Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rekuperator ThesslaGreen AirPack 400V wymiana doświadczeń i porady

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

u mnie stoi w pomieszczeniu gdzie min miał 12 stopni (rzeczywiste, a nie podawane na air++) jak mu zrobiłem tropiki z 25 stopniami to mu sprawność trochę poszła do góry tj to ok 80 % i przestało się wykraplać na wywiewie. Teraz mam wsadzone filtry płaskie z tkaniną g4 (f4), moduł CF po wymianie wydaję się pracować dobrze. Z nowych rzeczy zauważyłem sporą szczelinę w tej gąbkowej grodzi między filtrami (tak ze 3 mm jest ona na niska - dość mało dokładnie dopasowana) ogólnie jeśli chodzi o izolacje to w tym reku blado to wypada. Teoretycznie centrala może stać w 5 stopniach ale jakoś sobie tego nie wyobrażam z moją. Jeśli chodzi o sprawność to trochę lepiej jest na ustawieniach 20% - 50 m3/h i na 30%-75 m3/h tak jak mi odpowiada sprawność nie przekracza 75% a bywało poniżej 70%.

A używacie filtrów płaskich czy plisowanych? Sprawdzał ktoś z was te nowe filtry plisowane z dodatkową tkaniną płaską - cleanpad pure się to chyba nazywa

Tak od razu przy montażu bo nie działał cf potem działał ale źle i mam też już nowy

Wprowadziles fabryczne wspolczynniki korekcji nawiewu i wywiewu(mozna je dostac od serwisu) w menu system cf i przeprowadziles jeszcze raz kalibrację?

Ja mialem wymienianą płytę (z mojej winy) i sprawnosc 78-83%. Po otrzymaniu z serwisu fabrycznych wspolczynnikow i po ponownej kalibracji sprawnosc 89% przy 90m3/h więc jest już OK.

Pozdrawiam

A wiesz może jaka masz wilgotność w domu?

Wiem sprawdziłem właśnie 45%. Temperatury od 22 - 23'C w tym momencie po pokojach. Na zewnątrz -4. Mój prototyp airpacka 200 nawiewa teraz 15'C na wyciągu pokazuje 18,2'C Tylko ja mam reku na poddaszu. W tym tygodniu będę go obkładał izolacją dodatkową no i muszę przewody doizolować bo są straty. Czujka reku pokazuje na poddaszu 10'C ile jest faktycznie... pewnie mniej muszę sprawdzić. Nic się nie wykrapla oprócz ogromnej ilości skroplin z odpływu.