teres1719510421 21.06.2018 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2018 Podpowie ktos gdzie znajde kod serwisowy by przeprowadzic kalibracje przez Air++. Dzieki U instalatora, ewentualnie w dokumentach od producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 22.06.2018 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2018 U instalatora, ewentualnie w dokumentach od producenta. Instalatorem byłem sam:-) Ok spróbuję przeszukać papiery... Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 24.06.2018 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2018 Napisz maila do sprzedawcy i powinien Ci podać kod. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 24.06.2018 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2018 Napisalwm, podalem numer seryjny i kod ktory mi podal nie dziala.... po wbiciu kodu i zatwierdzeniu nic sie nie dzieje. Jutro bede dzwonil z reklamacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Superp77 28.06.2018 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2018 Czy ktoś z Was miał podobny problem z Airpackiem jak ja? A mianowicie po zamieszkaniu pod koniec grudnia temperatury nawiewu spadały mi czasem do 8 stopni przy temp wywiewu 22 stopnie, a czasem nawiew był 30 stopni. Do tego wywalało mi cały czas korki. Po sprawdzeniu instalacji przez instalatora okazało się, że winna leży po stronie centrali. Serwis przyjechał w ciągu tygodnia, i okazało się, że centrala ma wadę i czujniki od grzałki zostały na odwrót założone i grzałka chodziła cały czas na 100% po czym się wyłączała i waliły korki. Serwisant naprawił to, ale nie wymienił już stopionej przegrody między filtrami przez co jest nie szczelna. Po otrzymaniu rachunku za prąd okazało się, że grzałka nabiła 350 zł więcej a gazu spaliłem o 30% więcej. Firma Thessla po zgłoszeniu tego problemu 3 krotnie, nie odpowiedziała ani razu na pismo. Trochę to słabe, wychwala się centralę za super skuteczność a obsługa klienta tym razem zawiodła. I przez taką pierdołę psują sobie renomę. Ode mnie ogromny minus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 28.06.2018 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2018 (edytowane) Moja reklamacja została załatwiona w szybkim tempie.... okazało się, że mam naklejoną złą tabliczkę znamionową na centralę.Na podstawie tego numeru z tabliczkę generowany jest kod serwisowy. Thesla po tym jak podałem numer seryjny z AIR++ podała mi inny kod serwisowy, dzięki któremu moge wejść w ustawienia serwisowe. Doradzi ktoś (może być pv) co musze jeszcze zrobić z reku poza kalibracją?Przy kalibracji mam coś podawać? Co? Dzikei Edytowane 28 Czerwca 2018 przez uciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 28.06.2018 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2018 Przy kalibracji ustawiasz przepływ nawiewu i wywiewu. Przy okazji sprawdzasz jaki maksymalny da się uzyskać, co pośrednio informuje o jakości instalacji i jej oporach. Im niższe, tym lepsza instalacja, tym wyżej da się ustawić zrównoważony przepływ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnm82 03.07.2018 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2018 Napisalwm, podalem numer seryjny i kod ktory mi podal nie dziala.... po wbiciu kodu i zatwierdzeniu nic sie nie dzieje. Jutro bede dzwonil z reklamacja. Wpisz 1111. P.S. Nie zauważyłem wyżej odp. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 03.07.2018 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2018 u mnie się wyjaśniło....mam naklejoną złą tabliczkę znamionową stąd kod nie pasował, a CF nie działał bo ktoś zapomniał wtyczki podpiąć... ale serwis bardzo szybko wszystko rozwiązał wiec jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sko87 05.07.2018 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2018 Panowie, Dostałam właśnie ofertę na: Montaż systemu rekuperacji z Centralą 400V ThesslaGreen - 16,500zł. Ma to działać w małym, parterowym domku - ok 100m2. Czy cena jest ok i czy sprzęt również będzie pasował do mojego domku? Chodzi mi o moc itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 06.07.2018 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2018 U mnie same materiały wyszły 15 tys z tym rekuperatorem. Zależy co tam masz konkretnie w ofercie. Bez rozbicia na elementy nie można nic stwierdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 06.07.2018 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2018 u mnie z reku 300V i AIR++ na dom 110m2 wyszło 12tyś za wszystko (z GWC 36mb) a robiłem droższą wersję bo wszystko rury do czerpni i wyrzutni robiłem na sztywno by łatwo było wyczyścić, Reszta pe-flex i od reku do rozdzielaczy termoflex. Cała robota własna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editt2 12.07.2018 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2018 Zakupiłem reku airpack 300 v , maja mi montować w przyszlym tygodniu, prosze o podpowiedz jakie wy czujniki sobie zamontowaliscie? i czy mozecie jakies konkretnie polecic? mam centrale air ++ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samboman 13.07.2018 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2018 Air ++ to panel sterujący, nie oznaczenie centrali wentylacyjnej. O jakie czujniki pytasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editt2 13.07.2018 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2018 Jakie sobie zamontować, w łazienkach higrostaty i w salonie jakości powietrza? Jak wy macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meczesiu 13.07.2018 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2018 Panowie, Dostałam właśnie ofertę na: Montaż systemu rekuperacji z Centralą 400V ThesslaGreen - 16,500zł. Ma to działać w małym, parterowym domku - ok 100m2. Czy cena jest ok i czy sprzęt również będzie pasował do mojego domku? Chodzi mi o moc itd. U mnie z Kineticem całość ok 6300 zł w pe flex - robocizna własna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 13.07.2018 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2018 u mnie się wyjaśniło....mam naklejoną złą tabliczkę znamionową stąd kod nie pasował, a CF nie działał bo ktoś zapomniał wtyczki podpiąć... ale serwis bardzo szybko wszystko rozwiązał wiec jest ok Chyba skladali ci ten reku w poniedzialek po ostrej weekendowej libacji/integrecji :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editt2 17.07.2018 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2018 montowaliście higrostat w łazience ? pod reku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 17.07.2018 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2018 Mam założony ale w króćcu przy samym reku na powrocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editt2 18.07.2018 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2018 Jaki ten higrostat jakiej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts