Balto 08.04.2015 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 jajmar: jedno oznacza drugie i rozumie się samo przez się...ewbuxxxo: paski też odlecą - pytanie tylko kiedy bo nie będzie głowa boleć, polecą mniejsze... albo będzie głucho... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 08.04.2015 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 (edytowane) Albo jest prawidłowo zazbrojony i wykonany Ten tynk (maszynowy) kładli mi górale z Nowosądeckiego. Przed użyciem mieszali z jakimś "włóknem" zbrojącym. Czy o takim zbrojeniu piszesz? Edytowane 8 Kwietnia 2015 przez Konto usunięte_12* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 08.04.2015 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 jajmar: jedno oznacza drugie i rozumie się samo przez się... Nie dla wszystkich dlatego czasem warto coś dopisać co dla wtajemniczonych jest oczywistą oczywistością Czy o takim zbrojeniu piszesz? Akurat myślałem o zbrojeniu stropu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanalia 19.04.2015 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 Od kilku lat na Terivie mam właśnie cem. - wapienny i jakoś NIC się nie dzieje dzięki,teraz mam zagwostkę,skończy się tym ,że położę GK:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gubik 19.04.2015 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 No to gwoździa mam zabitego, w tym tygodniu przychodzą tynkarze, teriva jest, tynk ma być cementowo wapienny Baumit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rector 29.06.2015 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 (edytowane) Jeżeli zależy nam dobrej jakości stropie to warto rozważyć strop gęstożebrowy oparty na belce sprężonej.W tym systemie:- belki są wykonane z betonu B60, a ich długość może dochodzić do 10,0m- brak drogich i pracochłonnych żeber rozdzielczych,- siatka zbrojeniowa w warstwie nadbetonu równomiernie przenosi obciążenia na sąsiednie żebra,- brak spękań i klawiszowania (pustaki wykonywane jedynie z czystego betonu bez domieszek żużli i popiołów, Edytowane 30 Czerwca 2015 przez finlandia Link reklamowy niezgodny z regulaminem forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 25.09.2015 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2015 To na stropie terirva trzeba dawać jakąś siatkę podczas tynkowania sufitu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domanvip 11.11.2015 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 To na stropie terirva trzeba dawać jakąś siatkę podczas tynkowania sufitu ? Powiem Ci za jakiś czas bo ja nie dawałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noname2 12.11.2015 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 Oczywiście na strop typu teriva tylko tynk gipsowy, nigdy bym nie zaryzykował cementowo-wapiennego bo to proszenie się o kłopoty.mam cementowo wapienny sufit i sciany. Stropy terriva. Mija juz 3 rok. Nic sie nie dzieje. Nie mam zadnej siatki na suficie. Po ilu latach zaczynaja sie te spekania zebym sie przygotowal.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 12.11.2015 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 Pojęcia nie macie o czym piszecie... Chodzi o siatkę ułożoną w nadbetonie stropu gęstożebrowego... tzw. siatki przypodoporowe P-1, P-2, Z-1, Z-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 12.11.2015 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 Czyli siatka powinny być na stropie przed wylewaniem na niego betonu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 13.11.2015 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 (edytowane) Najlepiej popatrzeć oczami o jaką siatkę chodzi. Taką leżącą na stropie przed zalaniem. Zasadniczo mało kto ją poleca, gdyż jak zwykle szkoda kasy a siatek i tak nie widać... Edytowane 13 Listopada 2015 przez piotrek0m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 13.11.2015 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 To pierwszy raz widzę, sądziłem , że po to się daje strop teriva aby nie trzeba było zbrojenia. Samo terriva tak zaleca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaś tam ktosik 13.11.2015 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 (edytowane) To pierwszy raz widzę, sądziłem , że po to się daje strop teriva aby nie trzeba było zbrojenia. Samo terriva tak zaleca? Z reguły to Ty nie dużo wiesz o budowie i o domu co i jak https://www.google.pl/search?q=strop+teriva&rlz=1C1AVNC_enPL561PL561&espv=2&biw=1600&bih=799&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMIiaSC-4ONyQIVAW8UCh0njQcs Edytowane 13 Listopada 2015 przez zaś tam ktosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xesxpox 13.11.2015 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 ja miałem w projekcie terivy te siatki nad ścianą nośną i jak zamawiałem strop to nikt się nie dziwił że je chce bo to normalna część/element stropu teriva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MD. 13.11.2015 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 A to nie jest tak, że te siatki powinny iść prostopadle do belek w miejscu ich oparcia o mur? Na powyższych zdjęciach widać, że te siatki ułożone są wzdłuż belek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 13.11.2015 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Pierwsza lepsza wy-googlowana instrukcja montażu stropu, są tam pokazane sposoby kładzenia siatek przypodporowych i podporowych itp... Link -> LINK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MD. 13.11.2015 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Ja z kolei mam terive stropexu. I tu z kolei siatki idą prostopadle do belek. Niżej są rysunku tutaj http://stropex.pl/oferta/stropy-teriva . Teraz to już zgłupiałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts