rk80 02.05.2017 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2017 wygląda jakby bypass był otwarty/uchylony i miesza powietrze w celu obniżenia temperatury nawiewu i tu pytanie: -czy ustawiona temp. nawiewu do jakiej dąży centrala jest tak niska,że otwiera bypass i schładza powietrze? (np. tryb lato masz włączony )lub-czy coś z bypassem nie tak (trzeba sprawdzić czy sie otwiera i zamyka prawidłowo) Nic nie rób tylko wyłącz centrale, zdejmij osłone od strony bypassu i zobacz czy bypass jest uchylony lub otwarty , to dużo wyjaśni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
offan 03.05.2017 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2017 (edytowane) osłonę zdjąłem ale nie widze baypasu . W którym miejscu on się znajduję ?Widzę filtry, wymiennik jakieś rurki od czujników przepływu chyba , ale żadnej klapki nie widzę.centralka 170 . Edytowane 3 Maja 2017 przez offan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mate166gmail.com 03.05.2017 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2017 Ma ktoś jakieś dojście do Airpacków najlepiej z montażem w kuj-pom ? Chyba, że ustawienie wszystkich parametrów jest banalnie prostę i dam radę zrobić to sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rk80 03.05.2017 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2017 @offan zerknij na siłownik bypassu, u mnie w aipracku 300h wygląda to tak: ten żółty element siłownika wyznacza jego położenie, zaznaczyłem na fotce jak jest u mnie w 300h, w 170 powinno być podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parrot 04.05.2017 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2017 Przy okazji jeszcze jedno pytanie. Widzę że u niektórych zamiast procentowych wskazań nawiewów i wywiewów pokazywane są one w m3/h jak przełączyć na taki widok ? Ten widok m3 jest możliwy jeżeli masz zamontowany sterownik CF. Wtedy widać % i m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
offan 04.05.2017 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2017 zerknij na siłownik bypassu, u mnie w aipracku 300h wygląda to tak: zerknę jeszcze raz Ten widok m3 jest możliwy jeżeli masz zamontowany sterownik CF. Wtedy widać % i m3 Sterownik CF mam , tzn powinienem go mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cherokee 04.05.2017 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2017 Witam Naczytałem się grubo o rekuperatorach i systemach. I chyba wybór padnie na Airpacka 400 na kanałach PeFlex. Budynek dwu kondygnacyjny 180 m2 Pomóżcie i podeślijcie namiary na konkretnych wykonawców z przyzwoitą ceną. Gorąca prośba i trochę pilna:D . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mate166gmail.com 04.05.2017 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2017 Nie am chyba takich specjalostow przy firmach bez 15k netto nie podchodz. Ja stwierdzilem ze poloze instalacje sam. Jestem wlasnie w trakcie liczenia rur i bede wiedzial ile to wszystko wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 04.05.2017 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2017 ...Ja stwierdzilem ze poloze instalacje sam. Ja właśnie sam zrobiłem na 2 kondygnacjach i działa bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sagemini 05.05.2017 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Podrzuci ktoś namiar na sprawdzonego instalatora ze śląska? Im bliżej Częstochowy tym lepiej. Do ogarnięcia jest domek z użytkowym poddaszem o powierzchni użytkowej ok. 135m2. Będę wdzięczny za podesłanie namiaru na zaufanego fachowca od rekuperacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mate166gmail.com 05.05.2017 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Ja właśnie sam zrobiłem na 2 kondygnacjach i działa bez problemu A reku podłączałeś sam i ustawiałeś ? Bo tego się trochę boję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 05.05.2017 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 A reku podłączałeś sam i ustawiałeś ? Bo tego się trochę boję Również sam. Całość instalacji wykonałem sam osobiście. Jak będziesz kupował reku to musisz dostać kod instalatora do twojej centrali. Bez tego kodu niewiele ustawisz. Znaczy się nic nie ustawisz. Niebawem wstawię na youtube film jak wygląda podłączenie mojego reku w momencie częściowego ocieplenia kanałów. Ale to jeszcze potrwa dłuższą chwilę. Na 100% wstawię linka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mate166gmail.com 05.05.2017 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Gdzie kupowales centrale? Allegro ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 05.05.2017 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Gdzie kupowales centrale? Allegro ? Zrobiłem zapytanie na oferteo i zgłosił się sprzedawca który ma sklep 10km od mojego domu. Oczywiście negocjacje były ostre bowiem dostałem sporo ofert i wiedziałem jakie są ceny. Dodatkowo rozmawiałem tez z przedstawicielem o parametrach wyposażeniu itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
offan 07.05.2017 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 @offan zerknij na siłownik bypassu, u mnie w aipracku 300h wygląda to tak: sprawdziłem , wygląda na zamknięty a sprawność nadal marna mimo tego że na zewnątrz dość ciepło strach pomyśleć co będzie jak będą mrozy jakieś pomysły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 07.05.2017 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Czasami nie masz wody w tym swoim wymienniku. Ja na teraz przy nastawie nocnej mam takie dane: Temp przed i za GWC to tylko błąd pomiaru- GWC odpoczywa. Najlepiej zadzwoń do przedstawiciela z twojego terenu lub do serwisu. Ja dzwoniłem i bez problemu pomagali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 07.05.2017 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Wrzuć skan jak masz przy 30% nawiew, wywiew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bstach 08.05.2017 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 Zrobiłem zapytanie na oferteo i zgłosił się sprzedawca który ma sklep 10km od mojego domu. Oczywiście negocjacje były ostre bowiem dostałem sporo ofert i wiedziałem jakie są ceny. Dodatkowo rozmawiałem tez z przedstawicielem o parametrach wyposażeniu itd. Zacznij analizę od samego początku - jak masz wyregulowaną instalacje? Nawiew do wywiewu? U mnie instalator chodził z anemometrem kilka razy po instalacji zanim ją wyregulował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
81jacek 08.05.2017 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 sprawdziłem , wygląda na zamknięty [ATTACH=CONFIG]388485[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]388486[/ATTACH] a sprawność nadal marna mimo tego że na zewnątrz dość ciepło strach pomyśleć co będzie jak będą mrozy [ATTACH=CONFIG]388487[/ATTACH] jakieś pomysły ? Miałem taki sam przypadek, przyczyna to zalany wymiennik. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
81jacek 08.05.2017 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 Zacznij analizę od samego początku - jak masz wyregulowaną instalacje? Nawiew do wywiewu? U mnie instalator chodził z anemometrem kilka razy po instalacji zanim ją wyregulował. Teraz większość ludzi zamawia centrale z systemem CF, także problem regulacji odpada Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts