nikt ważny 17.01.2015 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 masz jest to jedna z metod montażu obecna w każdej dokumentacji technicznej i akceptowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natkqa 17.01.2015 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 A co zrobić z komentarzem typu " jak można przewiercić stalowe wzmocnienia?! to niedopuszczalne!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 17.01.2015 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 poprosić o pokazanie takiego zapisu oraz z dokumentacji technicznej systemu ukazanie przykładów rysunków montażu okien jak choćby to co poniżej dokumentacja Schuco Wytyczne ITB 421/2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natkqa 17.01.2015 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 Dzięki na pewno się zagłębię w tej i innej dokumentacji- aczkolwiek w tym salonie w którym mam wybrać okna mam możliwość wyboru ale chciałam wiedzieć co innemu Panu odpowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 17.01.2015 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 A co zrobić z komentarzem typu " jak można przewiercić stalowe wzmocnienia?! to niedopuszczalne!" Odpowiedz że najlepiej przy pomocy wiertła. Zapytaj też jak są mocowane w ramach słupki stałe. Niemal zawsze śruba(y) mocująca przechodzi przez otwór wywiercony we wzmocnieniu ramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natkqa 17.01.2015 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 Jak to jest że firmy " renomowane"- z długa tradycją taką chałę odstawiają?Dobrze że jest ktoś, kto potrafi wytłumaczyć co i jak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 17.01.2015 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 Jak to jest że firmy " renomowane"- z długa tradycją taką chałę odstawiają? Dobrze że jest ktoś, kto potrafi wytłumaczyć co i jak... Jeśli dobrze zrozumiałem, to "chałą" jest wg Ciebie niechęć do przewiercania ramy? To tylko kwestia przekonań. Powiedzmy że mam dwóch majstrów: jeden kotwą wspomaga się tylko tam gdzie musi (a tak tylko wierci) a drugi odwrotnie - wierci tylko tam, gdzie kotwa nie daje rady. Obu majstrów i ich przekonania cenie tak samo równo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natkqa 17.01.2015 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 (edytowane) Jeśli dobrze zrozumiałem, to "chałą" jest wg Ciebie niechęć do przewiercania ramy? To tylko kwestia przekonań. Tak ogólnie napisałam ze względu na inne rzeczy tutaj nie napisane Podsumowanie wszystkiego co się dowiedziałam tutaj a czego się dowiedziałam w salonie. Edytowane 17 Stycznia 2015 przez natkqa dopisanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaku 18.01.2015 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Jak to jest że firmy " renomowane"- z długa tradycją taką chałę odstawiają? Dobrze że jest ktoś, kto potrafi wytłumaczyć co i jak... Bo w firmach renomowanych nie zawsze pracują ludzie, którzy znają się na rzeczy. Czasami w takich firmach jest baaardzo duża rotacja pracowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natkqa 21.01.2015 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Odnośnie okien tych tytanowych Ciekawi mnie jeszcze jedna rzecz: -zastosowanie wzmocnienia termicznego niesie ze sobą korzyść jeśli chodzi o Uw całego okna a zwłaszcza ramy, w moim przypadku przenikalność cieplna zmniejsza się od 0,1 do 0,2 w zależności od wym okien. Czy przy zastosowaniu tych wzmocnień zmniejsza się możliwość wyginania ram przy ich dużym nagrzaniu ( kolor ciemny), czy bezwzględu na to czy jest wzmocnienie stalowe czy termiczne rama tak samo się może odkształacać? Przy analizowaniu różnych inf. - wodoszczelność zmniejsza się z klasy e900 na 9a (warunki laboratoryjne). Jak to Panowie widzą? Jest sens przy montażu standardowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts