Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Montaż miski podwieszanej WC Roca

dzieciou

Recommended Posts

Pytanie specjalistyczne, ale może ktoś miał z nim do czynienia.

Kupiłem miskę WC podwieszaną Roca GAP Clean RIM. Niestety, w zestawie nie było całego zestawu montażowego, jedynie kołki Fischera. Kompletny zestaw powinien wyglądać mniej więcej tak:

i-roca-zestaw-do-misek-i-bidetow-podwieszanych-a822039500.jpg

Kołkami Fischera nazywam to czarne, natomiast brakuje mi 2 trzpieni z wyżłobieniami i klucza do nich. Kontaktowałem się dystrybutorami, jednak każdy z nich podaje inny numer produktu. Dopiero po rozmowie z Infolinią Roca dowiedziałem się, że w cenniku Roci jest błąd i jest to jeszcze inny numer. Zanim Roca wyceni ten produkt i ruszy cała machina zamawiania, minie sporo czasu. W związku z tym moje pytanie:

Czy do tego zestawu nie będzie pasował jakiś inny trzpień i klucz?

Trzpienie wchodzą w kołki, a w środku mają gwint do wkręcenia je na śruby wystające ze ściany.

Jeszce będę potrzebował dwóch długich kluczy imbusowych: 6mm średnicy, 220-230mm długości.

Wyglądają jak w tej instrukcji do montażu, w prawym górnym rogu.

GapCleanRiminstrukcjamontau-page-001.jpg

Są takie duże, bo montaż jest nietypowy: montuje się to to od dołu, a nie jak inne zestawy z boku.

Widział ktoś gdzieś takie imbusy? W Castoramie kombinowałem z przedłużaniem, ale są albo za krótkie (17cm) albo za długie (30cm, licząć imbus+przedłużacz).