DomPrzyKalinowej 04.01.2015 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Witam dostałem ofertę od firmy CNC ze starogardu Gdańskiego, Pompa gruntowa do mojego domu za 36900zł brutto razem z odwiertem, na pierwszy rzut oka wygląda ok. Ale to nie Panasonic więc trzeba się przyjrzeć. Takie parametry pompy: jest wg. normy en14511 to podobno badane tak jak wszystkie inne pompy ciepła. Sprzedający pisze o koszcie ogrzewania w okolicy 1500zł rocznie za 120m2 dobrze izolowanego budynku. Proszę o opinie czy ktoś to ma czy ktoś coś o tym wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oberwatorPC 04.01.2015 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 (edytowane) Witam dostałem ofertę od firmy CNC ze starogardu Gdańskiego, Pompa gruntowa do mojego domu za 36900zł brutto razem z odwiertem, na pierwszy rzut oka wygląda ok. Ale to nie Panasonic więc trzeba się przyjrzeć. Takie parametry pompy: [ATTACH=CONFIG]297104[/ATTACH] jest wg. normy en14511 to podobno badane tak jak wszystkie inne pompy ciepła. Sprzedający pisze o koszcie ogrzewania w okolicy 1500zł rocznie za 120m2 dobrze izolowanego budynku. Proszę o opinie czy ktoś to ma czy ktoś coś o tym wie. Przecież to meeting..... W dodatku z palca wyssanymi parametrami. Niech pokaże wyniki badań wg normy EN14511 to, że chińczyk tak napisze nie oznacza, że tak jest. A tutaj twój WCZEŚNIEJSZY post: Jestem użytkownikiem Meeting 18kW powietrzenej i jestem zadowolony, działa mi już 2 lata, z budynkiem 160m2. Jak do tej pory żadnej awarii i wszystko ok, nie słyszałem nic o żadnych awariach od osób które też mają (2 znajomych) więc się nie martwię. Ogólnie Polecam, ważne tylko by dobrze wykonać podłączenie a nie na wariata byle by było tanio. NIE OŚMIESZAJ SIE JUŻ Edytowane 4 Stycznia 2015 przez oberwatorPC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.Krk 04.01.2015 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 a skąd masz tą pewność że to jego post, pytam bo wolę wiedzieć kogo brać na poważnie, bo jeśli ktoś tak kręci to oczywiście należy to napisać jasno i wyraźnie i oczywiście pokazać to czarno na białym, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_olo_ 04.01.2015 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Sorry, ale gdzie można kupić meetinga na sprężarce daikina, czynniku r410A oraz wymienniku płytowym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zigobar 04.01.2015 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 a skąd masz tą pewność że to jego post, pytam bo wolę wiedzieć kogo brać na poważnie Znajdziesz go czytając posty tego użytkownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oberwatorPC 04.01.2015 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 a skąd masz tą pewność że to jego post, pytam bo wolę wiedzieć kogo brać na poważnie, bo jeśli ktoś tak kręci to oczywiście należy to napisać jasno i wyraźnie i oczywiście pokazać to czarno na białym, Przeczytaj sobie tutaj post z 05.03.2014 : forum.muratordom.pl/showthread.php?217596-pompy-ciepla-MEETING-basenowe-poszukuję-opinii&p=6394831#post6394831 Gość się gubi w promowaniu samego siebie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oberwatorPC 04.01.2015 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Sorry, ale gdzie można kupić meetinga na sprężarce daikina, czynniku r410A oraz wymienniku płytowym ? Jak nie meeting to pewnie Deron podobna półka cenowa około 700$ za sztukę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_olo_ 04.01.2015 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 po 700$ to chętnie kupię 2 szt. Same wymienniki płytowe tyle warte. A tak serio może deron bo nazwa nawet pasuje, tylko ze derony w katalogu z pl to od 11kW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.Krk 04.01.2015 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Faktycznie dziwne to wszystko i z pewnością przekręt w tym jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_olo_ 04.01.2015 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Albo całkiem fajna pompa z chrl bez zbędnych klamorów za niską cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.Krk 04.01.2015 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Możliwe, moim zdaniem problem w tym że pełno tutaj znawców którzy dużo mówią ale bez uzasadnienia np. co jest w takiej a takiej PC złego że niema szans na właściwą pracę, mam pomysł na nowy wątek, może będą konkrety, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 05.01.2015 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 Przeczytaj sobie tutaj post z 05.03.2014 : forum.muratordom.pl/showthread.php?217596-pompy-ciepla-MEETING-basenowe-poszukuję-opinii&p=6394831#post6394831 Gość się gubi w promowaniu samego siebie:) Ale JAJA... "Dom przy Kalinowej" ma schizofrenię? Albo coś na pamięć dobrego podajcie..... I to moje rodzinne miasteczko...... Zlitujcie się Panowie, żeby się Starogard tak źle nie kojarzył..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_olo_ 05.01.2015 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 Ale JAJA... "Dom przy Kalinowej" ma schizofrenię? Albo coś na pamięć dobrego podajcie..... I to moje rodzinne miasteczko...... Zlitujcie się Panowie, żeby się Starogard tak źle nie kojarzył..... Ej, ale o co wam chodzi, może gościu sprzedał tamten dom a w nowym chce gruntówkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 05.01.2015 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 Rzeczywiście, o tym nie pomyślałem. Jest taka możliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 06.01.2015 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Normalnie aż żal serce ściska jak się widzi taki biedny marketing. Skoro reklama tak beznadziejnie funkcjonuje to strach pomyśleć o pozostałych działach tej firmy (znając życie to jedna i ta sama osoba). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts