voytas80 03.01.2015 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 Szanowni forumowicze. Zadanie do wykonania to zidentyfikowanie miejsca uszkodzenia rury która biegnie przez 200m pod ziemią. Czy jest jakiś sposób, dostępne rozwiązanie które pozowoli na identyfikacje tego uszkodzenia bez rozkopywania 200m terenu? Rura typu PE fi 40 którą przesyłana jest woda, głębokość to około 2m pod poziomem gruntu. Wiem, że naprawa to słabe wyjście i najlepiej wstawić nową rurę nie łączoną, ale bardzo mi zależy aby dokonać naprawy punktowej tej rury. Jest wogóle jakaś firmą która podejmuje się takich zadań? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voytas80 03.01.2015 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 Coś takiego znalazłem w sieci, a więc jest nadzieją chociaż u nas popularne rady typu "cięcie połówkowe" Czy zna ktoś rzetelną polską firmę oferującą takie wyszukiwanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jedrek244 03.01.2015 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 witaj, myslalem ze rur pe sa wlasnie latwe w naprawiewycinasz kawalek i wstawiasz i zgrzewasz elektrooporowoale moge sie mylic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekgips 04.01.2015 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Witam , podejrzewam , że narzędzia do takiej lokalizacji uszkodzeń posiadają firmy zajmujące się obsługą wodociągów i kanalizacji , czyli miejskie lub gminne firmy dostarczające wodę i odbierające ścieki , a domowym sposobem , dziurawa rura to woda zazwyczaj się gdzieś pokarze , zagniecioną można spróbować wkładać stalkę z jednej i drugiej strony , a tym samym zawężać pole poszukiwań . Pozdrawiam i powodzenia Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voytas80 07.01.2015 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 witaj, myslalem ze rur pe sa wlasnie latwe w naprawie wycinasz kawalek i wstawiasz i zgrzewasz elektrooporowo ale moge sie mylic Zgadza się naprawa rury to prosta sprawa ale identyfikacji pęknięcia/przełamania to już nie taki "pryszcz" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voytas80 07.01.2015 16:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 Czy jest jakiś szanowny forumowicz któremu udało się rozwiązać tak problem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 07.01.2015 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 U mnie się rozwiązał sam. 2 tygodnie sobie szumiało w rurach przy oczywiście braku poboru. W trzecim tygodniu rano podziwiałem źródełko spod kostki na podjeździe bijące z 20 cm do góry:).Wcześniej czy później wybije. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voytas80 07.01.2015 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 U mnie się rozwiązał sam. 2 tygodnie sobie szumiało w rurach przy oczywiście braku poboru. W trzecim tygodniu rano podziwiałem źródełko spod kostki na podjeździe bijące z 20 cm do góry:). Wcześniej czy później wybije. Hmmm może to i sposób tylko boje się że spod 2 metrów gliny moze byc różnie ale zastanowie się nad takim rozwiążaniem. Szkoda że taka pora roku............... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 07.01.2015 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 Szybciej spod gliny- bo nie wsiąka jak w piach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voytas80 07.01.2015 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 Szybciej spod gliny- bo nie wsiąka jak w piach! Gorzej jak gdzie w miejscu blisko drenażu pękło i pojdzie w drenaż Panie Mirku namówił mnie pan do tego doświadczenia, pare metrów wody to nie majątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 07.01.2015 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 Nie namawiam, Boże broń U mnie walnął śrubunek na przyłączu z wodociągu- przed wodomierzem. Nie wiem co to za rura u Ciebie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voytas80 07.01.2015 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 Nie namawiam, Boże broń . Nie wiem co to za rura u Ciebie! 200m rury PE fi 40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 07.01.2015 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 A ja nie o tym... tylko kto płaci za wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madss 11.01.2015 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Witam,Ja we Wrocławiu korzystam w takich przypadkach z wrocławskich wodociągów Ale korzystałem też z http://www.interglobal.pl i polecam. Maja dobry sprzęt i doświadczonego człowiekaWielokrotnie zlecałem lokalizację wycieków wody i zazwyczaj trafiają z dokładnością do metra!Z teg co wiem, to na rurach PE jest trochę trudniej niż na stalowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voytas80 13.01.2015 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 Dzięki za namiary madss Dam znać na forum jak poszła operacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voytas80 01.06.2015 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2015 Obiecałem, że jak podejmę próbę to się pochwale Interglobal nie podjął wyzwania. Ale udało się dziś po 3 godzinach przeczesywania mojej działki metodą gazową udało się zlokalizować wyciek, koparka była pod ręką więc odkopane, potwierdzona dziura. Wielka ulga Identyfikacji podjał się Pan Michał Kaim http://www.infraskan.pl Polecam naprawdę fachowiec w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts