artek687 31.12.2014 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 Witam, w okresie zimowym, gdy na polu jest temperatura minusowa , w domu na szybach zbiera się woda, jest ona na dole szyby. Dzieje się tak tylko w pokojach które są położone po południowej stronie czyli bez dostępu słońca. Dom jest ocieplony styropianem 10cm oraz nałożony tynk mineralny. Dom jest ogrzewany centralnym ogrzewaniem z kotła ogrzewanym drzewem i węglem. Domyślam się że jest to spowodowane nie sprawną wentylacją, bądź jej brakiem z racji że dom ma już 20 lat. Czy jest możliwość zamontowania jakiejś centralnej wentylacji ? Zależy mi na niskich kosztach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 31.12.2014 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 Jak najbardziej idzie zamontować wentylację z odzyskiem ciepła, zaparowanie okien to wynik i słabszej wentylacji, oraz też okien nie wysokich lotów..to duo działa właśnie objawiając się wodą na dole szyby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artek687 31.12.2014 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 Czy mógłbyś doradzić jakiś w miare dobry wentylator ? Niestety na drugim piętrze nie mam kratek, więc będę musiał rozwiązać to poprzez jakieś otwory z kratą w regipsie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 31.12.2014 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 https://www.google.pl/search?q=mini+rekuperator&espv=2&biw=1364&bih=683&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=RfWjVKP9GeTOyQO8uYH4DA&ved=0CAYQ_AUoAQ może taki urządzenie by się zdało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artek687 31.12.2014 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 Na poddaszu mam do wykorzystania dużą powierzchnie więc ta mógłbym zamontować jakieś urządzenie. Tylko chciałbym coś sprawdzonego co się sprawdzi i nie wyniesie razem więcej niż 3tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 31.12.2014 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 hmmm to trzeba by było zamontować samodzielnie centralę wentylacyjną, zaizolować to (przewody) Centrala z odzyskiem ciepła, imo wg mnie to bardzo dobra inwestycja.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artek687 31.12.2014 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 A gdzie mogę szukać odpowiedzi na pytanie jaką kupić centrale cena/jakość do 3 tys? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 31.12.2014 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 W dziale o wentylacji, ale to będzie dość trudny temat, choć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 31.12.2014 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 Oczywiscie wentylacja z odzyskiem ciepła to bardzo fajna sprawa. Będziesz grzał ze świadomością że ciepło nie ucieka CI kominem i będziesz z tego zadowolony. Ale jeśli Tobie przeszkadza tylko ta rosa na szybie, to może na początek wystarczy sprawdzić drożność kanałów wentylacyjnych lub podnieść temperaturę w mieszkaniu? Jaką masz temp. w mieszkaniu? Jaką wilgotność? i jakie to okna (wiekowe?) Może właśnie korekta któregoś z tych elementów pomoże ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchew 01.01.2015 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2015 a może trzeba po prostu uchylić drzwi na noc lub zrobić w nich podcięcia - by była wentylacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts