siloj 12.10.2017 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2017 Dzięki za odpowiedź, a tak jeszcze się powtórzę i zapytam o sam montaż tego modułu CF to jak i gdzie go "wsadzić" bo nigdzie nie mogę znaleźć instrukcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siloj 12.10.2017 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2017 Widzę że Grześ mnie uprzedził.Choć trochę przesadza z tym codziennym kalibrowaniem. Staram się sprawdzać raz czy dwa razy w miesiącu i większych różnic jak +/- 10% nie obserwuję. masz zamontowany CF ? Jak sprawdzasz ? masz ten przyrząd do kalibracji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 12.10.2017 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2017 masz zamontowany CF ? Jak sprawdzasz ? masz ten przyrząd do kalibracji ? Nie mam CF-a ale mam anemometr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 12.10.2017 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2017 W jakiej cenie i gdzie najtaniej można dokupić moduł CF? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 12.10.2017 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2017 W jakiej cenie i gdzie najtaniej można dokupić moduł CF? a potrzebny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siloj 12.10.2017 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2017 a potrzebny? jeśli w dobrej cenie i są lepsze efekty to potrzebny, tyle żebym potem nie musiał serwisantowi zapłacić pińcet za montaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 12.10.2017 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2017 a potrzebny? Reku używam ponad rok i spoglądając na to jak zapierd...ją się filtry w centrali oraz filtr na czerpni to sądzę, że tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 12.10.2017 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2017 jeśli w dobrej cenie i są lepsze efekty to potrzebny, tyle żebym potem nie musiał serwisantowi zapłacić pińcet za montaż Tam raczej nie ma filozofii z podłączeniem. Potem tylko ustawić w Panelu Air++ i po sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siloj 13.10.2017 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2017 witam Czy ktoś z was ocieplał dodatkowo reku na nieogrzewanym poddaszu/strychu ? bo ja mam zamiar docieplić go styrodurem o gr. 2cm, nie tak coby go obklejać a szybkodemontowalnymi wyciętymi na wymiar elementami spiętymi na taśmę/rzep tak żeby był do niego łatwy dostęp. Mam też zamiar docieplić przewód Sondeco (izolowany) co idzie do skrzynek rozprężnych (wełną PAROC HVAC Lamella o gr 50mm). Nie wiem tylko czy jest sens docieplać czerpnię i wyrzutnię dodatkowo bo jest poprowadzona przewodem spiro Sondeco fi 200mm z 2,5 cm ociepleniem wełną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaRa 13.10.2017 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2017 Czym może byś spowodowany komunikat "awaria silnika nawiewu ", najczęściej kiedy pada deszcz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 13.10.2017 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2017 Czym może byś spowodowany komunikat "awaria silnika nawiewu ", najczęściej kiedy pada deszcz ? Jak podłączony jest reku do sieci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 14.10.2017 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2017 Czym może byś spowodowany komunikat "awaria silnika nawiewu ", najczęściej kiedy pada deszcz ? Sprawdź wlot do czerpni czy aby nie jest zasyfiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaRa 14.10.2017 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2017 (edytowane) Sprawdź wlot do czerpni czy aby nie jest zasyfiony. Tak zrobię, aczkolwiek nie tu chyba jest problem. Jak podłączony jest reku do sieci? jeśli chodzi o sieć elektryczną to tak - czarny kabel. MUszę w końcu wymienić filtry, leżą w garażu i czekają na swoją kolej. Edytowane 14 Października 2017 przez PaRa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 14.10.2017 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2017 Tak zrobię, aczkolwiek nie tu chyba jest problem. jeśli chodzi o sieć elektryczną to tak - czarny kabel. MUszę w końcu wymienić filtry, leżą w garażu i czekają na swoją kolej. Błąd wentylatora może być spowodowany wahaniami napięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siloj 15.10.2017 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2017 (edytowane) Witam Tak mi się nudziło i zrobiłem sobie w excelu na szybko kalkulator do oszacowania sprawności reku. Co myślicie o takiej sprawności jak na zdjęciu poniżej ? (trochę mało te 78%). Może jakieś sugestie ? Edytowane 15 Października 2017 przez siloj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rk80 15.10.2017 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2017 Witam Tak mi się nudziło i zrobiłem sobie w excelu na szybko kalkulator do oszacowania sprawności reku. Co myślicie o takiej sprawności jak na zdjęciu poniżej ? (trochę mało te 78%). Może jakieś sugestie ? Rysunek lub opis skopany na maxa, nic sie nie zgadza (co innego T1,2,3 oznacza na rysunku , a co innego w opisie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siloj 15.10.2017 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2017 (edytowane) Rysunek lub opis skopany na maxa, nic sie nie zgadza (co innego T1,2,3 oznacza na rysunku , a co innego w opisie) rk80 bez urazy, ale nie udzielaj mi rad które nic nie wnoszą. Opis nie jest mój i jest do innego rysunku, ja zrobiłem rysunek dopasowany do siebie . Weź sobie temperatury z mojego rysunku i sprawdź jaka dokładnie ta sprawność będzie i mi napisz zobaczymy jakie będa różnice. poniżej zdjęcie na którym jest opis i rysunek jaki do niego był dołączony w necie. Opis nie ma tu żadnego znaczenia i ja też nie pisze do autora że użył "złych nazw". Ja zadałem pytanie odnośnie temp i sprawności i tu rysunek nie jest raczej ważny. Edytowane 15 Października 2017 przez siloj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siloj 15.10.2017 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2017 Rysunek lub opis skopany na maxa, nic sie nie zgadza (co innego T1,2,3 oznacza na rysunku , a co innego w opisie) Akceptujesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siloj 16.10.2017 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2017 Witam Dowiedziałem się odnośnie montażu modułu CF że można spokojnie samemu taką operację przeprowadzić i nie jest jakoś specjalnie skomplikowana. Mam jednak pytanie bo do kalibracji po zamontowaniu potrzebne będzie wprowadzenie maksymalnych wydatków/przepływów na nawiewie i wywiewie z projektu instalacji, ja sam projektowałem instalację i mam zrobioną tak że na nawiewie i wywiewie mam równo po 10 kanałów/rur fi 75mm i czy w związku z tym przyjmuję 10 x 31,15 m3/h czyli wychodzi po 310 m3/h wywiew i nawiew, czy dobrze to sobie oszacowałem ?z góry dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siloj 16.10.2017 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2017 Witam Dowiedziałem się odnośnie montażu modułu CF że można spokojnie samemu taką operację przeprowadzić i nie jest jakoś specjalnie skomplikowana. Mam jednak pytanie bo do kalibracji po zamontowaniu potrzebne będzie wprowadzenie maksymalnych wydatków/przepływów na nawiewie i wywiewie z projektu instalacji, ja sam projektowałem instalację i mam zrobioną tak że na nawiewie i wywiewie mam równo po 10 kanałów/rur fi 75mm i czy w związku z tym przyjmuję 10 x 31,15 m3/h czyli wychodzi po 310 m3/h wywiew i nawiew, czy dobrze to sobie oszacowałem ?z góry dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts