batoslaw 05.01.2015 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 Witam, prosze was o pomoc w kwesti, mam dom wykonczony na parterze oprocz duzej lazienki, mala jest skonczona, na poddaszu mam ulozona welne , komplet instalacji wszystkie media, mozna powiedziec ze juz mieszkamy, czy w takim stanie moge zakonczyc budowe , czy kierownik bedzie robil problemy w zwiazku z tym ze poddasze jest nie wykonczone, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 05.01.2015 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 do odbioru potrzebujesz odbior kominiarski, elektryczny, jak masz to gazowy i pomiar geodezyjny powykonawczy. nikt nawet do domj nie wchodzi, na dobra sprawe mozesz miec tylko tynki polozone i nikt nie bedzie robil problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julo23 10.01.2015 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 A co z kierownikiem budowy ? Też chyba musi coś zatwierdzic czy nie ? Z jakimi kosztami trzeba się liczyć odnośnie tych w/w odbiorów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chrupka 19.01.2015 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 To ciekawy wątek... szkoda, ze osoby, które mają odbiór za sobą tak skromnie dzielą się swoim doświadczeniem....Mnie powiedziano, że musi być złożony jeszcze dziennik budowy i projekt z ewentualnymi zmianami dokonanymi w trakcie budowy, podpisanymi przez projektanta albo architekta adoptującego projekt. Co prawda do zakonczenia budowy mam jeszcze "chwilę" ale może w tym roku uda się to załatwić, więc informacje w tym wątku i mnie się przydadzą.Podobno ważne są wymiary zewnętrzne - żeby zgadzały się z danymi zawartymi w projekcie dołączanym do pozwolenia na budowę.Może podzielilibyście się swoimi doświadczeniami z odbiorem domu do użytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts