oszczednyGrześ 15.09.2016 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2016 Pytanie czy to komuś będzie przeszkadzać. Zresztą tłumik możesz zawsze później założyć. Zwykle nie przeszkadza ale wyjątki się zdarzają. Najlepsza wyrzutnia jest w dachu pionowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hajnel 15.09.2016 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2016 Zwykle nie przeszkadza ale wyjątki się zdarzają. Najlepsza wyrzutnia jest w dachu pionowo Pytanie jaka końcówka wyrzutni? Mam taki zwykły zadaszony kominek i przy większych ulewach jest problem - deszcz wdziera się do przewodu. I chyba muszę pomyśleć o odwodnieniu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 15.09.2016 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2016 Pytanie jaka końcówka wyrzutni? Mam taki zwykły zadaszony kominek i przy większych ulewach jest problem - deszcz wdziera się do przewodu. I chyba muszę pomyśleć o odwodnieniu.... Są dedykowane ale nie wszyscy je mają w ofercie a raczej rzadko kto je ma dobrze wykonane jeżeli chodzi o producentów dachówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sherif 16.09.2016 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2016 No, właśnie, chciałbym, aby była jak najkrótsza, czyli kolanko i wyjście przez ścianę. To dobrze czy źle? Ja mam kolano, ok 3m rury prostej i na zewn przez ścianę. Tak było w projekcie i tak mi doradzono, że tak będzie najlepiej. Zakończone jest owalną kratką z przesłonkami pod kątem. Nic praktycznie nie słychać, nie ma też problemów z wodą (okap dachu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 16.09.2016 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2016 Ja mam kolano, ok 3m rury prostej i na zewn przez ścianę. Tak było w projekcie i tak mi doradzono, że tak będzie najlepiej. Zakończone jest owalną kratką z przesłonkami pod kątem. Nic praktycznie nie słychać, nie ma też problemów z wodą (okap dachu). No właśnie 3m zrobiło swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablokin 20.09.2016 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Witam wszystkichMam pytanie odnośnie hałasu AirPack 300 zamierzam takowy zamontować. Chodzi mi o hałas w nocy czy jest słyszalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 20.09.2016 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Witam wszystkich Mam pytanie odnośnie hałasu AirPack 300 zamierzam takowy zamontować. Chodzi mi o hałas w nocy czy jest słyszalny. Na pewno centrali nie montujemy nad sypialnią Kolejna sprawa to instalacja, jak jest dobrze zrobiona to nocą gdy wszyscy śpią jest niesłyszalna. Na większych obrotach (przeważnie jak jest impreza w domu ) wtedy zawsze coś słychać....ale nikt tego nie zauważa. Podsumowując w normalnej pracy dobrze zrobiony system wentylacji oparty na airpacku 300 jest cichy i bezproblemowy. Nie problem podjechać i posłuchać co i jak . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 21.09.2016 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2016 Airpack 300 jest dość głośny.Ale jak się do niego dobrze wykona instalację, tak by zminimalizować opory.To pracując w przedziale 20% - 50% jest cichy.Gorzej jak spierniczy ci ktoś instalację i będziesz musiał pracować na wydajnościach 70%-100% to wtedy robi się głośno.Wtedy lepiej dobrać coś z większym wentylatorem, tak by pracował na niższych obrotach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 21.09.2016 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2016 John piszesz tak bo prównywałeś kilka o tej samej wydajności i na tym samym biegu czy masz tylko ten i Ci się wydaje że jest głośny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 21.09.2016 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2016 Postawiłem Airpaccka 300, obok Vena Compact 350 i na tych samych wydajnościach Vena jednak cichsza.Airpack 400 jest jednak od tej samej Veny cichszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 21.09.2016 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2016 Postawiłem Airpaccka 300, obok Vena Compact 350 i na tych samych wydajnościach Vena jednak cichsza. Airpack 400 jest jednak od tej samej Veny cichszy. A jak zrobiłeś pomiar? Przy jakiej wydajności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 21.09.2016 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2016 To tylko moje subiektywne odczucie.Nie miałem ze sobą certyfikowanego urządzenia pomiarowego.Prędkości wentylatorów starałem się ustawiać podobnie.Myślę, że jest to kwestia grubości izolacji.Vena to jednak gruba rama i sporo wełny wewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablokin 21.09.2016 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2016 A gdzie można podjechać i posłuchać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 21.09.2016 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2016 A gdzie można podjechać i posłuchać? Zapraszam na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 21.09.2016 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2016 Prędkości wentylatorów starałem się ustawiać podobnie. Ok. Rozumiem. Tylko chodzi o wydatek w m3 czy prędkości strumienia w m/s? (wbrew pozorom jest to bardzo ważne). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 21.09.2016 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2016 Ok. Rozumiem. Tylko chodzi o wydatek w m3 czy prędkości strumienia w m/s? (wbrew pozorom jest to bardzo ważne). Airpack300 przy tej samej wydajności ma mniejszą prędkość na wyjściu. (króciec 200, zamiast 160 mm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 22.09.2016 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2016 A czy ktoś na śląsku z instalatorów ma Airpack 400 lub 300 fizycznie u siebie w firmie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablokin 22.09.2016 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2016 Jaką firmę montującą z małopolski, śląska polecacie, myślałem o ecocomfort z Myślenic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Instaltechnic 23.09.2016 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 To tylko moje subiektywne odczucie. ... Prędkości wentylatorów starałem się ustawiać podobnie. Jak chcesz porównać to podepnij pod tą samą instalację, ustaw te same parametry i użyj urządzenia z powtarzalnymi odczytami pomiarów, nawet bez certyfikatów. Wtedy porównasz, a tak to jak porówanie aut na 1000km które jak pali. Jechali różni kierowcy, ale obaj podobni i obaj na wakacje. PS. Na sucho będzie inaczej niż z tym samym wydatkiem m3/h i instalacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janek795 29.09.2016 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2016 (edytowane) Zna ktoś cenę tego dodatkowego modułu Expansion (czy on po prostu zastępuje ten dawny moduł Upgrade za 300 pare PLN) i CF do AirPack-a 400 ? Ja ktoś tu jest w stanie skołować ten set w dobrej cenie niech napisze na PW Edytowane 29 Września 2016 przez Janek795 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts