dzeoos 03.01.2015 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 (edytowane) Witam. Proszę o pomoc w aranżacji kuchni która jest trochę nietypowa. Próbowałem projektować za pomocą narzędzia od Ikei ale brakuje mi ciągle miejsca do jedzenia. Kuchnia jest ciemna a widoczne elementy to drzwi. Poniżej wrzucam wymiary pomieszczenia. Oznaczenia strzałek: czerwona - wentylacja niebieska - przyłącze wodne zielona - odpływ wody Jeśli gdzieś na forum znajduje się rozwiązanie mojego problemu to będę wdzięczny za podsunięcie linku. Edytowane 3 Stycznia 2015 przez dzeoos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 05.01.2015 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 1)W Twoim układzie zmieniłabym kolejność rozmieszczenia sprzętów(na zgodną z "trójkątem roboczym") i rozsuneła je. W ten sposób przy lodówce zyskasz całkiem duży kawałek blatu(wykładanie produktów, robienie kanapek...) tak jak i przy kuchence(szykowanie potraw do smażenia, gotowania, nakładanie na talerze....) a oba blaty będą blisko zlewu co przy codziennej pracy jest bardzo wygodne. Na środku mały stolik np.90-100x60cm powinien wystarczyć jako miejsce do spożywania śniadań dla dwóch-trzech osób - przejście między nim a blatem 80cm, podobnie od strony drzwi. Możesz też zastosować układ w kształcie "U", z półwyspem, którego szerszy blat(wystający na ok.40cm)będzie kącikiem śniadaniowym dla trzech osób. Na półwyspie płyta lub zlew.Przykładowo: 2)lodówka, szafka narożna 90x90, zlew 60, zmywarka 60, szafka narożna 90x90, kuchenka 60, szafka 30. 3)lodówka, szafka narożna 90x90, szafka 30, kuchenka 60, szafka narożna 120x60, zlew 60, zmywarka 60. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzeoos 10.01.2015 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 Bardzo dziękuje za odpowiedź.Najbardziej podoba mi się układ nr2 i jeśli nikt nie zaproponuje nic lepszego to pewnie będę szedł w tym kierunku.Gdyby można tu dawać jakieś 'plusy' dla użytkowników dostała byś go na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts