jolly 16.09.2004 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 Już już niedługo zdjątka domu z więźbą.... A tak swoją drogą, to komentarze zniknęły z pierwszej strony, trochę w tym mojej winy, bo w zasadzie ten etap trochę mi się znudził, doszedł dół moralny, depresyjny itd.... Ale jak na razie już wszystko na swojej drodze i jak przeczytaliście mam już kalkulację zamknięcia stanu surowego zamkniętego 76000PLN!!!! Super, bo liczyłam, że trochę się przeliczyłam.... ale wyszło całkiem całkiem... 542,85 za m2! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 16.09.2004 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 gratulkiz postępu prac i kosztów budowyrzeczywiście mało za stan surowy zamknięty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxior 21.09.2004 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2004 Wpadlem do Was do dziennika, zerknąłem na zdjęcia i łza mi się w oku zakręciła. Jak bym widział swoja budowę. Wprowadziłem sie do LMP01 w kwietniu 2003. Żonie i mi dom podobał sie od samego projektu. Oczywiscie salon- rewelka -wszystkich nowo przybylych zwala z nog przestrzen. Ja zrezygnowalem z opcji garazu- cala ta strona jest 'slepa' i przysunieta do sąsiada- mam wąska dzialkę.Kotlownia jest za lazienka na dole i tylko na gaz. koszt roczny to 3 rachunki "zimowe" po 650 PLN + 3 letnie po max 150 PLN.Wg mnie nie ma tragedii. Technologia identyczna jak u Was- gazobeton +12 styropian. Caly dol oprocz gabinetu i kotlowni to podlogowka. Tez robilem male zmiany w projekcie-wszystko za zgoda Lipinskich. Dobudowalem wiatrolap 2 na 4 metry. Automatycznie zamienilem umiejscowienie gornej lazienki z pokojem sypialnym- dzieki temu lazienki mam w jednym pionie a w sypialni powiekszylem lukarne i wstawilem drzwi balkonowe ktore wychodza na dobudowany wiatrolap -wyszedl dzieki temu dodatkowy piekny zadaszony tarasik. Z reszta -postaram sie podeslac zdjecia. Sluze dobrym slowem: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 22.09.2004 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2004 a to ci niespodzianka!!!! A ja cały czas szukałam kogoś, kto mieszka lub wybudował LMP01!!! Witaj! Zresztą, reszta e-mailem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Józia S. 07.10.2004 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2004 Jolly,no i zaliczyłaś kolejny etap. Cieszę się razem z tobą z postępów. Czy zieleń elewacji będzie podobna do mojej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 07.10.2004 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2004 Tak to prawda Józiu, kolejny etap za sobą!!! Mój zielony będzie bardziej przydymiony!!! (od moich papierosków? ), będzie trochę ciemniejszy... ale zielony tak jak Twój!!! bo bardzo mi się to spodobało!!!! Pozdrawiam i lecę zaraz z Kevinkiem do lekarza!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 16.11.2004 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 Dziewczyno - toż Ty już prawie gotowy dom masz Nudami się nie przejmuj - znasz to stare chińskie przekleństwo - bodajbyś żył w ciekawych czasach? Dalej też życze Ci bardzo ale to bardzo nudnego budowania a właściwie w tym momencie to juz wykańczania niemalże. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 17.11.2004 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2004 Dzięki Bogus , czy to znaczy (kokieteryjnie zapytam ), że nasza budowa systemem gospodarczym od 26 maja do dnia dzisiejszego wzbudza Twój podziw???? Przyznam, że z naszych poczynań jestem zadowolona, a że jestem w gorącej wodzie kąpana, chętnie bym już to wykańczanie zaczęła....ale niestety muszę poczekać na powrót Mojego! Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Józia S. 26.11.2004 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2004 Znając życie, to pewnie sama będziesz musiała kupić dachówki i pan zrobi jeszcze łaskę, że przyjdzie naprawić to, co spartolił. Ale głowa do góry - jesteś dopiero na początku drogi przez mękę. Chyba, że wykańczanie będzie wyłącznie systemem gospodarczym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 26.11.2004 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2004 Józia, właśnie! z usług profesjonalistów to ja już chyba zrezygnuję.... re lub rigipsy na poddaszu położy mi szwagier, instalacje elektryczną już prawie mam skończoną, tylko skrzynka na 38 modułów okazała się za mała - więc trza ją wymienić, bo prawie każde gniazdo mamy pod 1 moduł podłączony! instalacje co - Mój ze szwagrem, zostają niestety tynki, które będę musiała zlecić .... i boję się! te bajerki jak terakota i panele na deser dla szwagra.... tak się rozmarzyłam, chciałabym już by praca paliła się na budowie jak pali się w pracy.... Józiu - dzięki że śledzisz moje poczynania - mam nadzieję w dalszym ciągu na telefon od Ciebie!!! acha, nie mogą się doczekać na zdjęcia Twojego domu - sprawdź jakie emocje wzbudza Twój dziennik!!! Prosimy o zdjęcia... obiecałaś.... obiecałaś.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 26.11.2004 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2004 może zamiast wymieniać na większą dołożyć drugą taką samą (jeżeli druty na obwody pozwolą) dobre skrzyneczki można estetycznie łaczyć w typoszereg lub jakoś tak podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśki 06.03.2005 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2005 Jolly, napisz robaczku troche wiecej o piecu na pellets. Jak ci sprawuje? Jak duzo miejsca zajal ci w kotlowni? Co oprocz pieca tam przewidzialas? I wiesz, ze bardzo mi przykro, ze cie nie odwiedzilam, ale jak to mowia - co sie odwlecze, to nie uciecze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśki 06.03.2005 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2005 I jeszcze jedno: domagam sie zdjec !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxior 13.09.2005 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 a to ci niespodzianka!!!! A ja cały czas szukałam kogoś, kto mieszka lub wybudował LMP01!!! Witaj! Zresztą, reszta e-mailem witam po prawie roku dawno nie zagladalem -widze ze pojawily sie nowe zdjecia. j tez sie wzialem za budowanie- po prawie dwoch latach stawiam wreszcie kominek (obudowuje, bo palilem we wkladzie podpietym w komin). jednym slowem tragedia mieszkac juz i nagle brac sie za dokanczanie czegos czego nie dalo sie zrobic od razu.Przeraza mnie to bo nie mam jeszcze zrobionej lazienki na pietrze, i prawdopodobnie w przyszlym roku mnie to czeka. Brrr..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts