porady

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

10 godzin temu, Owczar napisał:

Ja dostałem kod od instalatora. 

Odnośnie FPX - przy wymienniku HRV nastawa najniższa doprowadzała do zamarzania wymiennika. Myślę, że około połowy skali będzie bezpiecznie - ale to zależy od wielu czynników - u mnie działał nawilżacz, więc wody w wymienniku zbierało się w litrach. Musiałem co chwilę wietrzyć wymiennik i wtedy zamarzało. 

Mam standardowy wymiennik bez odzysku wilgoci. Fabryczna nastawa fpx to 1.0st. Co masz na mysli mowiac nastawa w polowie skali? Jaka wartosc przykac za bezpieczna?

W dniu 4.12.2023 o 20:50, Borys85 napisał:

Dzisiaj poszło do serwisu zgłoszenie, opisze po zakończeniu naprawy.

juz opisywałem w innym wątku rok temu zgłaszałem identyczny problem, u mnie nie wymienili na nowy wymiennik tylko dali zmodyfikowany obklejony z dziurami do wypływu wody następnie k-flexem po stronie zimnego powietrza obklejone zostało natomiast widzę ze te maty odchodzą i zbiera się tam woda. Chcieli wyizolować by się aż w takim stopniu kondensat nie pojawiał. Prześledź sobie moje watki na ten temat tutaj na forum.