Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam.

Kupiłam mieszkanie którę zamierzam urządzić. Potrzebuję porady dotyczącej instalacji elektyrcznej. Jest to nowe developerskie mieszkanie. W każdym pomieszczeniu jest przygotowane miejsce w suficie na zarówkę.

Jak zabrać się do przerobienia elektryczności tak żeby w salonie powiesić dodatkową lampę nad stołem? To samo chciałam zrobić w kuchni i korytarzu.

Rozumiem że taka przeróbka wiąże się z kuciem ścian, czy to wszystko jest w stanie zrobić elekrtyk?

Ile może mnie taka usługa kosztować?

https://forum.murator.pl/topic/196721-instalacja-elektryczna-w-mieszkaniu/

Witam.

Kupiłam mieszkanie którę zamierzam urządzić. Potrzebuję porady dotyczącej instalacji elektyrcznej. Jest to nowe developerskie mieszkanie. W każdym pomieszczeniu jest przygotowane miejsce w suficie na zarówkę.

Jak zabrać się do przerobienia elektryczności tak żeby w salonie powiesić dodatkową lampę nad stołem? To samo chciałam zrobić w kuchni i korytarzu.

Rozumiem że taka przeróbka wiąże się z kuciem ścian, czy to wszystko jest w stanie zrobić elekrtyk?

Ile może mnie taka usługa kosztować?

Tak elektryk zrobi to bez problemy koszt to ok 80-130 zł( z materiałem) za 1mb na gotowo: czyli wkucie przewodu, połączenie i zaszpachlowanie. Nie wykona gładzenia i malowania , ale teraz i tacy fachowcy więcej potrafią więc można się dogadać.

https://forum.murator.pl/topic/196721-instalacja-elektryczna-w-mieszkaniu/#findComment-6696250