Wigii 24.01.2015 17:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 Dziękuje za odpowiedź, a czy po uzyskaniu pozwolenia od melioracji, to oni narzucają rozmiar kręgów, czy właściciel sam może sobie dobrać odpowiedni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 24.01.2015 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 oni narzucają średnicę,długość odcinka do zarurowania, ewentualnie wielkość odstojników itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wigii 28.01.2015 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 A czy jeżeli działki po obu stronach rowu są moje, rów natomiast nie to mogę np zrobić sobie mostek, pomost, poprostu połączyć dwa brzegi? Czy na to tez trzeba pozwolenia? Teoretycznie to będzie nad rowem i nie będzie w niego ingerować. Proszę o opinie jeśli można, dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wigii 29.01.2015 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 Ponawiam pytanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ElemenT 30.01.2015 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 Ja bym zrobił i nie pytał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wigii 28.08.2015 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Witam ponownie czy po zmianach w przepisach o których wspominaliście wcześniej nadal potrzeba pozwolenia na budowę, wodnoprawnego i projektu architekta na przykrycie rowu melioracyjnego? Z góry dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marconi_piaseczno 20.03.2016 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 Witam, Jestem na etapie przygotowywania się do "przykrycia" rowu. Kolejne etapy prac, które muszę wykonać: 1. Ustalenie zarządcy rowu (kilka telefonów, koszt: zgodnie z taryfą operatora:-) 2. Pozwolenie od zarządcy (Gmina, bezpłatnie) 3. przygotowanie mapki do celów projektowych (geodeta, koszt: 600 zł) 4. Pozwolenie wodnoprawne (Architekt z odpowiednimi uprawnieniami, koszt: 1.100 zł) 5. Zgłoszenie prac budowlanych (Starostwo, koszt: 217 zł) 6. Zakup rur (karbowane, fi 400, koszt 75 zł/mb) 7. Zakup studzienki rewizyjnej 8. Prace ziemne U mnie jak wszystko zamknie się w 10.000 zł to będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ByQ_ 05.07.2018 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2018 Odkopuję temat, Jak to teraz wygląda z zakryciem rowu, ktoś to przerabiał ostatnio? Z tego co się dowiedziałem trzeba zrobić operat wodnoprawny i uzyskać pozwolenie wodnoprawne. I co dalej? Czy potrzebny jest projekt oraz pozwolenie na budowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts