Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika jolly!

jolly

Recommended Posts

• Odpowiedzi 73
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No choć jeden docenił, bo moja rodzina to nie ma pojęcia jakie prace i ile to wysiłku trzeba, aby zaoszczędzić te kilkadziesiąt tysięcy, fakt, że też mogłabym się wylegiwać i podziwiać prace robotników, ale z tym też problem, nie dopilnujesz i masz .... problem. A tak to wiem, że robię dla siebie, solidnie, i dokładnie, a zmęczenie samo minie, jak usiądę w salonie...

A mój stary to tak się spieszy z tą budową, bo chce żebym bez krępacji chodziła po domu jak "Pan Bóg Stworzył"...... :lol: :oops: zboczeniaczek jeden...

Projekt LMP 01 od Lipińskich jakieś 140m2

Dziękuję, że nas doceniłeś, zdjęcia powinny być już niedługo!

A mój stary to tak się spieszy z tą budową, bo chce żebym bez krępacji chodziła po domu jak "Pan Bóg Stworzył"...... :lol: :oops: zboczeniaczek jeden...

(....CIACH...) zdjęcia powinny być już niedługo!

Te zdjęcia to w takim stroju o którym wspomniałaś? To może jakaś próbka przed wykończeniem domu :wink: (Bo wiesz - my faceci to tylko o jednym ...)

A poważnie: podziwiam samozaparcie i pracowitość oraz trzymam kciuki żeby sił starczyło. I z moich doświadczeń: jak już się daną rzecz robi to trzeba albo w ogóle nie zaczynać samemu albo samemu zrobić do końca. Zrobienie np. części a później fachowcy - zawsze się okaże że taki fachowiec będzie chciał tyle jak by robił całość "bo tak zawsze bierze". Czyli jak zaczęliście sami fundamenty - musicie sami skończyć fundamenty, malowanie rozpoczęte samemu – trzeba samemu skończyć itd.

Bogus!!!

Ty..Ty... :oops: .........fajny mężczyzno!!!

Niestety stary by mi nie pozwolił, zresztą nie ma na co popatrzeć, oprócz tych ...dużych .... niebieskich ......... :oops: oczu!!!!

Wszystko mamy zamiar robić sami... Motywuje nas sam dom, mnie sypialnia, a mojego starego... jak sam wiesz ten strój

Na razie idzie nam bardzo dobrze, opóźnienia wynikają tylko ze złej pogody!!!

Jolly także trzymam za was kciuki (domek piękny) też będzie taki kolor dachu ielewacji jak w projekcie? (super). Podoba mi się ta wolna i duża przestrzeń na parterze :o ,fajnie to będzie wyglądać . Dużo zaoszczędzicie budując sami ,też bym tak chciała ale mój facet nie zna się na tym :( POWODZENIA I WYTRWALOSCI

Dziękuję Hanusia, niestety dom nie będzie miał takiej samej elewacji, dachówka będzie brązowa a elewacja zadymiony zielony, jest już taki sam dom tak samo zrobiony, nawet nie wiedziałam o tym, i wygląda tak, jak go sobie wymarzyłam.

Dom jest śliczny, to prawda, szczególnie, że nad salonem nie ma stropu a belki i dach, bo będzie to wysoki salon (mowa o nich w ostatnim muratorze)...

A czy ty już wybrałaś dom dla siebie? :D

Ciekawy zestaw kolorów :p , napewno bedzie wyglądać ciekawie i wyróżniać wśród innych powtarzających się czerwonych dachów i beżowych elewacji :wink: .Co do mnie to jeszcze nie wybrałam projektu ,muszę być do końca przekonana co do wyboru ,zresztą mam jeszcze trochę czasu (dopiero ruszamy z budową na wiosnę ), w tym roku załatwiamy wszystkie sprawy związane z działką. :)

I tak trzymaj Hanusia, robisz dokładnie tak jak my!

A zimowy czas przeznacz na wyszukiwanie odpowiedniego domu!

Mówię Ci, że po jakimś czasie układ domu sam się wyklaruje, i na projekty będziesz już inaczej patrzyła! A w końcu znajdziesz taki, że jak będziesz mimo wszystko przeglądała inne, to stwierdzisz, że i tak Twój jest najładniejszy!!!

Buziaczki i powodzenia :lol: :D :wink:

Tak, to mój domek!!

Wiem, że budowa idzie szybko, mam z tym kłopoty, bo "murarze" z wioski(czyli tacy co więcej mają pragnienia do ... picia niż do pracy) są wściekli, bo teraz kto ich będzie chciał, wie w jakim czasie można wszystko zrobić bez drastycznego pośpiechu, po prostu wolno, dokładnie ale skutecznie...

Dzięki i do zobaczyska w niedzielkę!

Jeśli chodzi o wizualizację wnętrz, to niestety nie!!!

Na dodatek nikt na forum jeszcze go nie budował,albo nie chce się zgłosić, ale ogólnie rzuty możesz zobaczyć na:

http://www.ciepledomy.pl/projekty/pietrowe/lmp01

Na dole trochę zmianek, nie będzie gabinetu, tylko kotłownia i łazienka przedzielona łukiem z kolorowego luksferu, i cała przestrzeń otwarta. W salonie gdzie jest kominek na ścianie kamień częściowo i nieregularnie również na drugiej ścianie.

Nie będzie ścian!!!! a w tzw. wiatrołapie będzie część normalnej ściany, później taki ala łuk z pustaka na dole i znowu ściana z kominem - małym

Góra bez zmian!!!

Najbardziej w tym projekcie podoba mi się przestrzeń nad salonem - bez stropu tylko dach z belkami (belek nie będę chowała zostaną) i z góry będzie można oglądać salon

Józia - no powiedz, że fajnie!!! :lol:

Fajnie, zawsze mi się podobały takie wysokie salony (bo te belki to pod dachem?) To wnętrze będzie raczej nowoczesne (bo luksfery i schody z metalem)? A na górze ile pokojów? Ten dom na emblemaciku wygląda okazale. Aż nie chce się wierzyć, że ma tylko 140m2. Nie dziwię się księdzu, że krzyczał z ambony :lol: Będziesz mu musiała odpalić podatek od luksusu. :o

Co do wnętrza: do ścian z kamienia, kominka bardzo pasuje stal, schody Arek zrobi inne niż wszystkie, będą nietypowe barierki (pokażemy Ci w niedziele wzór), ława będzie ze stali (zrobi Arek) i blat ze szkła - też pasuje do tego wnętrza! Zyrandol stylowany ze stali (chyba też arek), świeczniki ze stali (Arek!) co ze stali to arek!

Na górze są trzy pokoje, łazienka i garderoba. W sypialni - łóżko z baldachimem - zrobi Arek!!!!

luksfery będą w łazience, bo nie ma okna no i wanna będzie wypuszczona w środek - to będzie wyglądało też inaczej

TEN DOM MA 146 m2 powierzchni, nie mniej i nie więcej!!!!

Ale głupio mi tak się chwalić, ale obiecuję, że nie są to puste słowa, to są moje marzenia i realizuję je - zdjęcia z wnętrza na pewno się ukarzą, ale niestety dopiero najwcześniej zimą!!!