מרכבה 04.01.2015 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Nawet przy użyciu odkurzacza może się trochę nakurzyć, chyba że to solidny, centralny odkurzacz i rzeczywiście wyciąga absolutnie wszystko. używam dysona DC 37 + przystawkę http://www.parkanex.pl/files/objects/301/26/odkurzacz_l.jpg z filtrem .. zero kurzu .. bo sam odkurzacz bardzo dobrze filtruje.. to nie te syfskie workowce ... co zaciągają z jednej, a wypuszczają z drugiej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogusław_58 06.01.2015 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Witam Was Koledzy, Foto schematu w załączniku. Te przepustnice w tym miejscu odpadają, bo nie przeżyją długo. Można je zrobić nawet na samych końcach jeśli są niezbędne. Ciepła woda w tym miejscu i w taki sposób też odpada - do kasacji razem z całą rurą W miejsce tego jednego węża(kanału obierającego ciepło) zbuduj odbiornik opadowy na kilka kanałów i w jednym umieść wężownicę wodną. Odbiornik połącz z kominem dołem i górą . w górne połączenie zamontuj szyber TD(Temperatura Dodana), czyli po ludzku "do rozpalania na krótko". Również możesz założyć następne dwa szybry w wymienniku by móc regulować ilością nagrzewanej wody. To tak w uproszczeniu Nie wolno zadzierać z kobietą, zdunem i murarzem Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek179 09.03.2017 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 Zbudowałem taki piec u siebie w domu. Piec rakietowy typu batch box ale z piekarnikiem. szczegółowy opis na moim blogu http://tyisukces.blogspot.comCzy ktoś jeszcze ma taki piec w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogusław_58 10.03.2017 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2017 Przejrzałem.Z tego co zrozumiałem jest to piec domowy a nie w warsztacie.Rozpalanie 3 razy jest wtedy mało praktyczne. Najlepiej jak ciepła starcza na 12 godzin a jeszcze lepiej jak na 16.Wtedy trzeba wiadomo: zwiększać masę lub grzać jakiś zbiornik i z niego czerpać ciepło po skończonym paleniu.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krakers70 10.03.2017 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2017 (edytowane) Fajny Bogusławie, napisał, że to tylko na razie, podłogówka nie skończona. Krzysiek179 jakie są pola przekroju dolotów PP, PW i średnica dyszy? Edytowane 10 Marca 2017 przez Krakers70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Husteczka 23.02.2018 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2018 Jakiego zduna polecilibyście do budowy pieca rakietowego z zapieckami i DGP na piętro na Podlasiu? Znalazłam kilka lokalnych nazwisk ale nie wiem czy to zduni czy, jak ktoś napisał "zdunami będą za jakiś czas". Chcę kogoś kto wie co robi i tak, wiem że praca zduna z prawdziwego zdarzenia kosztuje. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts