Slapi 03.01.2015 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 Witam , potrzebuje pomocy w urzadzeniu swojego pokoju Nie chodzi tyle o konkretne materialy co o rozmieszczenie ( lozko, szafa, biurko) tak zeby dalo sie tam wyzyc Oto plan mojego pokoju : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 04.01.2015 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 slapi - jeśli ktoś ma pomóc musisz doprecyzować - jakie biurko, jaka szafa, itd. Rozumiem, że skosów brak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slapi 04.01.2015 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 tak naprawde to nie dysponuje narazie zadnymi meblami ( no procz lozka ktore zaznaczylem na planie i ktore jest skladane ). Wstepnie patrzylem juz na meble i z szaf wzial bym : http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S99025780/ http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40159837/ Pokoj jest maly wiec zalezy mi zeby szafa i komoda nie byly glebokie ( do 50 cm max) biurko (cos tradycyjnego z miejscem na PC ) : http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10244743/ Moze jeszcze pokaze w jaki sposob mam urzadzony pokoj w tej chwili : ale jak pisalem te meble juz nie nadaja sie do niczego i zostanie tylko lozko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 04.01.2015 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 1.Na ścianie z drzwiami, na lewo dałabym pax 100x38 z półkami, dalej pax narożny (oceniam po zdjęciach z ikea, że się zlicuje - całość zabierze 173cm)2.Za szafą narożną dałabym komodę (max 72cm). Dalej łóżko 205.3. Na prawej ścianie od wejścia na środku biurko (tak, żeby zostało wyjście na balkon)4. Na tle okna balkonowego (we wnęce) stoliczek, albo mały fotel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slapi 04.01.2015 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 (edytowane) Jesli dobrze zrozumialem ... to wyszlo mi takie cos : w sumie sam wymyslilem jeszcze takie rozmieszczenia : Edytowane 4 Stycznia 2015 przez Slapi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 04.01.2015 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Slpi, prawie dobrze;) łóżko myślałam tak, jak w Twojej wersji. Stolik pod okno.Nie wiem jak masz rozkładane łóżko? Jak klasyczną wersalkę? czy jak sofkę - do przodu? Bo jeśli do przodu, to lepiej w wersji z tym regałem na "cuś" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 04.01.2015 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 (edytowane) Slapi, nie wiem, czy łózko zmieści się pomiędzy otwarte drzwi balkonowe a wejściowe - ale jeżeli tak to możesz tez pomyśleć o takim prostym układzie: łóżko z małym jednym lub dwoma stolikami kawowymi (lack?) odstawianymi na noc pod okno. na długiej ścianie ciąg: szafa 2m plus biurko 1,5 m lub szafa 1,5 m plus blat 2 m będący w części biurkiem, w części komodą na TV. nad nim mogą być półki ścienne. prosty układ, w szafie zmieścisz wszystko, na krótki czas studiów wystarczy. ale te poprzednie też są niezłe, tyle że więcej mebli mniej pojemnych, i mało miejsca na krzesło do biurka. powtórzenie twojego projektu - ale z odsunięciem łóżka od rogu pokoju i wstawienie tam wąskiego regału-stolika. takie łóżko wciśnięte w róg jakoś mi źle wygląda. szafa ma drzwi przesuwne, więc miejsca powinno wystarczyć. cały sukces zależy od kolorów i dodatków, jakie wybierzesz. wybrane przez ciebie meble z Ikei są neutralne, więc zostaje ci wybrać parę drobiazgów - zasłonki, jakieś poduszki, może zegar, ze dwie ramki. Edytowane 4 Stycznia 2015 przez Zielony ogród Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slapi 05.01.2015 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 No, najwazniejsze ze juz jakis koncept mam Dzieki za zainteresowanie i pomoc Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 06.01.2015 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 jak fajnie, że podzieliłeś się tym konceptem:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek570 06.01.2015 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Jesli dobrze zrozumialem ... to wyszlo mi takie cos : [ATTACH=CONFIG]297187[/ATTACH] w sumie sam wymyslilem jeszcze takie rozmieszczenia : [ATTACH=CONFIG]297194[/ATTACH] Osobiście mi się podoba najbardziej twoja wersja, drugi rysunek, jest jakaś przestrzeń. Jak spędzasz sporo czasu w jednym pokoju ważne jest abyś nie czuł się przytłoczony. Bardziej chciałem jednak poruszyć kwestie mebla. Twoja wybrana szafa ma 44cm głębokości. Prawdopodobnie z systemem przesuwnym... Za szafę i małą komodę dasz prawie 2 000. Za tą cenę możesz sobie zrobić prostą szafę na zamówienie ( jak powiesz stolarzowi, że będzie przenoszona to ją tak przygotuje, gdzieś doczytałem żeś student) + komódka w jednym kolorze i 10x mocniejsze na 20lat. Szafę zrób min 60cm głębokości, to przynajmniej coś w niej powiesisz, bo u facetów ciężko ze składaniem. Jak się oprzesz to się nie przewróci razem z tobą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 06.01.2015 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Ale szafa 60 zagraci optycznie wejście do pokoju. Można iść w ikeową bestę - mają tam drążek na ubrania prostopadły (wiesza się rzeczy jedna za drugą, a nie jedna obok drugiej). Szafa ma 40cm głębokości, więc dla pokoju lepiej. Można od wejścia dać z półkami na 128 wysoką a dopiero przy ścianie komin wysoki na drążki - całość prezentuje się zdecydowanie lżej niż klasyczna szafa. Nie wiem jak dużą autor potrzebuje. Besta ma też fajne wąskie szafki ścienne (tylko 20cm gł) - można fajnie zaaranżować pokój, nie tracąc podłogi a zachowując dość miejsca do przechowywania:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek570 06.01.2015 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Ale szafa 60 zagraci optycznie wejście do pokoju. Można iść w ikeową bestę - mają tam drążek na ubrania prostopadły (wiesza się rzeczy jedna za drugą, a nie jedna obok drugiej). Szafa ma 40cm głębokości, więc dla pokoju lepiej. Można od wejścia dać z półkami na 128 wysoką a dopiero przy ścianie komin wysoki na drążki - całość prezentuje się zdecydowanie lżej niż klasyczna szafa. Nie wiem jak dużą autor potrzebuje. Besta ma też fajne wąskie szafki ścienne (tylko 20cm gł) - można fajnie zaaranżować pokój, nie tracąc podłogi a zachowując dość miejsca do przechowywania:) Wręcz przeciwnie, jak zrobi normalną głębokość to może też zrobić krótszą szafę (1,2m) i pomieści w niej wszystko. Do tego odsunie się od drzwi i powiększy pomieszczenie. Już nie wspominam o wytrzymałości i w szczególności wygody użytkowania takiej szafy. Myślałem, że te meble z Ikei są tańsze... Dlatego ściska mnie jak ktoś za podobną cenę proponuje papierowy bubel zamiast normalnej szafy, którą można dopasować pod siebie i mieć kawał mebla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts