Ifarrg 22.08.2016 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2016 zapewne 6 nie potrzebna, bo tam danych jest znikoma ilosc, ale co, podciagnales 2x ten kabel na sciane? 8 par żył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 22.08.2016 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2016 Dostałem link do allegro od kogoś z forum - że taki będzie dobry. 20m kosztowało chyba 35zł z wysyłką.Za bardzo nie kojarzę o co Ci chodzi z tym "8par żył". U mnie jeden koniec jest na parterze drugi na strychu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sherif 22.08.2016 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2016 Jedno szybkie pytanie - jeśli chcę wyciągnąc na ścianę sterownik Air ++, ale jeszcze go nie mam, a chciałbym kable umieścić pod tynkiem, wylewką , po prostu je ukryć, to jaki kabel podciągnąc w okolice centrali? skrętkę??? Wystarczy zwykła skrętka. U mnie w sumie działa nawet na zasilającym (4 żyły), bo takim miałem położony (miał być Aeris) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 22.08.2016 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2016 Jedno szybkie pytanie - jeśli chcę wyciągnąc na ścianę sterownik Air ++, ale jeszcze go nie mam, a chciałbym kable umieścić pod tynkiem, wylewką , po prostu je ukryć, to jaki kabel podciągnąc w okolice centrali? skrętkę??? skrętka tylko nie zarabiaj końcówek jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 22.08.2016 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2016 Dostałem link do allegro od kogoś z forum - że taki będzie dobry. 20m kosztowało chyba 35zł z wysyłką. Za bardzo nie kojarzę o co Ci chodzi z tym "8par żył". U mnie jeden koniec jest na parterze drugi na strychu. Chłopaki z thessli nie radzą stosować dłuższych niż 15 m. Przynajmniej jeszcze rok temu tak było i tego się trzymam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lisciasty 22.08.2016 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2016 Mi wystarczył akurat 10m który dali w komplecie Instalacja już prawie wisi w komplecie, za jakieś 2-3 tygodnie pewnie będę odpalał. Mam nadzieję, że toto ruszy :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 22.08.2016 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2016 Mi wystarczył akurat 10m który dali w komplecie Instalacja już prawie wisi w komplecie, za jakieś 2-3 tygodnie pewnie będę odpalał. Mam nadzieję, że toto ruszy :> Tak, dają 10mb w standardzie a można poprosić o 15 mb. Toto ruszy przynajmniej do tej pory ruszało zawsze. Pamiętać proszę o tym by przygotować podłączenie elektrycznie nie poprzez jakieś przedłużki czy tego typu rzeczy bo urządzenie jest bardzo czułe i potrafi wyrzucić błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ifarrg 24.08.2016 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 OK dzieki za info. A jeszcze zapytam - braliście Air ++, czy to zbędny bajer i wystarczy jak się ma zwykłe sterowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 24.08.2016 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 OK dzieki za info. A jeszcze zapytam - braliście Air ++, czy to zbędny bajer i wystarczy jak się ma zwykłe sterowanie? Zwykle ludzie biorą air ++ jest też teraz air mobile. Karalogowo 855 i 1069 netto. Na tych panelach jest full opcji natomiast np. Air s to tylko pokrętło zgodnie z ustawieniami fabrycznie lub podczas montażu przez instalatora. Z praktyki widzę że często ktoś bierze sam airs a potem odmawia air ++. Ale sam air s też się spotyka. Zależy czego oczekujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MatixL 31.08.2016 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2016 Czy jest gdzieś dostępny poradnik jak dociąć i wymienić filtry w Airpackach ?czeka mnie pierwsza wymiana... wiadomo można kupic orygnał za ponad 100pln i włożyć ale można też samodzielnie - i właśnie chciałbym oblookać wersję samodzielną żeby zdecydować w co iść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 31.08.2016 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2016 Czy jest gdzieś dostępny poradnik jak dociąć i wymienić filtry w Airpackach ? czeka mnie pierwsza wymiana... wiadomo można kupic orygnał za ponad 100pln i włożyć ale można też samodzielnie - i właśnie chciałbym oblookać wersję samodzielną żeby zdecydować w co iść A nie dostałeś instrukcji? I rozumiem że ramki wymienne dokupiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MatixL 02.09.2016 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2016 W instrukcji jest napisane " wysuń stary filtr, wsuń nowy '' tak zamówiłem obie ramki typu CleanPad Frame dzis mają być u mnie. podejmę próbę - jak coś będzie dla mnie nie jasne to napiszę z prośbą o wsparcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wnuczek99 02.09.2016 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2016 Witam, Gdzie można zamówić te ramki "clean pad frame" i ile to to kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sherif 02.09.2016 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2016 Czy jest gdzieś dostępny poradnik jak dociąć i wymienić filtry w Airpackach ? czeka mnie pierwsza wymiana... wiadomo można kupic orygnał za ponad 100pln i włożyć ale można też samodzielnie - i właśnie chciałbym oblookać wersję samodzielną żeby zdecydować w co iść Do czego manual ? rozkładasz ramki i docinasz włókninę ro ramki, aby nie było szpar. Zakładasz zachowując kierunek przepływu powietrza przez włóknine, zgodnie z danymi producenta/sprzedawcy materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sherif 02.09.2016 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2016 Witam, Gdzie można zamówić te ramki "clean pad frame" i ile to to kosztuje? Poszukaj u dystrybutorów, ja na www znalazłem taki sklep najbliżej siebie i tam zakupiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nk 14.09.2016 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Witam, planujemy zainstalować centralę 400v. W domu jest wentylacja na niebieskich, perforowanych, elastycznych przewodach (położone w sufitach podwieszanych), a kolektory są wykonane ze sztywnych, rur cynkowanych. Mam pytanie czy warto instalować tłumik na nawiewach? Czy ma sens instalacja tłumika na wyrzutni, bo tak proponuje wykonawca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 15.09.2016 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2016 Witam, planujemy zainstalować centralę 400v. W domu jest wentylacja na niebieskich, perforowanych, elastycznych przewodach (położone w sufitach podwieszanych), a kolektory są wykonane ze sztywnych, rur cynkowanych. Mam pytanie czy warto instalować tłumik na nawiewach? Czy ma sens instalacja tłumika na wyrzutni, bo tak proponuje wykonawca? Jaka długość będzie od reku do wyrzutni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nk 15.09.2016 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2016 Jaka długość będzie od reku do wyrzutni? No, właśnie, chciałbym, aby była jak najkrótsza, czyli kolanko i wyjście przez ścianę. To dobrze czy źle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 15.09.2016 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2016 No, właśnie, chciałbym, aby była jak najkrótsza, czyli kolanko i wyjście przez ścianę. To dobrze czy źle? Odcinek krótki zatem a nawet bardzo krótki. Stąd pomysł z tłumikiem. W normalnym trybie pracy to nie problem ale jak podkrecisz reku na wyższe obroty to będzie słychać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hajnel 15.09.2016 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2016 Pytanie czy to komuś będzie przeszkadzać. Zresztą tłumik możesz zawsze później założyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts