sempajers 03.01.2015 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 (edytowane) Witam chcialem sobie przeliczyc ile wyniosa mnie fundamenty pod hale wielkosc hali to 20x10m wys. 3.5m jesli mogl by mi ktos obliczyc ile potrzebne bylo by do tego m3 betonu albo podac jaka szerokosc minimalna brac do wylewki fundamentu ogolenie chodzi o wybudowanie to niskim kosztem aby zeby stalo i na glowe nie kapalo Edytowane 3 Stycznia 2015 przez sempajers Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 03.01.2015 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 to trzeba iść pierwsze do projektanta zlecić wykonanie projektu takiej hali z wszystkimi pozwoleniami .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atelega 04.01.2015 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Witam chcialem sobie przeliczyc ile wyniosa mnie fundamenty pod hale wielkosc hali to 20x10m wys. 3.5m jesli mogl by mi ktos obliczyc ile potrzebne bylo by do tego m3 betonu albo podac jaka szerokosc minimalna brac do wylewki fundamentu ogolenie chodzi o wybudowanie to niskim kosztem aby zeby stalo i na glowe nie kapalo Myślę że koszt będzie niski i na głowę napewno nie będzie sie lało:) https://www.google.pl/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=tunel+foliowy&spell=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiśYogi 04.01.2015 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 My standardowo robimy płyty fundamentowe, prawie pod wszystkie obiekty, tylko pod maszyny robi się inaczej, czasami tradycyjny fundament, czasami coś naprawdę skomplikowanego. Wszystko zależy od tego, co tam będziesz miał.Idąc po ten kosztorys i projekt, mocno się zastanów, jak będzie wykorzystywana taka hala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sempajers 04.01.2015 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 "to trzeba iść pierwsze do projektanta zlecić wykonanie projektu takiej hali z wszystkimi pozwoleniami .." oczywiscie ze tak z mojej strony to jest pytanie orjetacyjne plus minus koszt takiej budowy narazie sie przymierzam do budowy wieksozsc pracy chce wykonac przy tym sam idac do projektanta otrzymam kosztorys powiekszony o 30-40% jesli przyjmie ze swoich tabelek koszty wykonania "Myślę że koszt będzie niski i na głowę napewno nie będzie sie lało https://www.google.pl/webhp?sourceid...oliowy&spell=1" faktycznie duzo wnosci to do rozmowy hala pod produkcje mebli standardowo beda tam staly 3-4 maszyny ledwo przekraczajace 1t ma byc to glownie miejsce do produkcji na srednia ilosc hala jednowarstwowa zwykla blacha na dach bez tynkow tak jak pisalm wczesnie byle by bylo miejsce i na glowe nie padalo budowa z pustaka zuzlowego albo suporexu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 04.01.2015 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 ROZPIĘTOŚĆ - jedno słowo, zdecydowanie większa niż w domu jednorodzinnym, o budowie których jest to forum, racz zauważyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 04.01.2015 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 ROZPIĘTOŚĆ - jedno słowo, zdecydowanie większa niż w domu jednorodzinnym, o budowie których jest to forum, racz zauważyć chodzi oto że i tak wykona konstruktor projekt, to dobierze odpowiednie materiały i ilości betonu .. teraz można tylko strzelać .. trzeba by przyjąć jakieś założenia, spadek dachu= obciążenie śniegiem/ wiatrem.. rodzaj poszycia itp.. to trzeba wpierw przeliczyć, aby wiedzieć jakie siły działają na dany obiekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sempajers 04.01.2015 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 ok dziek iza informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 04.01.2015 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 ale wstępnie to będzie ... 8 sztuk stop fundamentowych pod słupy ... jakieś 1,2x1,2 m x 0,4 ..= 4,6 m3 betonu teraz wylewka .. najlepiej przemysłowa .. raz a dobrze zrobiona .. grubość koło 0,18 - 0,2m z dodatkiem włókien stalowych ..to jakieś 40m3 betonu .. 4 ramy stalowe .. plus stężenia .. poszycie z płyt warstwowych .. 15-20cm grubych .. tak aby nie potrzeba było grzać w zimie ..ciepło będzie od maszyn .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts