rosa1997 01.01.2015 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2015 Witam. Planuję zrobić siłownię na strychu i chciałbym zasięgnąć porady innych. Otóż dom kryty jest blachą, nie ma zastosowanej żadnej folii czy deskowania - łaty, kontrłaty i blacha. Na stropie wylany jest perlit. Sprawa ma się tak, że na strychu w lato jest bardzo gorąco zaś w zimę niewiele cieplej niż na zewnątrz. Chciałbym wydzielić pomieszczenie na środku poddasza, ok. 5x4m. Myślałem aby zrobić stelaż z drewnianych bel i łat, położyć wełnę mineralną a od środka tego pomieszczenia przykręcić płyty OSB. Myślę, że byłby to nawet dobry pomysł aby obniżyć temperaturę w lecie jednak po prostych kalkulacjach doszedłem do wniosku, że mnie na to nie stać. Z moich obliczeń wyszło mi, że musiałbym zainwestować w to minimum 2500zł. Chciałbym zrobić to jak najtańszym kosztem. Chciałbym Was się doradzić, co byście polecali zrobić aby oddzielić siłownię od reszty strychu i przy tym odizolować od ciepła tak, aby można było tam wytrzymać przy ćwiczeniu. Z góry dziękuje za wszelkie porady. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 01.01.2015 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2015 Moze ktos moglby Ci pomoc znajac nazwe projektu. Wedlug mnie najlepszym miejscem na silownie bylaby piwnica- nawet ta o najmniejszej powierzchni, no chyba, ze budowa w toku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosa1997 01.01.2015 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2015 Niestety nie mam piwnicy, jedyne miejsce gdzie mogę zrobić siłownię to strych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 01.01.2015 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2015 A garaz, masz w obrebie budynku czy tez nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosa1997 01.01.2015 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2015 Tak jak napisałem wyżej, mam miejsce jedynie na strychu jednak chciałbym się poradzić odnośnie sprawy opisanej w 1 poście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byry007 02.01.2015 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 Wez postaw sobie budynek gospodarczy do 25 m2 bez zezwolenia , taniej Cię może nie wyjdzie ale na pewno bedziesz mial lepiej, ja ćwiczyłem kiedys na strychu starym wydeskowanym i papą przykrytym latem,bardzo szybko sie robiło trening a zimą w rękawiczkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosa1997 02.01.2015 23:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 Niestety już nie mogę postawić nic na działce - działka mała a budynków dużo kurcze, chyba nic z tego nie będzie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byry007 03.01.2015 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 przelicz czy karnet tez taniej nie wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobek81 27.03.2015 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2015 Też uważam, że idealne miejsce na siłownie to piwnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts