podlipny 03.01.2015 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 Witam W tym roku nabyłem piękną działkę rekreacyjną z tworem jakim jest domek z płyty metalplast o dośc nietypowym wygladzie , Domek był w stanie remontowym , na chwile obecną nie będę nic budować bo jak wiadomo róznie to bywa z kasą , tak więc postanowiłem włozyć trochę czasu i pieniędzy w ów twór metalplastu , na samym początku podwiesiłem sufit bo temperatura latem przez plekse w środku dochodzila do 50 stopni . Pomysła dobry poskutkowało obniżeniem temperatury. Domek pouszczelniałęm w łaczeniach silikonem , na lato zdał egzamin niesety zimą gdzie niegdzie są przecieki szczegolnie na przedniej szklanej scianie . Moim największym problemem jest w obecnej chwili jest wilgoć na sufitach , pomimo zrobienia wentylacji (poprzedni wlasciciel żył w termoscie i chodował grzyba bo nie miał ani jednego wywietrznika) na połowie dachu niższej zbierają mi się krople wody JAK WIDAĆ Na dach włożyłem pape termozgrzewalną .... Jak myślicie co tu zrobić aby zniwelować wilgoć , jakie rozwiazanie proponujecie ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts