Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika jolly!

jolly

Recommended Posts

No Twój właśnie Maksiu ma chęć i jeżeli dzisiejsza umówiona na wieczór ekipa zawiedzie w kontakcie, to zdecyduję się na tego Twojego i poczekam te 3 tygodnie!!!! Mam mu dzisiaj dać znać, czy on będzie wybrańcem do mojego dachu!!! Szkoda tylko, że nie może wcześniej...tak mi zależy na czasie!

Muszę coś wymyśleć, ale dzisiaj jak ten co się ocknął przyjedzie, to mu puszczę wiązankę, bo przez niego nie dość, że opóźnienie to jeszcze wszyscy zajęci!!!!

Uda się Maksiu? Uda się :D musi...

• Odpowiedzi 73
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

jolly - tak mi ogromnie przykro :( bo wiem jak się czujesz. Nam ukradli bramę wjazdową - przyspawaną do słupków a udało im się ją wyrwać, potem skubnęli ponad 40 m siatki i inne rzeczy o których nie chce mi się już wspominać :( że też na tych złodziei nie ma kary :( Trzymam kciuki może się uda to drewno znaleźć.

Niestety nie mam ubezpieczonej budowy, bo dotychczas żadna ubezpieczalnia nie ubezpiecza od kradzieży domów w budowie, tylko od zdarzeń losowych jak burza, tajfun....

A ja myślę, że to nie na ławeczkę tylko na dach... zabrakło, leży - można wziąć! :evil:

Do tej pory była to spokojna okolica... ale pozory mylą, mendziory są wszędzie, i jak to brzmi stare polskie przysłowie : ty nie upilnujesz złodzieja tylko on ciebie!

Dalej jestem załamana, ale mimo wszystko zgłoszę choćby dzielnicowemu, on zna tam wszystkich...

Wiem, gdyby weszła ta ekipa co miała, czyli w środę, to bym uratowała, albo i nie...

Na dach wchodzą w poniedziałek.... co z tego jak trza domówić to co zniknęło... a każdy dodatkowy wydatek to tak straszliwy ból serca i drżenie rąk, że nic tylko wziąć flachę i się upić i chociaż na trochę zapomnieć... :evil: :cry:

Jolly, kurcze, trzymaj się. Zobaczysz, że im się to Twoje drewno jakoś czkawką odbije. Wczoraj był u nas znajomy i opowiedział co zdarzyło mu się kilka dni temu: jechał sobie wolniutko drogą wyboistą na budowę, z naprzeciwka nadjeżdża samochód, kierowca zapatrzony w pola..no i doszło do czołówki. Panowie jechali dość wolno, więc nic im się nie stało całe szczęście, ale gościu tak walnął w kolegę, że samochód do kasacji (17-letni, więc się cieszy, bo ma teraz kasę na kupno nowego używanego, młodszego, za kilka dni jedzie do Bundes ściągać). A wiesz co jest najlepsze? Że rąbnął w niego szef ekipy budowlanej, który go rok temu oszwabił na 600 zł. To taka historyjka na, pewnie marne, ale zawsze, pocieszenie. Pan Bóg nie rychliwy, ale sprawiedliwy. Zobaczysz.

Pozdrowienia

Agnieszka

jolly no to karimatkę, śpiwór puchowy, trochę folii, wspomnianą flachę i na budowie do poniedziałku rana. Przynajmniej bedziesz wiedziała jakie odgłosy są normalne dla okolicy.

A możesz jeszcze kupić taki czarny niezmywalny mazak i poopisywać drewno tak co metr z twoimi danymi osobowymi, jeżeli się nie boisz.

Jolly jestem pod głębokim wrażeniem Twojego samozapracia, wkładu własnej pracy. Będziesz miała piękny dom, życzę powodzenia w kontynuacji budowy i jak najszybciej wprowadzki. Ja na swojej budowie tylko grila umiem zrobić. Jestem pełna podziwu dla Ciebie :D Tak trzymać. Mam nadzieję, że w przyszłości będziesz miała mniej kłopotów z nieterminowymi ekipami i złodziejami oczywiści.

Dzięki wszystkim za słowa otuchy!!!

I właśnie dla takich chwil warto ... jesteście ekstra ludźmi, szkoda, że nie jestem w stanie Was wszystkich poznać osobiście, chyba, że na kolejnym zlocie...

Jak nie wiem co, muszę wprowadzić się do lipca przyszłego roku... niech się wali, niech się pali i tak to zrobię i tak, na przekór wszystkim i wszystkiemu!!!!!!!!!!!!!!!! :D :wink:

Kroyena nie wiem co miałeś na myśli, może jak wpadniesz do mojego komentarza, to wyjaśnisz!!! tylko się nie śmiej... mam tyle na głowie, że jakoś ciężko skupić się i skojarzyć o co idzie! :oops:

LUDZIE DAJCIE ZNAC JAK ORGANIZOWAC WIECHE I ILE i jakie JEDZENIE I NAPOJOW TRZEBA!!!

Pościk dotyczył cytatu:

"Jak nie wiem co, muszę wprowadzić się do lipca przyszłego roku... niech się wali, niech się pali i tak to zrobię i tak, na przekór wszystkim i wszystkiemu!!!!!!!!!!!!!!!! :D :wink: "

Na forumie trzyma się kciuki więc jest się zasadniczo za. Nie wiem jak rodzinka bo może być różnie. A dostawcy i wykonawcy póki masz kasiorkę do wyrwania to też zasadniczo są za.

No zobacz, to od hasła "wszystkim" mamy co najmniej -3 zbiory :wink: 8) :lol:

Dzięki Czupurku!!! Widzę, że śledzisz każde nasze poczynanie - to bardzo miłe, w tym tygodniu skończą kłaść więźbę - to niezły czas ok. 9 dni!!!

A brygada naprawdę godna polecenia, nie dość, że szybko, nawet tanio, to jeszcze robią na stary styl, czyli robią pióro-wpust (jak Niemcy dawniej), krokwie mocują do kalenicówki - nie każda tak robi, i nie będę musiała mieć tych ocynkowanych kątowniczków!!!

Ze złodziejami jakoś uszło, bo na razie nie trąbią, że czegoś drastycznie brak... tfu tfu oby nie zapeszyć!!!

Teraz szczyty, i wyprowadzenie kominów klinkierem - tylko Mój z kolegą boją się szczytów!!! :evil: I tak ich tam wepcham!!!!

Niedługo wyrobię film i będą nowe zdjęcia w dzienniku, ale Maksiu na urlopie, więc nie wiem czy się uda!!!

Na razie dzięki za pamięć.... i wpadajcie od czasu do czasu!!! :D