maly1103 05.01.2015 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 Witam mam zamiar w niedalekiej przyszłości postawić gospodarczy z garażem lekki drewniany w granicy z sąsiadem i nie wiem czy potrzebna zgoda sąsiada a tak się składa że on chce poprowadzić linie energetyczną przez moją działkę i musi mieć moją zgodę i nie wiem co mam zrobić bo ja podpisze zgodę a potem jak mi trzeba będzie to może nie podpisać czy wystarczy jakieś oświadczenie od niego czy trzeba jakoś prawnie i jak ma wyglądać takie oświadczenie wstawiam rysunek poglądowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 16.01.2015 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 To jak przyjdzie po podpis na linię energetyczną to ty daj mu do podpisu zgodę na budynek gospodarczy. Taka wymiana barterowa Poczytaj prawo budowlane bo budynek gospodarczy to 3m bez okna lub 4m z oknem od granicy. Ma też znaczenie wielkość do 25m2 w mieście i 35m2 poza miastem. Niektóre gminy na postawienie bud gospod w granicy lub 1,5m od granicy mimo zgody sąsiada żadaja pozwolenia na budowę a niektóre daja zgode na zgłoszenie. Warto zapytać u swoich lokalnych władz. Acha właśnie sejm jest na etapie uchwalania zmian do prawa budowlanego może warto poczekać na ich uchwalenie. Podobno maja ułatwić życie inwestorom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 16.01.2015 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 Zgoda sąsiada nie ma żadnej mocy prawnej.Sąsiad może się odwołać jak dostanie informację o wszczęciu postępowania przez gminę (jako strona).Więc nie ma znaczenia czy Ci sąsiad coś podpisze czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts