uciu 12.02.2018 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 Ma być 300 bo wiekszego nie potrzeba Sprzedawca co dał dobrą oferte na Thessle namawia mnie jeszcze na wanasa, ale to nie ten temat Dzięki za info:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 12.02.2018 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 Ma być 300 bo wiekszego nie potrzeba Sprzedawca co dał dobrą oferte na Thessle namawia mnie jeszcze na wanasa, ale to nie ten temat Dzięki za info:-) 300 ok. Możesz spokojnie dać redukcję na 160. Żadne wanasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 13.02.2018 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 Doradzcie... Zrobiłem instalacje na termoflehach 160 pod inny reku. Jednak prawdopodobnie kupię thessle, która ma przyłącze 200:-/ Czy założenie redukcji z 200 na 160 będzie błędem...? Mam Thesslę i polecam. Jak już masz podejścia 160 to rób redukcje przy samym rekuperatorze. Będzie OK. Różnica może być widoczna tylko na maksymalnych przepływach których się w praktyce prawie nie używa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 13.02.2018 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 Dzięki za doradzenie.A macie jeszcze jakiś namiar na jakiegoś sprzedawce, który daje fajne rabaty na Thesslę???Najlepsza oferta za 300V + Air++ mam na 7500 z przesyłką... Opłaca się brać Air++? może lepiej na razie wystarczy AIR+a potem dokupie AIRMOBILE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 13.02.2018 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 Dzięki za doradzenie. A macie jeszcze jakiś namiar na jakiegoś sprzedawce, który daje fajne rabaty na Thesslę??? Najlepsza oferta za 300V + Air++ mam na 7500 z przesyłką... Opłaca się brać Air++? może lepiej na razie wystarczy AIR+a potem dokupie AIRMOBILE. Ja wybrałem AirMobile oraz Air+. Mając AirMobile nie da się zainstalować Air++, a strona www o tym nie mówi. AirMobile jest wygodne, ale nie da się zrobić np. kalibracji więc musiałem dokupić Air+ za 200. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ifarrg 13.02.2018 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 Tak zapytam. Czy da się dorobić filtr do Thessli ? Wiem, że można kupić tkaniny itp, ale czy ktoś tutaj dorabiał i podzieliłby się wiedzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 13.02.2018 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 Tak zapytam. Czy da się dorobić filtr do Thessli ? Wiem, że można kupić tkaniny itp, ale czy ktoś tutaj dorabiał i podzieliłby się wiedzą? parę stron wcześniej proszę rzucić okiem, paru zmontowało takie ramki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 13.02.2018 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 Dzięki za doradzenie. A macie jeszcze jakiś namiar na jakiegoś sprzedawce, który daje fajne rabaty na Thesslę??? Najlepsza oferta za 300V + Air++ mam na 7500 z przesyłką... Opłaca się brać Air++? może lepiej na razie wystarczy AIR+a potem dokupie AIRMOBILE. Najlepiej Air ++ bez mobili. Problematyczne bywają. Polecałbym jednak wziąć reku z CF. Czy da się taniej.... nieco tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 13.02.2018 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 Najlepiej Air ++ bez mobili. Problematyczne bywają. Polecałbym jednak wziąć reku z CF. Czy da się taniej.... nieco tylko. CF to tylko w nowym modelu HOME tak? Na razie najlepiej mam 7 stary, 8 nowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 13.02.2018 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 CF to tylko w nowym modelu HOME tak? Na razie najlepiej mam 7 stary, 8 nowy Nie. Cf i do starego i nowego podejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 13.02.2018 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 Tak zapytam. Czy da się dorobić filtr do Thessli ? Wiem, że można kupić tkaniny itp, ale czy ktoś tutaj dorabiał i podzieliłby się wiedzą? Niby da się, ale... U siebie zrobiłem tak: Mata G3 na czerpni oraz anemostatach wywiewnych jako prefiltr. Mata G3 (docelowo G4) na filtrach kanałowych z Allegro na czerpni i wywiewie. M5 oryginalne w rekuperatorze - powinny żyć długo dzięki wcześniejszej filtracji G3 i G4. W planach F8 na nawiewie. Filtry kanałowe to tkanina z Allegro cięta na metry. Wychodzi bardzo tanio. Na czerpni wyciąłem kółko z maty i wstawiłem. Filtry anemostatów wywiewnych skleiłem w kształcie lejka https://www.facebook.com/groups/329438764201077/ fotki wstawiłem w grupie, bo tu nie mogę bez edycji. Myślę że ciężko będzie podrobić filtr M5 i na razie skupię się na prefiltrach aby przedłużyć jego życie. Jest to filtr harmonijkowy mający powierzchnię tkaniny dziewięciokrotnie większą od powierzchni ramki. Zmniejszenie ilości zakładek to skrócenie żywotności i zwiększenie oporów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 13.02.2018 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 Najlepiej Air ++ bez mobili. Problematyczne bywają. Polecałbym jednak wziąć reku z CF. Czy da się taniej.... nieco tylko. Na czym polegają te problemy? U mnie były ale większość została rozwiązana. Za to wygoda obsługi centrali z dowolnego miejsca świata, z telefonu czy tabletu jest bardzo fajna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 13.02.2018 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 CF to tylko w nowym modelu HOME tak? Na razie najlepiej mam 7 stary, 8 nowy W starym i nowym. One się nie różnią pod względem automatyki i elektroniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 13.02.2018 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 W starym i nowym. One się nie różnią pod względem automatyki i elektroniki. w wersjach BASE nie było możliwości dołożenia CF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arrek 20.02.2018 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2018 300 ok. Możesz spokojnie dać redukcję na 160. Żadne wanasy. Witam,'! Możesz powiedzieć dlaczego nie Wanas? Mam ofertę WM właśnie z takim reku jest tańszy od airpacka o jakieś 2k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 20.02.2018 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2018 Witam,'! Możesz powiedzieć dlaczego nie Wanas? Mam ofertę WM właśnie z takim reku jest tańszy od airpacka o jakieś 2k. Thessla ma parę wyróżniających ją rzeczy. Choćby umieszczenie wentylatorów przed wymiennikiem ciepła. System CF. Duże średnice rur. Dobre ocieplenie i wytłumienie. Masz ofertę na Wanasa poniżej 5000 zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drizzt02 24.02.2018 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2018 w takie mrozy jedziecie na normalnych ustawieniach rekuperatora? Czu takie mrozy mogą uszkodzić rekuperatory stojące w nie izolowanych pomieszczeniach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 24.02.2018 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2018 w takie mrozy jedziecie na normalnych ustawieniach rekuperatora? Czu takie mrozy mogą uszkodzić rekuperatory stojące w nie izolowanych pomieszczeniach? Ile stopni w miejscu gdzie reku? Nie może zamarznąć odpływ skroplin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mandelbrot 25.02.2018 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2018 Dzisiaj rano przy -15 stopni na zewnątrz rekuperator wyłączony i błąd S22. Po skasowaniu włączył się FPX2 i mam 3-4 stopnie na nawiewie. Grzałka chyba działa, bo pokazuje -6 stopni na czerpni. A jak u Was to wygląda przy takich mrozach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 25.02.2018 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2018 Dziś na ranem było -16,5*C. Powietrze po przejściu przez rurę fi 200 o długości 8m miało +2,6*C. Następnie po podgrzaniu przez GGWC miało +6,8*CAktualnie temp na zewnątrz -3*C na czerpni to +5,3*C i po przejściu przez GGWC 6,9*C. Przy +5,5*C na czerpni GGWC wyłączy się.Ocieplona rura fi 200 o długości 8m bardzo podnosi temperaturę powietrza nawiewanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts