franco78 11.01.2017 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 (edytowane) @KRAB Gdzie jest reku, w jakim pomieszczeniu i w jakiej temperaturze?Czy otwierałeś obudowę i widziałeś lód w wymienniku?Daj foto z temperaturami na sterowniku.... W moim przypadku pomogła jeszcze izolacja matą kauczukową całej komory czerpni.Ciepło w pomieszczeniu i zimno w reku powodowało skraplanie się wody w reku. Edytowane 11 Stycznia 2017 przez franco78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bstach 11.01.2017 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 Zadzwoń do serwisu i podaj nr. seryjny i będziesz wszystko wiedział. Witam! Mam prośbę do wszystkich użytkowników airpacków, którzy mieli problem z grzałką. Czy możecie podać wersję tego błędnego oprogramowania? Mam problem, który objawia się w dokładnie taki sam sposób - gdy temperatura spada poniżej 0. Im niżej tym gorzej - tzn. leje się z obudowy i drastycznie spada sprawność. Centrala zakupiona poprzedniej zimy ale chodzi od wiosny 2016 więc dopiero tej zimy jest narażona na mrozy. Walczę z takim stanem rzeczy od miesiąca. Pan z serwisu widzi problem po kolei we wszystkim innym, tylko nie w tej grzałce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KRAB 11.01.2017 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 @KRAB Gdzie jest reku, w jakim pomieszczeniu i w jakiej temperaturze? Czy otwierałeś obudowę i widziałeś lód w wymienniku? Daj foto z temperaturami na sterowniku.... W moim przypadku pomogła jeszcze izolacja matą kauczukową całej komory czerpni. Ciepło w pomieszczeniu i zimno w reku powodowało skraplanie się wody w reku. W pomieszczeniu gospodarczym, temp. 20-21st Obudowę otwierałem ale mam dostęp tylko od strony wywiew-nawiew, lodu nie widziałem ale dużo wody owszem. Wczoraj wieczorem: temp. na czerpni -8st temp wywiew +20 temp nawiew +6 Z serwisem rozmawiam od miesiąca, numer seryjny podawałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franco78 11.01.2017 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 Miałem to samo, musisz zaizolować komorę czerpni...Na prov daję CI nr do serisanta, który mi pomógł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lisciasty 11.01.2017 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 Ale masz tam odpływ i syfon? Czy kisisz tą wodę w środku?Ja codziennie wynoszę wiadro wody do wylania, leje się ciurkiem z syfonu :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franco78 11.01.2017 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 Kontynuując temat włącznika dzwonkowego w łazience.... Zanim zacznę ciągnąć kabel i instalować włącznik, chciałbym sprawdzić jak to działa. Czy zwarcie na krótko zaznaczonych na zdjęciu styków na płycie głownej uruchomi wietrzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 11.01.2017 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 Tak.Moc wentylacji i czas trwania ustawiasz na sterowniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franco78 11.01.2017 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 Zwarłem te łącze,ale brak reakcji rekuperatora...wietrzenie nie uruchamia się. Na sterowniku ustawione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 12.01.2017 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 (edytowane) Ale które bo są dwa. Jest wietrzenie i przewietrzanie. A i jeszcze jedno który masz w końcu sterownik Air + czy Air++ albo AirS Edytowane 12 Stycznia 2017 przez plusfoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bstach 12.01.2017 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 Zwarłem te łącze,ale brak reakcji rekuperatora...wietrzenie nie uruchamia się. Na sterowniku ustawione. Musisz mieć magiczny "pin" do Twojej centrali, podobno każda centrala ma inny. W ustawieniach zaawansowanych wtedy aktywujesz to wejście na płycie i wtedy bedzie działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franco78 12.01.2017 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 @plusfoto Mam Air++ - zapomniałem, że w tym przypadku jeden "+" ma znaczenie @bstach Dzięki za radę - faktycznie trzeba było aktywować to w ustawieniach po wpisaniu pinu Działa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laskim 12.01.2017 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 Czy da się ustawić w thessli intensywność wentylacji poniżej 10%? Jeśli tak to jak to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 13.01.2017 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 Nie. Wentylatory nie mogą kręcić się tak wolno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rk80 13.01.2017 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 @laskimtylko po co? zamarznie Ci wymiennik przy dłuższym mrozie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laskim 13.01.2017 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 Problem polega ma tym ze rurki wentylacji mam położone na jeszcze nieocieplonym poddaszu przykryte symbolicznie wełna co powoduje dość szybkie wychładzania pomieszczeń(temp nawiewu koło 0 st) Może fakt ze nic nie ugram trzeba czekać do wiosny i ocieplać poddasze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rk80 13.01.2017 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 to niemożliwe żeby Ci wiało 0 st. ,a reku gdzie stoi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Zygfryd_ 13.01.2017 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 to niemożliwe żeby Ci wiało 0 st. ,a reku gdzie stoi? Możliwe, możliwe ... Rok temu jak był bug w sofcie grzałki i zamarzał wymiennik to na sterowniku pokazywało nawet ujemną temperaturę nawiewu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laskim 13.01.2017 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 Na wyswietlaczu jak były te mrozy to pokazywało nawiew 8 st i myśle ze temp zanim dotrze do nawiewnika to jeszcze spadnie. Może 0 nie ale 3-5 st co i tak jest słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 13.01.2017 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 Problem polega ma tym ze rurki wentylacji mam położone na jeszcze nieocieplonym poddaszu przykryte symbolicznie wełna co powoduje dość szybkie wychładzania pomieszczeń(temp nawiewu koło 0 st) Może fakt ze nic nie ugram trzeba czekać do wiosny i ocieplać poddasze. reku nie może stać na mrozie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laskim 14.01.2017 01:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2017 Nie napisałem ze reku stoi na poddaszu. Jest w cieplej grzanej kotłowni, tylko rurki są rozprowadzone po nieogrzewanym poddaszu. Planuje je zatopić w warstwie ocieplenia stropu (15 cm 031) a skosy dachu ocieplić 35cm wełny 034 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts