heniu 1 05.01.2015 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 Witam kolegów:rolleyes:Jestem w trakcie wyboru projektu domu,oraz oczywiście ogrzewania.Jestem kompletnym laikiem i prosze o fachowa pomoc.Moim faworytem jest dom wolnostojący 136 m2+kotłownia 6,20 m2 bez garażu i bez piwnicy.Ściany cegła wapienno piaskowa SILKA 24 cm lub termoton 24 cm, styropian 20 cm, tynk.Strop płyta żelbetowa,ścianka kolankowa 115 cm2.Jakiego rodzaju zastosować piec?-interesuje mnie ogrzewanie gazowe,planuje kominek może z płaszczem oraz ogrzewanie podłogowe na pow.33m2 oraz 6 grzejników.Z tego co słyszałem najtańsza wersja ogrzewania na normalne życie,oraz bierzącą ciepłą wodę.dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 05.01.2015 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 do kominka z plaszczem dajesz bufor, który jest zbędny przy gaziemieszanie podlogowki i grzejników to wprowadzenie mieszacza i drugiej pompy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heniu 1 05.01.2015 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 a masz kolego wiedze na temat pieca jaki muszę zastosować? słyszałem że maksymalnie 25 kw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 05.01.2015 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 maksymalnie najmniejszy i tak będzie za duży, szukaj z mocą minimalną około 3 kW25kW to przy dwufunkcyjnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts