Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

jajmar: jedno oznacza drugie i rozumie się samo przez się...

ewbuxxxo: paski też odlecą - pytanie tylko kiedy bo nie będzie głowa boleć, polecą mniejsze... albo będzie głucho...

Gość Konto usunięte_12*
Albo jest prawidłowo zazbrojony i wykonany

Ten tynk (maszynowy) kładli mi górale z Nowosądeckiego.

Przed użyciem mieszali z jakimś "włóknem" zbrojącym.

Czy o takim zbrojeniu piszesz?

Edytowane przez Konto usunięte_12*
jajmar: jedno oznacza drugie i rozumie się samo przez się...

Nie dla wszystkich dlatego czasem warto coś dopisać co dla wtajemniczonych jest oczywistą oczywistością ;)

Czy o takim zbrojeniu piszesz?

Akurat myślałem o zbrojeniu stropu.

• 2 weeks później...
  • 2 months później...

Jeżeli zależy nam dobrej jakości stropie to warto rozważyć strop gęstożebrowy oparty na belce sprężonej.

W tym systemie:

- belki są wykonane z betonu B60, a ich długość może dochodzić do 10,0m

- brak drogich i pracochłonnych żeber rozdzielczych,

- siatka zbrojeniowa w warstwie nadbetonu równomiernie przenosi obciążenia na sąsiednie żebra,

- brak spękań i klawiszowania (pustaki wykonywane jedynie z czystego betonu bez domieszek żużli i popiołów,

Edytowane przez finlandia
Link reklamowy niezgodny z regulaminem forum
  • 2 months później...
  • 1 month później...
Oczywiście na strop typu teriva tylko tynk gipsowy, nigdy bym nie zaryzykował cementowo-wapiennego bo to proszenie się o kłopoty.
mam cementowo wapienny sufit i sciany. Stropy terriva. Mija juz 3 rok. Nic sie nie dzieje. Nie mam zadnej siatki na suficie. Po ilu latach zaczynaja sie te spekania zebym sie przygotowal....

Najlepiej popatrzeć oczami o jaką siatkę chodzi.

Taką leżącą na stropie przed zalaniem.

Zasadniczo mało kto ją poleca, gdyż jak zwykle szkoda kasy a siatek i tak nie widać...

P170913a.jpg

P170913b.jpg

Edytowane przez piotrek0m
To pierwszy raz widzę, sądziłem , że po to się daje strop teriva aby nie trzeba było zbrojenia. Samo terriva tak zaleca?

Z reguły to Ty nie dużo wiesz o budowie i o domu co i jak ;)

https://www.google.pl/search?q=strop+teriva&rlz=1C1AVNC_enPL561PL561&espv=2&biw=1600&bih=799&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMIiaSC-4ONyQIVAW8UCh0njQcs

strop-teriva-e.jpg

Edytowane przez zaś tam ktosik