Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

meble firmy VOX- miał ktoś?

nowyWitek

Recommended Posts

Z góry napiszę, że jestem tu nowy i jeszcze nie bardzo się orientuję co i jak ;) Mam nadzieję, że chociaż wybrałem dobry temat.

Chciałem zasięgnąć opinii właścicieli mebli firmy VOX, czy dobrze się sprawują, nie rozlecą się po 5 latach itp. i przede wszystkim czy są warte swojej ceny. Jak na razie większość mebli w domu są z firmy BRW, tylko w salonie mamy Gdańskie odziedziczone w spadku.

Wiadomo, że od nowych mebli nie oczekuję takiej wytrzymałości jak przy Gdańskich :lol: (mają ponad 80 lat i nadal stan idealny)

Może napiszę jeszcze, chodzi mi o kolekcję Smart by VOX (dla 7 letniego syna i 10 letniej córki, byle by jej tylko nie roznieśli :D

Myślę, że wiecie o co chodzi, więc dalej się nie będę rozpisywał ;)

cześć:) moja mama ma z kolekcji Modern, zakupione dobre 5 lat temu. Przeżyły przeprowadzkę do nowego mieszkania i kilkukrotne przenosiny. Nadal wyglądają idealnie, więc chyba warte swojej ceny. Ja miałam BRW - pierwsze 12 lat temu, drugie 7 lat temu - jedne i drugie już dawno na wysypisku - rozpadały się po pierwszym przemeblowaniu. Jestem na nie dla brw.

Myślę, że vox znacznie porządniejszy:)

Ooo, nie myślałem że odpowiedź pojawi się tak szybko :rolleyes: Jak wcześniej pisałem na nnym forum to na jedną odp. Czekałem 1-2dni :bash:

Dzięki bardzo za radę, ten mój BRW ma już 7lat ale na razie nie przestawiałem tych mebli ani nie składałem i całkiem średnio suę trzymają, jak dzieci po łóżku skakały to się listewki połamały :/ W dodatku po akcji z urywającymi się zawiasami w komodach teraz jestem ostrożniejszy prz wybieraniu mebli :)

Ja mam Vox Modern od 8 lat - przeżyły przeprowadzkę (bez demontażu) są solidnie wykonane i chodź moje dzieci usilne starają się doprowadzić je do ruiny jak narazie dają rady :)

Jak były znoszone z drugiego piętra to rogiem przyłożyliśmy w ścianę - róg cały ściana zaorana :)

Edytowane przez mic81

'' Chciałem zasięgnąć opinii właścicieli mebli firmy VOX, czy dobrze się sprawują, nie rozlecą się po 5 latach itp.

Myślę, że wiecie o co chodzi, więc dalej się nie będę rozpisywał ;)''

ja mam odmienne danie. Meble Young w pokoju syna użytkowane 3 lata. Pierwsza reklamacja była po kilku miesiącach i tak przez dwa lata non-stop. Szuflada w biurku psuje się gdy znajdzie się w niej więcej niż 3 zeszyty, wysiadają prowadnice, to samo w szufladzie ukrytej w szafie, i w szufladzie ukrytej w biurku. Szafa duza i słupki z drzwiami wymagają co chwila regulowania zawiasów bo sie nie domykają lub są krzywo.

Kuzynka kupiła synowi taki sam zestaw i ma ten sam problem. Ładne, drogie i nic poza tym.

Lepiej poprosić dobrego stolarza, aby zrobił Wam meble na wymiar dopasowane do rozmiaru kolorowych nakładek na drzwiczki(jeśli interesuje Was ten sam system)

Hej. Syn ma serię Evolve od 2 lat. Jak na razie żadnych usterek.

Ale nie polecam samodzielnego składania. Instrukcja montażu jest w kilku miejscach bezsensowna.

nam firma vox z Salonu w Kielcach sama skręcała meble i dostarczyła w całości. Sami chyba lepiej byśmy to zrobili bez instrukcji.

ja mam od jakichś 6 lat sypialnię "Imperium" - łóżko, szafa z nadstawką, szafki nocne, toaletka + lustro, komoda. Co do uwag to

1. poobijane nogi odkurzaczem - wystarczy mocniej stuknąć i już jest ślad

2. drzwi w szafie nie da się ładnie zgrać. Ale szafa jest duża a i podłoga do idealnych nie należy. Wątpię czy jakakolwiek szafa wolnostojąca tych rozmiarów dała by radę.

3. Przez jakiś czas obok lustra stał TV (zwykły LCD 50) (kończyła się rama lustra zaczynał TV), odstęp między jednym a drugim jakieś 10-15 cm. Od ciepła z TV () odkleiła się okleina

4. prowadnice w szufladach najtańsze na rynku

Jak to wygląda teraz

1. Łóżko mimo przenosin dość brutalnych (było przenoszone do innego pokoju, nikomu nie chciało się całości rozkręcać) trzyma się dzielnie, nie trzeszczy.

2. Szuflady w komodzie działają tak jak na początku, nic się nie urwało. A są dość mocno obciążone.

3. Drzwi (od szafy i szafek) też nie wykazują żadnych objawów zużycia. Te od szafy były regulowane raz po przesunięciu szafy na nowe miejsce. Idealnie nie są ale zamykają się i otwierają bez problemu.

4. Półki nie wykazują jakiegoś znacznego ugięcia mimo iż powciskane jest na nie dużo rzeczy.

Sypialnię skręcali ludzie z salonu - zajęło im to cały dzień ale się spisali :).

Aktualnie szafa i komoda służą za nasze jedyne miejsce przechowywania ubrań więc są dość mocno eksploatowane. Zmieni się to w przyszłym miesiącu bo wreszcie kończymy remont i będziemy mieli dostępną 4,5m szafę przesuwną :)

• 2 years później...