Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika jolly!

jolly

Recommended Posts

Już już niedługo zdjątka domu z więźbą....

A tak swoją drogą, to komentarze zniknęły z pierwszej strony, trochę w tym mojej winy, bo w zasadzie ten etap trochę mi się znudził, doszedł dół moralny, depresyjny itd....

Ale jak na razie już wszystko na swojej drodze i jak przeczytaliście mam już kalkulację zamknięcia stanu surowego zamkniętego 76000PLN!!!!

Super, bo liczyłam, że trochę się przeliczyłam.... :wink: ale wyszło całkiem całkiem... 542,85 za m2!

• Odpowiedzi 73
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wpadlem do Was do dziennika, zerknąłem na zdjęcia i łza mi się w oku zakręciła. :D Jak bym widział swoja budowę. Wprowadziłem sie do LMP01 w kwietniu 2003. Żonie i mi dom podobał sie od samego projektu. Oczywiscie salon- rewelka -wszystkich nowo przybylych zwala z nog przestrzen. Ja zrezygnowalem z opcji garazu- cala ta strona jest 'slepa' i przysunieta do sąsiada- mam wąska dzialkę.Kotlownia jest za lazienka na dole i tylko na gaz. koszt roczny to 3 rachunki "zimowe" po 650 PLN + 3 letnie po max 150 PLN.Wg mnie nie ma tragedii. Technologia identyczna jak u Was- gazobeton +12 styropian. Caly dol oprocz gabinetu i kotlowni to podlogowka.

Tez robilem male zmiany w projekcie-wszystko za zgoda Lipinskich. Dobudowalem wiatrolap 2 na 4 metry. Automatycznie zamienilem umiejscowienie gornej lazienki z pokojem sypialnym- dzieki temu lazienki mam w jednym pionie a w sypialni powiekszylem lukarne i wstawilem drzwi balkonowe ktore wychodza na dobudowany wiatrolap -wyszedl dzieki temu dodatkowy piekny zadaszony tarasik. Z reszta -postaram sie podeslac zdjecia. Sluze dobrym slowem: [email protected]

• 3 weeks później...
  • 1 month później...

Dzięki Bogus ,

czy to znaczy (kokieteryjnie zapytam :wink: ), że nasza budowa systemem gospodarczym od 26 maja do dnia dzisiejszego wzbudza Twój podziw???? Przyznam, że z naszych poczynań jestem zadowolona, a że jestem w gorącej wodzie kąpana, chętnie bym już to wykańczanie zaczęła....ale niestety muszę poczekać na powrót Mojego!

Pozdrowionka :lol:

• 2 weeks później...

Józia, właśnie! z usług profesjonalistów to ja już chyba zrezygnuję....

re lub rigipsy na poddaszu położy mi szwagier, instalacje elektryczną już prawie mam skończoną, tylko skrzynka na 38 modułów okazała się za mała - więc trza ją wymienić, bo prawie każde gniazdo mamy pod 1 moduł podłączony! instalacje co - Mój ze szwagrem, zostają niestety tynki, które będę musiała zlecić .... i boję się! :evil: te bajerki jak terakota i panele na deser dla szwagra....

tak się rozmarzyłam, chciałabym już by praca paliła się na budowie jak pali się w pracy....

Józiu - dzięki że śledzisz moje poczynania - mam nadzieję w dalszym ciągu na telefon od Ciebie!!! acha, nie mogą się doczekać na zdjęcia Twojego domu - sprawdź jakie emocje wzbudza Twój dziennik!!! Prosimy o zdjęcia... obiecałaś.... obiecałaś.... :lol:

• 3 months później...
  • 6 months później...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

a to ci niespodzianka!!!!

A ja cały czas szukałam kogoś, kto mieszka lub wybudował LMP01!!!

Witaj! Zresztą, reszta e-mailem :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

witam po prawie roku

dawno nie zagladalem -widze ze pojawily sie nowe zdjecia.

j tez sie wzialem za budowanie- po prawie dwoch latach stawiam wreszcie kominek (obudowuje, bo palilem we wkladzie podpietym w komin).

jednym slowem tragedia mieszkac juz i nagle brac sie za dokanczanie czegos czego nie dalo sie zrobic od razu.Przeraza mnie to bo nie mam jeszcze zrobionej lazienki na pietrze, i prawdopodobnie w przyszlym roku mnie to czeka. Brrr.....