mrmeX 02.01.2015 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 Witam, mam teren gliniasty, wykorytowałem pod tłuczeń (w przyszłości dam kostkę) Zakupiłem geowłókninę 200g ale wydaje mi się licha. Jest cienka a poza tym jak dobrze powiercę to palcem dziurę zrobię na wylot. Nie wiem czy mi sprzedali o niższej gramaturze czy też lepszą powinienem kupić. Przecież przy ubijaniu tłuczeń to mi tą geowókninę podziurawi? Droga będzie do kilku ton obciążenia. Co robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 02.01.2015 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 Jest cienka a poza tym jak dobrze powiercę to palcem dziurę zrobię na wylot. miałem wig 300 do drenażu .. gwoździa ciężko było wbić .. bez młotka .. warstwę piasku .. 5-10cm i na to tłuczenń .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrmeX 02.01.2015 13:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 Dzięki za odpowiedź. Ja własnie chciałem od razu tłuczeń na geowłókninę, gdyż podjazd stromy i wydaje mi się bez sensu sypać piasek, który zapewne spłynie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 02.01.2015 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 można dodać doń cementu .. albo dać pospóły ..np .. i tak wypada mieć zagęszczarkę lub skoczka .. aby to później uklepać .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrmeX 06.01.2015 16:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Oddałem to co miałem, pewna firma poleca mi WIG 150, podobno w zupełności wystarczy na ruch do kilku ton. I taką zakupię, podobno też ciężko przebić. Wig 300 to już pod tiry.Może źle rozumuję ale wolę dać 10 cm więcej tłucznia niż dawać piasek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts