dawid1346 02.01.2015 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 Witam.Wydaje mi się że wyłączony wentylator w łazience za mocno ciągnie powietrze i tym samym wyciąga za dużo ciepła.Chciałbym aby wyłączony wentylator miał zamknięty otwór wentylacyjny.Czy zastosowanie takiego zaworu da radę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 02.01.2015 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 A nie masz czasem w tej łazience piecyka/bojlera gazowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawid1346 03.01.2015 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 Nie nic takiego nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 03.01.2015 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 (edytowane) Witam. Wydaje mi się że wyłączony wentylator w łazience za mocno ciągnie powietrze i tym samym wyciąga za dużo ciepła. Chciałbym aby wyłączony wentylator miał zamknięty otwór wentylacyjny. Czy zastosowanie takiego zaworu da radę ? To jest zawór zwrotny - zabezpiecza przed wdmuchiwaniem powietrza przez wyłączony wentylator do pomieszczenia (tzw "ciąg zwrotny") - nie przyda się w opisanym przypadku. Jeśli u Ciebie ciąg jest za duży, to zdemontuj wentylator lub ogranicz (nie zamknij) dopływ powietrza do pomieszczenia. Zasłanianie czymkolwiek kratki wentylacyjnej nie jest zdrowe/bezpieczne. Edytowane 3 Stycznia 2015 przez przemo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 03.01.2015 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 Wydaje mi się że wyłączony wentylator w łazience za mocno ciągnie powietrze i tym samym wyciąga za dużo ciepła. Chciałbym aby wyłączony wentylator miał zamknięty otwór wentylacyjny. 1. Już nieraz tu pisano - wentylacja nie polega tylko na wywiewie. 2. Nie można też łączyć wentylacji "grawitacyjnej" z mechaniczną (wentylator). 3. Te zawory zwrotne nie są szczelne (i tak będzie wiało ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts