cieszko 04.01.2015 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 (edytowane) Witam. Wymieniam strop z drewnianego na żelbet 10x6 metrów.W projekcie mam monolit,ale trudno to wykonać bo muszę robić pod istniejącymi belkami drewnianymi,w istniejącym budynku-szeregowcu. W związku z tym zastanawiam się nad stropem na belkach sprężonych,problem tylko jak oprzeć je na podciągach żeby część podciągów schowała się w stropie-jakieś gniazda?. Jest to możliwe? czy zostaje tylko oparcie na wierzchu podciągu.? Dziękuję za jakiś pomysł. Ps.Taa kierownik występuje,zrobił projekt monolity-płyta 15cm ale ja chcę sobie życie ułatwić. Edytowane 4 Stycznia 2015 przez cieszko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKUT13 05.01.2015 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 jeśli na tym podciągu nie stoi nic wyżej, to beli sprężone poradzą sobie bez podciągu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszko 05.01.2015 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 Właśnie w przyszłości będzie tam piętro domu,słupy z dachu itd., więc podciąg konieczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts