Nikita77 06.01.2015 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 (edytowane) Witam. Bardzo proszę o pomoc i opinie. Ściany przygotowane do malowania, gruntowane. Nałozona warstwa farby lateksowej beckersa.pod sufitem taśma malarska zostala nie odklejona i po 2 tygodniach kolejne malowanie lateksem. Przy odrywaniu taśmy malarskiej po kolejnym malowaniu(jeszcze na mokro) taśma zeszła z płatami farby jak tapeta. Na mokro farba schodziła jak tapeta teraz na sucho już nie schodzi. Pytanie co było przyczyną takiego stanu rzeczy? Ja stawiałam na ą taśmę zamalowaną i pozostawioną na tak długo, czy złe gruntowanie?jak to teraz naprawić zrywać całą farbę?bede wdzieczna za odpowiedzi. Przepraszam to chyba nie ten dział...da sie usunąć temat? Edytowane 6 Stycznia 2015 przez Nikita77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rolmik 06.01.2015 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 grunt był nowy czy już lekko zestarzały ale tak jak mówisz przyczyną mogła być taśma ja jak maluję to zaraz po pomalowaniu (5-10min) ściągam i wszystko gra najważniejsze żeby też dobrze było zagruntowane(gruntuje wieczorem a maluje następnego dnia rano żeby było te 4-6h) i była odpowiednia temperatura taśmę jaką używasz taką najtańszą z marketu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 06.01.2015 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Nikita77: NIE PISZ TEGO SAMEGO W WIELU MIEJSCACHhttp://forum.muratordom.pl/showthread.php?233661-Farba-lateksowa-odesz%C5%82a-z-ta%C5%9Bm%C4%85-jak-tapeta-Co-by%C5%82o-nie-tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ra__f__al 06.01.2015 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 taśmę należy zrywać zaraz po malowaniu, w przeciwnym wypadku, farba przyschnie razem z resztą i później odrywa się płatami a całość łączenia jest poszarpane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertrpoz 09.01.2015 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 Jeśli nie masz doświadczenia zawsze warto zrobić wcześniej próbę i sprawdzić jak reaguje taśma i farba na odrywanie. Ja malując Beckersem taśmę odrywam zaraz po malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts