CityMatic 02.01.2015 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 City, ja nie twierdze, ze gaz jest super. Sam myslalem o pompie. Jednak zadecydowaly koszty. Jak bedziesz stosowal kreatywna matematyke to zawsze wyjdzie Ci to co chcesz. Kociol za 10k, instalacja 10k... i faktycznie masz pompe No tak, ja zbytnio nie narzekam,, ale teraz pompy poszły tak w dół(cena), że warto jest ją mieć. Mam również obawy przed utratą dostępu do gazu - wystarczy jeden zakręcony kurek, a ceny poszybują wysoko! Prąd też drożeje w tym roku więc trzeba coś z tym zrobić, jest pewien sposób(foto-galwanika), ale znów jak na razie jest to zbyt drogie. Jeśli teraz bym miał możliwość zaryzykował bym w PC - ale jak już wspominałem w gruntowy wymiennik ciepła. Pozdrawiam i życzę słusznych wyborów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 02.01.2015 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 Prąd też drożeje w tym roku więc trzeba coś z tym zrobić. Bez przesady. Ten jeden grosz za kWh da się przeżyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
funky_koval 02.01.2015 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 Juz Ci napisalem, ze kobieta w domu nie musi tylko - jak to ladnie ujales - "popierdalac". Mozesz to zmienic. Nie bedzie miala takiego parcia, ze by spie...ac z domu, bo inaczej musi w tym domu wlasnie tylko "popierdalac". Z ogrodem to sie staralem, zeby byl w miare "bezobslugowy". W zasadzie z prac mam tylko spacerek za kosiarka i mi to pasi. Czegoś nie kumasz właśnie w tygodniu razem pracujemy także nad domem żeby w weekend odpoczywać także w domu .No ale zimą zostaje patrzenie w pompę albo kanapa.Pompy nie mam a kanapa to już zawiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 02.01.2015 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 Bez przesady. Ten jeden grosz za kWh da się przeżyć. Oj obyś się nie mylił.......ja wiem, że o ok 8% a więc w moim przypadku ok 120 zł /rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 02.01.2015 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 Czegoś nie kumasz właśnie w tygodniu razem pracujemy także nad domem żeby w weekend odpoczywać także w domu .No ale zimą zostaje patrzenie w pompę albo kanapa.Pompy nie mam a kanapa to już zawiele. No wlasnie kumam. Dla Ciebie i zony chata=robota. Przykre. Pompy nie masz, zeby sie na nia pogapic, ale za to zeby spalic 3mp buka, musisz niezle w kominku "kotlowac". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1173 02.01.2015 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 Oj obyś się nie mylił.......ja wiem, że o ok 8% a więc w moim przypadku ok 120 zł /rok Łódż -teren G12W nocna bez zmian, dzienna prawie 1 grosz taniej 0,2570+0,0115=0,2685 zł netto a było 0,2780 0,0756+0,0115=0,871 zł netto bez zmian Ja Sprite 15 zł do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 02.01.2015 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 (edytowane) Oj obyś się nie mylił.......ja wiem, że o ok 8% a więc w moim przypadku ok 120 zł /rok Dystrybutorzy już ogłosili swoje ceny więc o pomyłce nie ma mowy. Chyba że operatorzy jeszcze coś wymyślą ale wątpię. W innym wątku już podawałem ale podam i tu; G12 z PGE Łódź Teren brutto: 0,6777/0,6781 0,3310/0,3373 opłaty 14,32/15,76 Edytowane 2 Stycznia 2015 przez plusfoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 02.01.2015 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 jaka jest teraz stawka za abonament (gaz) przy zużyciu tak do 10 000kWh/rok?. Bo kiedyś sam abonament wychodził ponad 700 zł/rok. Jak jest teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
funky_koval 02.01.2015 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 No wlasnie kumam. Dla Ciebie i zony chata=robota. Przykre. Pompy nie masz, zeby sie na nia pogapic, ale za to zeby spalic 3mp buka, musisz niezle w kominku "kotlowac". Wiesz co jak bym z dzieckiem dyskutował ,twoje musi być ciągle na górze .Człowieku odpuszczam " niech pompa będzie z tobą":p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 02.01.2015 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 jaka jest teraz stawka za abonament (gaz) przy zużyciu tak do 10 000kWh/rok?. Bo kiedyś sam abonament wychodził ponad 700 zł/rok. Jak jest teraz? Taryfa 2.1 (od 300 do 1200m3). Abonament 5,99 netto za miesiąc. Dystrybucyjna stała 8,62 netto za miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
funky_koval 02.01.2015 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 Taryfa 2.1 (od 300 do 1200m3). Abonament 5,99 netto za miesiąc. Dystrybucyjna stała 8,62 netto za miesiąc. Pytał do 10000 m3 ,może ma krematorium ? Kur.a jak ja nie cierpie takich zagrywek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 02.01.2015 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 Wiesz co jak bym z dzieckiem dyskutował ,twoje musi być ciągle na górze .Człowieku odpuszczam " niech pompa będzie z tobą":p Eeetam. Najpierw masz anse jacy to wszyscy dziwni, bo nie spier....ja z domu na weekend jak Ty, a pozniej nastepne do tego, ze ktos mam pompe ciepla a Ty gaz. Jak mam Cie traktowac? Powaznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 02.01.2015 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 Pytał do 10000 m3 ,może ma krematorium ? Kur.a jak ja nie cierpie takich zagrywek. Pytal o 10k kWh a nie m3. Reka szybbsza od glowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 02.01.2015 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 Czlowiek myslal, ze sie czegos tu dowie, a wy piaskownice robicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 02.01.2015 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 właśnie....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
funky_koval 02.01.2015 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 Juz Ci napisalem, ze kobieta w domu nie musi tylko - jak to ladnie ujales - "popierdalac". Mozesz to zmienic. Nie bedzie miala takiego parcia, ze by spie...ac z domu, bo inaczej musi w tym domu wlasnie tylko "popierdalac". Z ogrodem to sie staralem, zeby byl w miare "bezobslugowy". W zasadzie z prac mam tylko spacerek za kosiarka i mi to pasi. I bez znaczenia całkiem przypadkiem masz dz spiralne pod tym boiskiem.Kosiarkę masz Hondy z wałkiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 02.01.2015 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 Dajcie już sobie spokój. A jak macie jakieś ciśnienie,że musicie to piszcie sobie na PW a jak to nie pomoże to umówcie się gdzieś na piwo i wyjaśnijcie sobie kwestie pomp i kosiarek.A wracając do tematu to mógłby ktoś podpowiedzieć co składa się na taki system., ażeby zrobić sobie wycenę i obliczyć? Bo sam piec kondensacyjny to nie wszystko i sama pompa to też nie wszytko. Potrzebne są jeszcze jakieś rurki, wymienniki, złączki itd. itp. a nie bardzo wiem co się jeszcze składa na kompletną instalacje gazową i PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
funky_koval 02.01.2015 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 Zasugerował mnie tym abonamentem 700 zł ,taki właśnie był i jest dla zużycia ponad 1200 m3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 02.01.2015 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 A wracając do tematu to mógłby ktoś podpowiedzieć co składa się na taki system., ażeby zrobić sobie wycenę i obliczyć? Bo sam piec kondensacyjny to nie wszystko i sama pompa to też nie wszytko. Potrzebne są jeszcze jakieś rurki, wymienniki, złączki itd. itp. a nie bardzo wiem co się jeszcze składa na kompletną instalacje gazową i PW. Jesli liczysz pompe ciepla lub kociol kondensacyjny, to instalacja bedzie roznila sie tylko zrodlem ciepla - samym urzadzeniem grzewczym i zrodlem jego zasilania. Reszta powinna byc identyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
funky_koval 02.01.2015 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 Kocioł polski 3200 +sterownik 200+instalacja zew.,wew., (w ziemi 55m w domu około 12m)i przyłącze 6000 +zasobnik ,komin,kotłownia 3500.Będzie ze 13000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts