Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 69
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jak to jest że firmy " renomowane"- z długa tradycją taką chałę odstawiają?

Dobrze że jest ktoś, kto potrafi wytłumaczyć co i jak...

Jeśli dobrze zrozumiałem, to "chałą" jest wg Ciebie niechęć do przewiercania ramy? To tylko kwestia przekonań.

Powiedzmy że mam dwóch majstrów:

jeden kotwą wspomaga się tylko tam gdzie musi (a tak tylko wierci) a drugi odwrotnie - wierci tylko tam, gdzie kotwa nie daje rady.

Obu majstrów i ich przekonania cenie tak samo równo.

Jeśli dobrze zrozumiałem, to "chałą" jest wg Ciebie niechęć do przewiercania ramy? To tylko kwestia przekonań.

Tak ogólnie napisałam ze względu na inne rzeczy tutaj nie napisane :)

Podsumowanie wszystkiego co się dowiedziałam tutaj a czego się dowiedziałam w salonie.

Edytowane przez natkqa
dopisanie

Jak to jest że firmy " renomowane"- z długa tradycją taką chałę odstawiają?

Dobrze że jest ktoś, kto potrafi wytłumaczyć co i jak...

Bo w firmach renomowanych nie zawsze pracują ludzie, którzy znają się na rzeczy. Czasami w takich firmach jest baaardzo duża rotacja pracowników.

Odnośnie okien tych tytanowych :) Ciekawi mnie jeszcze jedna rzecz:

-zastosowanie wzmocnienia termicznego niesie ze sobą korzyść jeśli chodzi o Uw całego okna a zwłaszcza ramy, w moim przypadku przenikalność cieplna zmniejsza się od 0,1 do 0,2 w zależności od wym okien.

Czy przy zastosowaniu tych wzmocnień zmniejsza się możliwość wyginania ram przy ich dużym nagrzaniu ( kolor ciemny), czy bezwzględu na to czy jest wzmocnienie stalowe czy termiczne rama tak samo się może odkształacać?

Przy analizowaniu różnych inf. - wodoszczelność zmniejsza się z klasy e900 na 9a (warunki laboratoryjne).

Jak to Panowie widzą?

Jest sens przy montażu standardowym?