Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pompa gruntowa 7,6kW ze Starogardu Gd. cały komplet+odwierty za 36900zł brutto WARTO?

DomPrzyKalinowej

Recommended Posts

Witam dostałem ofertę od firmy CNC ze starogardu Gdańskiego,

Pompa gruntowa do mojego domu za 36900zł brutto razem z odwiertem, na pierwszy rzut oka wygląda ok.

Ale to nie Panasonic więc trzeba się przyjrzeć.

Takie parametry pompy:

111.jpg

jest wg. normy en14511 to podobno badane tak jak wszystkie inne pompy ciepła.

Sprzedający pisze o koszcie ogrzewania w okolicy 1500zł rocznie za 120m2 dobrze izolowanego budynku.

Proszę o opinie czy ktoś to ma czy ktoś coś o tym wie.

Witam dostałem ofertę od firmy CNC ze starogardu Gdańskiego,

Pompa gruntowa do mojego domu za 36900zł brutto razem z odwiertem, na pierwszy rzut oka wygląda ok.

Ale to nie Panasonic więc trzeba się przyjrzeć.

Takie parametry pompy:

[ATTACH=CONFIG]297104[/ATTACH]

jest wg. normy en14511 to podobno badane tak jak wszystkie inne pompy ciepła.

Sprzedający pisze o koszcie ogrzewania w okolicy 1500zł rocznie za 120m2 dobrze izolowanego budynku.

Proszę o opinie czy ktoś to ma czy ktoś coś o tym wie.

Przecież to meeting..... W dodatku z palca wyssanymi parametrami. Niech pokaże wyniki badań wg normy EN14511 to, że chińczyk tak napisze nie oznacza, że tak jest.

A tutaj twój WCZEŚNIEJSZY post:

Jestem użytkownikiem Meeting 18kW powietrzenej i jestem zadowolony, działa mi już 2 lata, z budynkiem 160m2. Jak do tej pory żadnej awarii i wszystko ok, nie słyszałem nic o żadnych awariach od osób które też mają (2 znajomych) więc się nie martwię.

Ogólnie Polecam, ważne tylko by dobrze wykonać podłączenie a nie na wariata byle by było tanio.

NIE OŚMIESZAJ SIE JUŻ:)

Edytowane przez oberwatorPC

a skąd masz tą pewność że to jego post, pytam bo wolę wiedzieć kogo brać na poważnie, bo jeśli ktoś tak kręci to oczywiście należy to napisać jasno i wyraźnie i oczywiście pokazać to czarno na białym,

Przeczytaj sobie tutaj post z 05.03.2014 : forum.muratordom.pl/showthread.php?217596-pompy-ciepla-MEETING-basenowe-poszukuję-opinii&p=6394831#post6394831

Gość się gubi w promowaniu samego siebie:)

Przeczytaj sobie tutaj post z 05.03.2014 : forum.muratordom.pl/showthread.php?217596-pompy-ciepla-MEETING-basenowe-poszukuję-opinii&p=6394831#post6394831

Gość się gubi w promowaniu samego siebie:)

Ale JAJA... "Dom przy Kalinowej" ma schizofrenię? Albo coś na pamięć dobrego podajcie.....

I to moje rodzinne miasteczko...... Zlitujcie się Panowie, żeby się Starogard tak źle nie kojarzył.....

;)

Ale JAJA... "Dom przy Kalinowej" ma schizofrenię? Albo coś na pamięć dobrego podajcie.....

I to moje rodzinne miasteczko...... Zlitujcie się Panowie, żeby się Starogard tak źle nie kojarzył.....

;)

Ej, ale o co wam chodzi, może gościu sprzedał tamten dom a w nowym chce gruntówkę ?