telitiger 04.01.2015 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Czy słyszeliście taką opinie na temat bram segmentowych, że w przypadku bram dużych powyżej 3,5 mb (w naszym przypadku 4,75) segmenty bramy mogą się odkształcać od słońca. Szczególnie dotyczy to ciemnych kolorów i bram z segmentami bez przetłoczeń. Pytam ponieważ taka brama podoba nam się najbardziej, a osoba sprzedająca bramy tak nam mówiła. Usłyszeliśmy też że w naszym wypadku najlepiej zastosować bramę z przetłoczeniami wąskimi woodgrain którę to usztywnią bramę niwelując możliwe odkształcenia segmentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
futrzak 61 05.01.2015 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 Wydaje mi się,że ktoś kto sprzedaje te bramy powinien się znać na tym czym handluje i dobrze Ci doradza.Ewentualnie spytaj innego dystrybutora, a najlepiej skontaktuj się z producentem, tam najlepiej Ci doradzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 05.01.2015 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 Poszperaj na forum było o problemach (od słońca) z ciemnymi bramami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 06.01.2015 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Czy słyszeliście taką opinie na temat bram segmentowych, że w przypadku bram dużych powyżej 3,5 mb (w naszym przypadku 4,75) segmenty bramy mogą się odkształcać od słońca. Szczególnie dotyczy to ciemnych kolorów i bram z segmentami bez przetłoczeń. Pytam ponieważ taka brama podoba nam się najbardziej, a osoba sprzedająca bramy tak nam mówiła. Usłyszeliśmy też że w naszym wypadku najlepiej zastosować bramę z przetłoczeniami wąskimi woodgrain którę to usztywnią bramę niwelując możliwe odkształcenia segmentów. Z której strony masz mieć wjazd do garazu ? Jak od północy lub wschodu - problem pomijalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 06.01.2015 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Ktoś na forum z pół roku temu bardzo się żalił że jeden z większych producentów olewa go w tym temacie. Brama nie chciała się zamykać z tego co pamiętam, producent proponował jakieś wzmocnienia, ale nawet to nie pomagało. Niemniej jednak najlepiej byłoby przejrzeć specyfikację techniczną producenta żeby dowiedzieć się jakie są jego zalecenia. Przy takiej szerokości nie wiem czy przetłoczenia coś by zmieniły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 07.01.2015 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 Ja słyszałem taką opinię od przedstawiciela polskiego producenta bram i profili do nich. I jest w tym jakaś logika (słońce swoje robi i blacha ma prawo się wyginać). Powierzchnia gęsto przetłaczana i chropowata ma chyba jednak bardziej za zadanie zniwelować ten efekt wizualnie niż praktycznie, ale mogę się mylić. Zdarzały się na forum takie przypadki, ale to są wyjątki.W swojej praktyce jednak z czymś takim się nie spotkałem, a nie jedną taką dużą, gładką i ciemną bramę mam "na sumieniu". Przed wygięciem chronią głównie omegi (wzmocnienia montowane od środka) oraz automat - to on dopycha bramę do muru i nie pozwala jej się wyginać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 07.01.2015 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 A najlepiej dać garaż od północy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 07.01.2015 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 duża brama garażowa jesli od strony słońca i ciemna może się paczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts