Owczar 09.01.2025 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia Cicha, wydajna, prosta w naprawie. Po 5 latach wybrałbym te samą centrale. 2 sąsiadów ma aerisy. Wymianą czujników temperatury - zespolonych dość kosztowna. Do tego problemy z czujnikami przepływu - tez kosztowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kristoforokrk 09.01.2025 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 10 godzin temu, Owczar napisał: Ja dostałem kod od instalatora. Odnośnie FPX - przy wymienniku HRV nastawa najniższa doprowadzała do zamarzania wymiennika. Myślę, że około połowy skali będzie bezpiecznie - ale to zależy od wielu czynników - u mnie działał nawilżacz, więc wody w wymienniku zbierało się w litrach. Musiałem co chwilę wietrzyć wymiennik i wtedy zamarzało. Mam standardowy wymiennik bez odzysku wilgoci. Fabryczna nastawa fpx to 1.0st. Co masz na mysli mowiac nastawa w polowie skali? Jaka wartosc przykac za bezpieczna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Borys85 17.01.2025 01:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano wczoraj o 01:15 W dniu 4.12.2023 o 20:50, Borys85 napisał: Dzisiaj poszło do serwisu zgłoszenie, opisze po zakończeniu naprawy. juz opisywałem w innym wątku rok temu zgłaszałem identyczny problem, u mnie nie wymienili na nowy wymiennik tylko dali zmodyfikowany obklejony z dziurami do wypływu wody następnie k-flexem po stronie zimnego powietrza obklejone zostało natomiast widzę ze te maty odchodzą i zbiera się tam woda. Chcieli wyizolować by się aż w takim stopniu kondensat nie pojawiał. Prześledź sobie moje watki na ten temat tutaj na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts