oszczednyGrześ 23.01.2017 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Dość dziwnie to wygląda. Ja też mam airpacka 400 i złego słowa nie powiem. Od momentu wymiany z dreama na Thessla wszytko, nawet w te mrozy. Na wyrzutni zawsze jest woda, dlatego tam montuje się kratki z okapnikiem. Wyrzutnie najlepiej pionowo do góry a nie na elewacji, ale jak się nie da to oczywiście można na ścianie. Tylko tak jak kolega pisze tam woda zawsze będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 23.01.2017 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 @MaPitu pokaż fotki reku bo od razu widać ,że stoi w nieogrzewanym pomieszczeniu Jeśli stoi na nieogrzewanym pomieszczeniu to niestety ale mamy do czynienia z montażem wbrew instrukcji. kolejna sprawa, to serwis... dziwne bo z thessli serwis bywa bardzo szybko. W razie problemu proszę o namiar a serwis przyśpieszę jeśli są jakieś znaczne opóźnienia w dotarciu - chociaż zaznaczam, że dziwne. Dalej, problem z reku jeżeli występuje zgłasza się od razu bezpośrednio do serwisu thessli a powinno wyglądać to tak klient>instalator>serwis. Instalator nie prowadzi serwisu ich urządzeń! Jak z kanałów kolece @MaPitu "wali" wodą to niestety niedocieplone wystarczająco dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 23.01.2017 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 To ze wilgotnosc 30procent to normalnie w sezonie grzewczym.Bez wentylacji tez bys tyle mial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 23.01.2017 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 To ze wilgotnosc 30procent to normalnie w sezonie grzewczym. Bez wentylacji tez bys tyle mial Mnie zastanawia ta ostra reakcja w 1 poście na forum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 23.01.2017 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 wygląda na typową frustrację użytkownika i dysonans poznawczy. Ładujesz w coś kasę naczytałeś się że jest świetne a są problemy.Natomiast skoro ten produkt jest dobry to znaczy ze problemy można wyeliminować - że jest to problem niepoprawnego montażu. O antyreklamę nie posądzam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maly1115 24.01.2017 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Wyrzutnie najlepiej pionowo do góry a nie na elewacji, ale jak się nie da to oczywiście można na ścianie. Tylko tak jak kolega pisze tam woda zawsze będzie. Mozna wyrzutnie wpiąc w komin nie używany,są dwa kanały wentylacyjne i jeden fi200 ceramika(czy da się wyciąć szlifierka,nie popęka?) czy nie będzie się skraplać/lać woda jak z wyrzutni sciennej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 24.01.2017 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Mozna wyrzutnie wpiąc w komin nie używany,są dwa kanały wentylacyjne i jeden fi200 ceramika(czy da się wyciąć szlifierka,nie popęka?) czy nie będzie się skraplać/lać woda jak z wyrzutni sciennej. Tak, zatkać od dołu szczelnie i można się wrzucać w komin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 24.01.2017 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Mozna wyrzutnie wpiąc w komin nie używany... Ja mam wyrzutnię wpiętą w komin i póki co działa idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 24.01.2017 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Tez sie nad tym zastanawialem ale czynie wychladza to wam komina i w efekcie mieszkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janek795 24.01.2017 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Tez sie nad tym zastanawialem ale czynie wychladza to wam komina i w efekcie mieszkania Jak masz komin systemowy to kanał ceramiczny i tak jest izolowany wełną, więc coś to na pewno daje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 24.01.2017 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Ja mam wyrzutnię wpiętą w komin i póki co działa idealnie. Ja mam tak samo. Wiele "doróbek" się też tak realizuje. Trzeba wykorzystać do maksimum dostępne kanały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 24.01.2017 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Tez sie nad tym zastanawialem ale czynie wychladza to wam komina i w efekcie mieszkania Ja przeważnie polecam wpinać się u samej góry poza strefą ciepłą Przeważnie reku jest na strychu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janek795 24.01.2017 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Zapodajcie jakiegoś linka do jakiejś wyrzutni dachowej czarnej.. macie coś takiego co by dachu nie szpeciło ? Kominki wentylacyjne w dachówce orea 9 są za niskie (śnieg je zatka) a i mają za mały prześwit.. chyba ze 4 na fi200 by trzeba było minimum :/ Pozostanie mi jak coś ściana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 24.01.2017 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Zapodajcie jakiegoś linka do jakiejś wyrzutni dachowej czarnej.. macie coś takiego co by dachu nie szpeciło ? Kominki wentylacyjne w dachówce orea 9 są za niskie (śnieg je zatka) a i mają za mały prześwit.. chyba ze 4 na fi200 by trzeba było minimum :/ Pozostanie mi jak coś ściana Ja zwykle polegam na Vilpe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 24.01.2017 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Zapodajcie jakiegoś linka do jakiejś wyrzutni dachowej czarnej.. macie coś takiego co by dachu nie szpeciło ? Kominki wentylacyjne w dachówce orea 9 są za niskie (śnieg je zatka) a i mają za mały prześwit.. chyba ze 4 na fi200 by trzeba było minimum :/ Pozostanie mi jak coś ściana Ja zwykle polegam na Vilpe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janek795 24.01.2017 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Ja zwykle polegam na Vilpe. To taki?? http://semifinland.pl/media/products/0dbbdce24e30f8b8a1ec760b8fcf4c12/images/thumbnail/big_HL-200-przejscie-dachowe-VILPE-czarne-4-kominek-160.jpg?lm=1449704936 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 24.01.2017 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Ja przeważnie polecam wpinać się u samej góry poza strefą ciepłą Przeważnie reku jest na strychu. Dokładnie tak mam. Reku mam na najwyższej kondygnacji i tuż przed skosem dachu kanał wyrzutni wchodzi do komina. Ten sam kanał kilka centymetrów niżej jest zaślepiony (plomba z betonu) i służy jako wywiew z łazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maly1115 24.01.2017 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Komin pozostał wolny ponieważ bedzie PC,a reku będzie podwieszone w garażu obok komina więc szkoda nie wykorzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebastek09 24.01.2017 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Zapodajcie jakiegoś linka do jakiejś wyrzutni dachowej czarnej.. macie coś takiego co by dachu nie szpeciło ? Kominki wentylacyjne w dachówce orea 9 są za niskie (śnieg je zatka) a i mają za mały prześwit.. chyba ze 4 na fi200 by trzeba było minimum :/ Pozostanie mi jak coś ściana Ja mam na dachu 2 kominki fi160 Virtum przewidziane na wyrzutnię. Czarne z tworzywa, komplet: kominek, podstawa w ksztalcie dokladnie takiej dachówki jak mam i przyłącz elastyczny. Ale jak to działa to powiem dopiero za pół roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lisciasty 24.01.2017 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Wali wodą dosłownie wszędzie. Komora filtrów cała zalana, filtry mokre, zalało mi już łazienkę i pralnię, mimo podłączenia rekuperatora do kanalizacji. Oczywiście rekuperator posiada zawór kulowy. A jak jest ustawiony? Można lekko przechylić go do tyłu, żeby woda ściekała do dziury odpływowej. Dodam tylko, że to gówno wysusza powietrze w domu i to wręcz straszliwie. Higrometry pokazują wilgotność na poziomie 31-33%, co jest absurdalnym wynikiem, przy wilgotności powietrza na zewnątrz budynku 60-90%. Jakbyś nie uciekał z lekcji fizyki to byś wiedział, że to jest wilgotność względna. Względem temperatury konkretnie :> Czy ktoś ma pomysł, dlaczego to moje dziadostwo tak pluje wodą ? Co możemy zrobić, żeby pozbyć się problemu ? Mój też pluje, ale odpływem. Czasem i 10-15 litrów wody na dobę. Ale w kanałach sucho. Porób fotki tej instalacji, może coś tam jest spieprzone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts