Janek795 31.01.2017 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 Serwis dzwonił i kazał wpiąć urządzenie w gniazdo A++ i zadzwonić czy działa Hmm ciekawe czyli gniazdo nie jest tylko do A++ . Jutro sprawdzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 31.01.2017 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 Co do usprawnień to oczywiście że jest jedno - sterowanie centralą bezpośrednio z poziomu PC(bez pomocy serwerów Thessli). Wtedy odpadły by częściowo problemy z AirMobile(jak ktoś tylko przez to tylko steruje i nie ma Air++). Ok, już notuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janek795 31.01.2017 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 Ok, już notuję. Jak pisałem w moich wypocinach - połączenie lokalne w LAN - odświeżanie podglądu wizualizacji - API lub dokumentacja albo inne dla majsterkowiczów i posiadaczy Home Inteligence - no i funkcja serwisu oczywistszy dla serwisantów ;p z magicznym PIN-em. A jak już marudzić i chodzi o przyjazne sterowanie to mogli by zrobić tak, że na wizualizacji część z % nawiewu jest aktywnym polem (np widoczny trójkąt)... czyli można kliknąć, zmienić wartość i zostajemy na wizualizacji. A na samym dole te same funkcje co na głównym ekranie czyli program wietrzenie, kominek.. wiem wiem marudzę ale to zboczenie zawodowe :p Wtedy każdy wybiera co lubi i nie musi skakać między ekranami. A mój przedszkolak biega i ciągle pyta... czemu jest czerwona kropka - przecież ma być zielona :p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 31.01.2017 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 Jak pisałem w moich wypocinach - połączenie lokalne w LAN - odświeżanie podglądu wizualizacji - API lub dokumentacja albo inne dla majsterkowiczów i posiadaczy Home Inteligence - no i funkcja serwisu oczywistszy dla serwisantów ;p z magicznym PIN-em. A jak już marudzić i chodzi o przyjazne sterowanie to mogli by zrobić tak, że na wizualizacji część z % nawiewu jest aktywnym polem (np widoczny trójkąt)... czyli można kliknąć, zmienić wartość i zostajemy na wizualizacji. A na samym dole te same funkcje co na głównym ekranie czyli program wietrzenie, kominek.. wiem wiem marudzę ale to zboczenie zawodowe :p Wtedy każdy wybiera co lubi i nie musi skakać między ekranami. A mój przedszkolak biega i ciągle pyta... czemu jest czerwona kropka - przecież ma być zielona :p Dzieki. Kto ma coś jeszcze to pisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 31.01.2017 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 Dzieki. Kto ma coś jeszcze to pisać. Ja mam - chciałbym znać temperaturę powietrza na wyrzutni. Jest czujnik ale co z tego jak brakuje podglądu! Oczywiście czujnik otoczenia reku wyprowadziłem z tej zabudowy i na kablu wisi sobie nad centralą. Tak myślałem zamontować go w kanał wyrzutni aby mieć podgląd co tam za temperatura jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 31.01.2017 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 Ja mam - chciałbym znać temperaturę powietrza na wyrzutni. Jest czujnik ale co z tego jak brakuje podglądu! Oczywiście czujnik otoczenia reku wyprowadziłem z tej zabudowy i na kablu wisi sobie nad centralą. Tak myślałem zamontować go w kanał wyrzutni aby mieć podgląd co tam za temperatura jest. Możesz go tam dać, będziesz wiedział Ok. Zbieram i twoje uwagi i będziemy walczyć o zmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janek795 31.01.2017 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 (edytowane) Uprzedziłeś mnie bo miałem to właśnie jeszcze dopisać (jak w onyx) ... ojj tam zmiany, ulepszenie. Jedną "dobrą zmianę" już mamy i wystarczy Grzegkrzu i powiedz im niech wrzucę nawet podstawową instrukcje podłączenia do AM w dokumentacji i na stronie z produktem. Bo powiem ci, że gdybym nie dostał ręku przed stropami z GK to bym się wkurzył gdyż byłem przekonany, że jak mobile to mobile i działa to po WiFi a kabel wpina się tylko do ręku (patrząc na foto i opisy nie widać drugiego złacza) Potem ciągnąć kabel by trzeba jakoś po ścianach )) Kabel pewniejszy i ok tylko żeby było to dla ludzi oczywiste ))) Edytowane 31 Stycznia 2017 przez Janek795 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alter2000 31.01.2017 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 Może wiadomo już co wchodzi za 170-kę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 31.01.2017 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 Może wiadomo już co wchodzi za 170-kę? Wiadomo Miałem mieć centralę już w zeszłym tygodniu i czekam nadal. Będzie nowa, lepsza, wydajniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alter2000 31.01.2017 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 Wiadomo Miałem mieć centralę już w zeszłym tygodniu i czekam nadal. Będzie nowa, lepsza, wydajniejsza. Super:-) 200-ka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konrad Podgórski 01.02.2017 00:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Do czego taka 200tka lepsza? Pytam zupełnie poważnie bez podtekstów do wymiany powietrza 100m3/h już będzie musiała chodzić na 50-60% a co dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alter2000 01.02.2017 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Do czego taka 200tka lepsza? Pytam zupełnie poważnie bez podtekstów do wymiany powietrza 100m3/h już będzie musiała chodzić na 50-60% a co dalej? Rozmawiałem ze specjalistą od reku i najczęściej montuje 200/250-ki. Ja potrzebuję np. 60 m3/h w normalnym trybie pracy, więc 200-ka jest optymalna i ze sporym zapasem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rk80 01.02.2017 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 airmobile.pl nie działa czyli chyba wkońcu się wzieli za robotę (od soboty) albo padło wszystko całkowicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janek795 01.02.2017 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 airmobile.pl nie działa czyli chyba wkońcu się wzieli za robotę (od soboty) albo padło wszystko całkowicie Tak lub nie. W Serwisie nic im na ten temat nie wiadomo - powiedziałem, że chyba nie jestem jedyny. W efekcie ma ktoś przyjechać na serwis, ale przed jeszcze mają się zorientować w zensystemie A dodzwoniłeś się tam w ogóle ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rk80 01.02.2017 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Nie dodzwoniłem się a potem już przestałem próbować. airmobile.pl wcześniej nie działała wcale, potem wyskakiwało okno do wpisywania kodu jednorazowego (chociaż nic nie czyściłem na kompie), teraz znowu działa (bez wpisywania nowego kodu) i dalej pomarańczowa kropka, restart urządzenia nic nie daje... btwJest ktoś w ogóle tutaj komu działa AirMobile na dzień dzisiejszy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 01.02.2017 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Dzwoniłem w sprawie air mobile. Problem leży najwidoczniej w firmie zewnętrznej... Jutro dzwonię nadal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janek795 03.02.2017 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 Dzwoniłem w sprawie air mobile. Problem leży najwidoczniej w firmie zewnętrznej... Jutro dzwonię nadal. Coś wiadomo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sherif 03.02.2017 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 Jak pisałem w moich wypocinach - API lub dokumentacja albo inne dla majsterkowiczów i posiadaczy Home Inteligence Od tego jest Modbus, przez niego można wyciągnąć i zapisać co się praktycznie chce, oczywiście na podstawie spisu i opisu rejestrów dostarczonych przez Tessle. Inne firmy nie chcą takich dokumentów udostępniać, bo praktycznie można niskim kosztem zrobić swoje sterowanie, więc ukłon w stronę producenta, że nie robi problemów a i pomaga w implementacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janek795 03.02.2017 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 Od tego jest Modbus, przez niego można wyciągnąć i zapisać co się praktycznie chce, oczywiście na podstawie spisu i opisu rejestrów dostarczonych przez Tessle. Inne firmy nie chcą takich dokumentów udostępniać, bo praktycznie można niskim kosztem zrobić swoje sterowanie, więc ukłon w stronę producenta, że nie robi problemów a i pomaga w implementacji Jak masz ten spis to będę wdzięczny na PW bo po waszych postach zainteresowałem się tematem Był bym wdzięczny za wszelkie info, wskazówki, doc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kicaj222 03.02.2017 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 Jak masz ten spis to będę wdzięczny na PW bo po waszych postach zainteresowałem się tematem Był bym wdzięczny za wszelkie info, wskazówki, doc. Ja też się piszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts