nikefan 30.12.2014 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 (edytowane) Witam! Mam pytanie ,mianowicie ''fachowcy'' skończyli właśnie prace nad moim fundamentem ..... tylko mam ALE , ponieważ grunt jest powyżej ostatniej warstwy bloczków (zakładając jeszcze +10cm wylewka +styropian 10cm + ogrzewanie podłogowe + płytki itd ) i tak wychodzi za nisko wg mnie A moje pytanie brzmi : jeśli chciałbym podnieść troszkę ponad grunt ściane fundamentową , czy musze kontynuować ją z bloczka czy mogę już startować porothermem i zaizolować (poniżej amatorski rysunek o co mnie chodzi) Za wszelkie sugestie i profesjonalne wypowiedzi dziękuję ! A- Jak to wygląda obecnie B- Czy mogę w taki sposób to wykonać Edytowane 2 Stycznia 2015 przez nikefan Nieaktualne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 09.01.2015 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 Witam! Mam pytanie ,mianowicie ''fachowcy'' skończyli właśnie prace nad moim fundamentem ..... tylko mam ALE , ponieważ grunt jest powyżej ostatniej warstwy bloczków (zakładając jeszcze +10cm wylewka +styropian 10cm + ogrzewanie podłogowe + płytki itd ) i tak wychodzi za nisko wg mnie A moje pytanie brzmi : jeśli chciałbym podnieść troszkę ponad grunt ściane fundamentową , czy musze kontynuować ją z bloczka czy mogę już startować porothermem i zaizolować (poniżej amatorski rysunek o co mnie chodzi) Za wszelkie sugestie i profesjonalne wypowiedzi dziękuję ! A- Jak to wygląda obecnie B- Czy mogę w taki sposób to wykonać [ATTACH=CONFIG]296237[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]296238[/ATTACH] Nie zasypywałbym porothermu nawet zaiolowanego na stałe gruntem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 17.01.2015 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 A nad czym się tu w ogóle zastanawiać ??? Dom jeszcze nie zbudowany a już zakopany parter w ziemi ??? Weź pod uwagę że poziom terenu w czasie budowy i użytkowania taka jakoś sam się z siebie podnosi Podnosisz poziom "0" oczywiście bloczkami betonowymi, albo wieńcem betonowym zbrojonym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 17.01.2015 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 Samo z siebie to nic się nie zrobi dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts