owp 05.01.2015 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 Witam,mam problem - pomiędzy pokojem i łazienką na poddaszu mam pustą przestrzeń szeroką na ok 60cm (dochodzi do komina), pod skośnym dachem. Wydawało mi się to dobrym rozwiązaniem - jest miejsce na rozdzielacz, przewody, rury itp. Okazało się jednak, że jest duży problem z ociepleniem tej przestrzeni - kilka razy poprawiałem, wcześniej wzywałem do poprawek fachowców, ale dalej ściana w pokoju jest wyraźnie zimniejsza.Zastanawiam się, czy nie wsypać tam (od strony strychu, przy kominie jest dostęp, jak zdejmę wełnę) jakiegoś wypełniacza.Czy myślicie, że to dobry pomysł, i co tam wsypać - styropian zmielony, czy coś cięższego? Musi być niepalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zybel 05.01.2015 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 perlit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owp 05.01.2015 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 Zastawiam się też nad perlitem. Generalnie chodzi o to, żeby móc wdmuchać to od góry, tak by powłaziło w zakamarki, jednocześnie było bezpieczne (są tam rury z ciepłą wodą, od podłogówki i WM). Jest tam miejsca ok 1m3. Ewentualnie nasypać chociaż tyle, by przykryło rurki z ciepłą wodą i podłogówką... Jest jeszcze granulat wełny i ekofiber. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 05.01.2015 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 Perlit jest tak sypki, że wyjdzie najmniejszą dziurką. miej to na uwadze przy podejmowaniu decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts