kriss1983 03.01.2015 02:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 Witam Poszukuję informację na temat dokladnego odcienia według palety barw RAL http://www.barwy.net/paleta_ral.php dachówki Braas Celtycka Grafitowa. Muszę kupić przejście antenowe takie jak tu http://allegro.pl/przejscie-antenowe-dachowka-ibf-brass-euronit-i4872080524.html ale chcę uniknąć pomyłki takiej jak przy kupnie kominków wentylacyjnych. Zamówiłem kominki w kolorze grafitowym jednak grafit grafitowi nie jest równy i okazało się, że kominki w stosunku do dachówki są bardzo jasne. Facet zaproponował mi odcień przejścia antenowego według palety barw RAL o numerze 7021 taki jak tu http://www.barwy.net/kolor/ral/7021 ale przed kupnem wolę się jeszcze upewnić czy kolor będzie odpowiedni. Może ktoś zna dokładny numer koloru RAL dachówki Braas Celtycka Grafitowa Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipo 03.01.2015 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 Ral ralowi nie równy. Przekonałem się o tym przy wyborze rynien, blachy na obróbki. Najlepiej wziąć próbkę i sprawdzać samemu. My tak zrobiliśmy wyszło dobrze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CafeDelTom27 03.01.2015 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 (edytowane) A ja wlasnie sprzedaje kominki wentylacyjne i nigdy nie bylo problemu ze ral dachowki ma inny kolor niz ral kominka.oczywiscie inny material kominka a dachowki i to sie rzuca w oczy ale nie przesadzajmy.u nas kolor grafit to ral 7024 Edytowane 3 Stycznia 2015 przez CafeDelTom27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JendrzejJawor 19.02.2015 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Na tej palecie RAL 7024 jest jakiś trochę granatowy A nie masz przypadkiem w katalogu braasa określonego RAL? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtko55 13.03.2015 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 Czemu według mnie podany RAL również jest grafitowy. Ale racja najlepszym rozwiązaniem będzie poproszenie o próbki i wtedy można dopasować i nie będzie problemów z różniącymi się RAL-ami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JendrzejJawor 26.06.2015 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2015 Dokładnie, nie ma innego wyjścia, bo w internecie to zawsze są jakieś różnice, poproś niech Ci dokładnie pokażą i będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtko55 28.06.2015 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 Jednak wszystkiego w internecie nie można znaleźć, więc pochodzić trochę po składach trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts