Stanowska 13.01.2015 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 Widzę to, to zamieścił autor wątku na planie salonu Skoro proporcje są zachowane a kominek stoi tyłem do komina to przodem do kuchni i salonu, wątpię, aby ustawił przodem do drzwi od łazienki. a Kominek bedzie mocy ok. 10KW a szybka bedzie skierowana na wprost tak wiec nie bedzie patrzala na lodówke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 13.01.2015 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 Ok, to jakoś przeoczyłem ....będzie kiepsko wyglądało, w takim układzie nie robiłbym kominka lecz zamontował jakiegoś "smieciucha" w kotłowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artur17_33 19.01.2015 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Byłem ostatnio w domu i kominek jednak delikatnie przekręce w strone salonu ale naprawdę delikatnie, więc i tak nie będzie skierowana bezpośrednio na lodówkę a z salonu będzie widać płomień. Nie chciałbym nawet gdyby nie było tam lodówki kierować mocno kominka w stronę salonu ponieważ ma on spełniać swoje zadanie czyli w miarę równomiernie ogrzać dom czyli pokoje gdy bedą otwarte i salon. (Ma pomóc w oszczędności gazu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artur17_33 21.01.2015 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 (edytowane) Tak to by wyglądało w praktyce, tylko nie sugerujcie sie rura spalinowa bo ona oczywiscie bedzie wchodzic do komina a nie w ściane jak jest na projekcie:) a to widok z salonu tzn. dokładnie z rogówki... Jak myślicie będzie ok??? Edytowane 21 Stycznia 2015 przez artur17_33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artur17_33 21.01.2015 22:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 A no i jeszcze całość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 21.01.2015 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 (edytowane) Tak to by wyglądało w praktyce, tylko nie sugerujcie sie rura spalinowa bo ona oczywiscie bedzie wchodzic do komina a nie w ściane jak jest na projekcie:) a to widok z salonu tzn. dokładnie z rogówki...[ATTACH=CONFIG]300260[/ATTACH] Jak myślicie będzie ok??? Jeśli to "szare" z rurą w ścianie to kominek, to meble zdecydowanie ZA BLISKO!! Nie chodzi już tylko o przepisy przeciwpożarowe, ale będą się błyskawicznie "rozsychać" A w ogóle, to chyba nie kominek tylko zwykła "koza", która promieniuje ciepłem na wszystkie strony, bo nie jest w obudowie. I co to znaczy, że rura wejdzie w komin, a nie w ścianę Zazwyczaj komin jest w ścianie (lub za ścianą), więc rysunek jest poprawny!! Edytowane 21 Stycznia 2015 przez Konto usunięte_12* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 22.01.2015 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Kominek stojący bokiem do lodówki nie będzie jej zagrażał. Krzesło zaś spali się przy pierwszym mocniejszym paleniu... Idź do jakiegoś salonu w Słupsku gdzie palą w kominkach i stań sobie na wprost szyby zgodnie ze swoim planem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artur17_33 22.01.2015 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 (edytowane) I co to znaczy, że rura wejdzie w komin, a nie w ścianę Zazwyczaj komin jest w ścianie (lub za ścianą), więc rysunek jest poprawny!! Jak bys spojrzal na rzut z góry to widać tam że komin jest w wewnatrz budynku po prawej od kominka. a stół będzie odsunięty bardziej do środka pokoju... u znajomuch przy takim kominku wolnostojącym stół stoi w odległości około 1 m i jakos im nic sie nie rozsycha... Aha i nie zapominajmy ze tutaj dół domku ma tylko 65m2 tak wiec za duzo miejsca tez nia ma no i kominek tez bedzie mały przecież... Edytowane 22 Stycznia 2015 przez artur17_33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 23.01.2015 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Jak bys spojrzal na rzut z góry to widać tam że komin jest w wewnatrz budynku po prawej od kominka. trudno się domyśleć, ze to komin, bo obwodu zamkniętego nie widzę ... u znajomuch przy takim kominku wolnostojącym stół stoi w odległości około 1 m i jakos im nic sie nie rozsycha... Zapewne ten "kominek" dla ozdoby stoi Aha i nie zapominajmy ze tutaj dół domku ma tylko 65m2 tak wiec za duzo miejsca tez nia ma no i kominek tez bedzie mały przecież... Mały kominek też grzać potrafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artur17_33 23.01.2015 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 (edytowane) trudno się domyśleć, ze to komin, bo obwodu zamkniętego nie widzę Zapewne ten "kominek" dla ozdoby stoi Mały kominek też grzać potrafi 1.No dobra może go trochę żle narysowałem ale juz wiadomo ze to komin 2.NIe no właśnie pala w nim codziennie i żeby piec gazowy się nie włączal a temperature na dole mają 24-25 stopni juz nie mowie ze o góry to 2 stopnie wiecej 3.Zgadzam się że potrafi jak sobie przy nim stanąłem to grzeje ale nie nagrzewają sie krzesła u nich stojące które są metr od kominka. też mają mały domek i wiadomo że nie mogą już stołu nigdzie indziej przenieść Edytowane 23 Stycznia 2015 przez artur17_33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 23.01.2015 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Proponuje włącz piekarnik elektryczny i postaw przed nim krzesło w odległości jaka zaplanowałeś na przedstawionym rysunku.. Sprawdź jak się to krzesło nagrzeje po np 30 minutach. W piekarniku jest 180-200 stopni , w piecyku opalanym drewnem około 600-650 .Piekarnik ma dwie szyby, piecyk jedną.. Sprawdź , potem pomyśl i najlepiej zmień projekt . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanowska 23.01.2015 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Ano, faktycznie to niedobrze wygląda.A zastanawiałeś się, czy ten kominek jest ci do szczęścia potrzebny? Ja bym dała sobie spokój z kominkiem. Nie dość, że koszta, to cały syf i popiół w salonie. Pomyśl... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 23.01.2015 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 ...A zastanawiałeś się, czy ten kominek jest ci do szczęścia potrzebny? Ja bym dała sobie spokój z kominkiem. Nie dość, że koszta, to cały syf i popiół w salonie. Ja mam taki mały kominek (12 kW), ale od stołu jest ok. 2,5 metra. Z krzesłami (jak dotąd) nic się nie dzieje, ale wysiedzieć będąc dłuższy czas zwróconym plecami do szyby podczas palenia - dość trudno A tego "syfu" i popiołu jakoś od trzech lat nie widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artur17_33 23.01.2015 22:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 No to zobaczymy jak mi to wyjdzie w praktyce zdecydowałem sie że nic nie zmieniam po odwiedzinach u znajomych ktorzy jako taki kominek mają a z sprzataniem to wiadomo jak sie bedzie sprzatalo i w miare dbało o porzadek to syfu nie bedzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 25.01.2015 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 No to zobaczymy jak mi to wyjdzie w praktyce zdecydowałem sie że nic nie zmieniam po odwiedzinach u znajomych ktorzy jako taki kominek mają a z sprzataniem to wiadomo jak sie bedzie sprzatalo i w miare dbało o porzadek to syfu nie bedzie:) Musisz iść do nich jak zaczną palić. Na razie może wędzą drewno...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 25.01.2015 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Witam. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że u tych znajomych krzesła się nie nagrzewają. Tam nie będzie można wysiedzieć. Kominek ma tylko grzać, czy też ozdobić wnętrze? Bo wizualnie w takiej aranżacji - upchnięty w ciągu komunikacyjnym- nie będzie dobrze wyglądał. Ale oczywiście zrobisz, jak zechcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 27.01.2015 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 W sumie jak Gość chce sobie spalić kilka mebli... Tylko żeby potem nie trąbili w mediach że "dom spalił się od kominka" bo nie kominek będzie TU winien .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artur17_33 29.01.2015 22:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 Wymyśliłem abym miał święty spokój z lodówką to postawie tam ściankę z karton gipsu oczywiście zaraz przy lodówce aby ją oddzielić i nie poddawać na promieniowanie ciepła z kominka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniakonda 06.02.2015 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Zawsze można zdecydować się na biokominek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 08.02.2015 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 A nie lepiej to bio do środka - też grzeje i rozwesela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts