Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile p?acili?cie teraz za litr oleju opa?owego???

Tommco

Recommended Posts

• Odpowiedzi 49
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

jurg,

wróźka to ja nie jestem, ale wystarczy sie troche orientować w sytuacji na świecie, by wiedziec , co jest grane.

wojna w rejonie krajów OPECu to raczej nie znak na obniżkę cen, a to wlaśnie te kraje dyktuja warunki ( niestety :cry: )

jak rozmawiałem w Maju w Arabi S. z ludźmi, to też raczej wskazywali na wzrost cen do końca roku.

potem, tu w Polsce gadałem z hurtownikiem paliw (znajomy),

który mnie tylko w tym utwierdził.

a jaka cena będzie w lutym '05?

a bo ja ci wiem?

pozdrawiam

oorbus 8)

No to wychodzi ze w Belgii taniej niz w Polsce

0,48 euro*4,25= 2,04 czy to brutto czy netto?

Doki a po ile u was jest gaz ziemny za m3???

Brutto, to znaczy VAT included. Koszt dostawy tez.

Cena gazu zalezy od dostawcy, bo jest konkurencja na rynku. Ja place w tej chwili (za gaz do ogrzewania- to jest troche nizsza taryfa) 3.16 centa za 1 kWh (VAT i oplaty wliczone, do tego dochodzi jednorazowy koszt dystrybucji i oplata za licznik: € 98 rocznie). Cena jest w centach za kWh, bo kalorycznosc gazu moze byc rozna. W przyblizeniu 1 mł = 10 kWh.

0,3..*4,25 =1,275 za m3 to znow taniej niz w Polsce:)

Jest jakas dzialka wolna w twojej okolicy no i oczywiscie jakas praca w dziedzinie turystyki:) to sie przeprowadzam :lol:

Jest jedna. Nawet ja ostatnio ponoc przecenili:

http://www.sibomat.com/NL/Verkaveling_Hove.html

Numer 1 na planie. Moja ma numer 3. PO inne koordynaty odsylam na moja strone ("Gdzie to jest?")

A tak przy okazji to po ile u was sa dzialki budowlane za ar?

Zaleznie od lokalizacji, jak wszedzie. Za ar to bedzie srednio (oficjalna srednia, nie mam pojecia gdzie sa te dzialki w "srednich" cenach, chyba zaraz za lotniskiem) ok € 15000.

Ta dzialka powyzej kosztuje ok € 300 za m˛ i liczy sobie 525 m˛. Nie sprzedaje sie, bo jest wezsza od ulicy, a to poludniowa strona akurat.

Fakt, ze pod zabudowe szeregowa, ale malo kogo stac na dzialke pod zabudowe wolnostojaca.

• 2 weeks później...